În urma publicării pe site-ul nostru a articolului "Din nou despre Soldatul câmpinean, evaluat la 22.600 lei și mutat dintr-un parc în altul cu 184.794 lei", Primăria Câmpina ne-a transmis un punct de vedere prin care ni se aduce la cunoștință că "municipiul nu se confruntă cu probleme financiare și nu înregistrează la această dată plăți restante". Ni se explică procedura de adoptare a bugetului local și se fac precizări referitoare la împrumutul de 25 milioane lei aprobat de Consiliul Local. Redăm în facsimil întreg punctul de vedere al Primăriei.
Este adevărat că în articolul menționat mai sus noi am scris că municipiul Câmpina are probleme financiare (despre eventuale plăți restante nici nu s-a pus problema), argumentul nostru fiind acela că au crescut foarte mult și vor crește în continuare cheltuielile cu salariile și funcționarea instituțiilor publice, ceea ce este cât se poate de adevărat. Inclusiv primarul Horia Tiseanu a vorbit despre asta în ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii ianuarie și vă reamintim cuvintele sale: "Cheltuielile vor crește amețitor în 2019, iar venituri mai mari față de anul trecut nu cred că vom avea. În afară de acel credit pe care sper să-l câștigăm, nu văd de unde am putea obține bani suplimentari. Nu știm ce vom primi din impozitul pe venit și sumele defalcate din TVA. Poate ați văzut că sunt unele probleme, primarii marilor municipii au mers la Guvern pentru a-și exprima nemulțumirile față de cotele alocate, vom vedea ce va fi până la urmă".
De asemenea, unele măsuri luate de administrația locală (înghețarea salariilor, blocarea posturilor vacante, apelarea la un credit bancar pentru investiții) conduc la ideea că municipiul Câmpina nu stă pe roze din punct de vedere financiar.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.