CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ziua Câmpinei... în discreție. Nicio acțiune nu va fi organizată anul acesta pentru a marca 520 ani de atestare documentară a Câmpinei

- Actualitate -

Ziua Câmpinei... în discreție. Nicio acțiune nu va fi organizată anul acesta pentru a marca 520 ani de atestare documentară a Câmpinei

Pe 8 ianuarie 2023 se împlinesc 520 ani de la atestarea documentară a Câmpinei. Această aniversare nu va fi marcată prin nicio acțiune de către administrația locală, din păcate.

Este adevărat că este un moment ingrat - imediat după sărbători, anul acesta mai pică și duminica, elevii sunt în vacanță. Cu alte cuvinte, nimeni nu prea are chef de o manifestare. Pe de altă parte, clasicele simpozioane, la care aveau acces un număr destul de limitat de persoane, unde nu prea se spunea mare lucru, iar nu reprezintă o soluție. 
Și, totuși, ce-i de făcut? Probabil că o ieșire elegantă din această situație ar fi să se mai caute prin arhive, în speranța că se va găsi o altă dată pentru sărbătorirea Câmpinei. Dacă nu, administrația locală ar trebui să se unească (așa cum nu prea a demonstrat până acum că ar ști s-o facă) și să stabilească prin consens asumat o altă zi a Câmpinei. Idei în acest sens ar fi destule. Spre exemplu, Șerban Băleanu, un foarte bun cunoscător al istoriei Câmpinei, a avansat ziua de 21 mai, sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, când pe vremuri, în Câmpina, se organiza un renumit târg. Pentru a ne menține în aceeași sferă, Ziua Câmpinei ar putea fi mutată în septembrie, atunci când se organizează Festivalul Toamnei. O altă idee ar fi mutarea acestei sărbători pe 20-22 iunie, ziua solstițiului de vară, cu referire directă la unul dintre reperele Câmpinei, acela de a fi orașul cu cele mai multe zile însorite din an.
Orice decizie se va lua, cel mai important este să se stabilească într-un fel, iar anul acesta, când de Ziua Câmpinei nu se organizează absolut nimic, să fie doar excepția.


03 Jan 2023 14:45 3434 vizualizari



Comentarii






  • 04.01.2023 18:55 Catalin @ Madalon Focsa Si daca se organizeaza si nu stie lumea e bine? Cred ca oricum e mai bine sa nu. Abia mai ranan bani la buget pentru proiectele lui Alin.
  • 03.01.2023 23:34 Madalin Focsa De unde stiti dvs ca ''nu se organizeaza nimic'' pentru a marca acest moment ? Cat despre a mai ''scotoci prin arhive'' pentru a afla o data de atestare mai veche, am publicat acum 2-3 ani un articol documentat despre asta in care concluzionam - ca unul care tocmai asta face de peste un deceniu, scotoceste prin arhive numai si numai despre Campina - ca sunt sanse infime sa se mai devanseze atestarea. Cat despre a muta aceasta sarbatoare: cunoasteti dvs pe cineva nascut in ianuarie care isi serbeaza ziua altcandva ? Inseamna ca vreti sa mutam si Ziua Culturii Nationale, ziua lui Eminescu ? ca e tot in ianuarie dupa sarbatori... Si daca o ''mutam'', nu mai risca sa cada in weekend ? ;)
417 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2540 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2646 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1493 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV