Pe 8 ianuarie 2023 se împlinesc 520 ani de la atestarea documentară a Câmpinei. Această aniversare nu va fi marcată prin nicio acțiune de către administrația locală, din păcate.
Este adevărat că este un moment ingrat - imediat după sărbători, anul acesta mai pică și duminica, elevii sunt în vacanță. Cu alte cuvinte, nimeni nu prea are chef de o manifestare. Pe de altă parte, clasicele simpozioane, la care aveau acces un număr destul de limitat de persoane, unde nu prea se spunea mare lucru, iar nu reprezintă o soluție.
Și, totuși, ce-i de făcut? Probabil că o ieșire elegantă din această situație ar fi să se mai caute prin arhive, în speranța că se va găsi o altă dată pentru sărbătorirea Câmpinei. Dacă nu, administrația locală ar trebui să se unească (așa cum nu prea a demonstrat până acum că ar ști s-o facă) și să stabilească prin consens asumat o altă zi a Câmpinei. Idei în acest sens ar fi destule. Spre exemplu, Șerban Băleanu, un foarte bun cunoscător al istoriei Câmpinei, a avansat ziua de 21 mai, sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, când pe vremuri, în Câmpina, se organiza un renumit târg. Pentru a ne menține în aceeași sferă, Ziua Câmpinei ar putea fi mutată în septembrie, atunci când se organizează Festivalul Toamnei. O altă idee ar fi mutarea acestei sărbători pe 20-22 iunie, ziua solstițiului de vară, cu referire directă la unul dintre reperele Câmpinei, acela de a fi orașul cu cele mai multe zile însorite din an.
Orice decizie se va lua, cel mai important este să se stabilească într-un fel, iar anul acesta, când de Ziua Câmpinei nu se organizează absolut nimic, să fie doar excepția.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.