Profesorii de geografie din Prahova au plantat puiet de conifere la Valea Doftanei, în superba zonă Orjogoaia

Social (Categoria articolului)

Profesorii de geografie din județul Prahova s-au întâlnit vineri, 7 mai 2021, la Câmpina, la Colegiul Tehnic Forestier, de unde au plecat spre Valea Doftanei pentru a planta puiet de conifere în Plaiul Orjogoaia din Munții Baiului. A fost, practic, prima acțiune a Societății de Geografie din România - Filiala Prahova, care îi include în primul rând pe profesorii de geografie, după izbucnirea pandemiei care a transferat multe activități în online, iar cele care ar fi trebuit să se desfășoare în natură au fost, practic, anulate o bună perioadă.

Locul de întâlnire a fost la Câmpina pentru că organizatorul acestei acțiuni a fost profesorul Vali Șerban, directorul Colegiului Tehnic Forestier. La acest eveniment au participat și seniori ai geografiei prahovene, profesori acum retrași din activitate, dar care continuă să fie alături de colegi lor: Ileana Gârbăcică - fost profesor la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina, Mihai Soiu - fost profesor la Colegiul Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, Elena Pahonțu - fost profesor la Liceul ”Carol I” din Plopeni. De asemenea, a fost prezentă prof. dr. Mineliea Gheorghe - inspector de geografie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și alți profesori prahoveni de renume, chiar directori ai unor instituții de învățământ: profesor Tina Ene - director Școala Gimnazială ”Sf. Vineri” Ploiești, profesor Irina Roșca - director Școala Gimnazială ”General Berthelot” Ploiești, profesor Manuela Vintilescu - director Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Câmpina, profesor Roxana Stan - director Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, dar și profesor Constantin Istrate - Liceul ”Grigore Tocilescu” Mizil, profesor Geanina Badea - Colegiul Pedagogic ”Regina Maria” Ploiești. 
Profesorii de geografie s-au deplasat la Valea Doftanei, în superba zonă Orjogoaia, unde sub îndrumarea a doi specialiști din cadrul Ocolului Silvic Câmpina au plantat puiet de conifere, dar au analizat și tipul de sol sau au identificat elemente de vegetație din această zonă. Dincolo de acțiunea propriu-zisă de plantare, întâlnirea de vineri a fost și una de suflet între colegi care nu s-au mai văzut de multă vreme și care au trăit cu multă bucurie această acțiune desfășurată în natură.

5666 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • UNGUREANU MARIA 16.05.2021 22:07 Bună seara! As dori sa stiu numele profesorului de geografie care a furnizat datele necesare scrierii acestui articol. Va multumesc!

Social

4389 vizualizari
25 sept. 2021 14:30

Clubul Copiilor din Câmpina, un loc unde timpul liber al celor mici poate fi petrecut frumos și cu folos

1 comentarii

Clubul Copiilor din municipiul Câmpina se află de ani buni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 45, în incinta Căminului Petrol. Clădirea este veche și cu siguranță trebuie modernizată, dar spațiul în care funcționează Clubul Copiilor este generos și luminos. Aici există mai multe cercuri/ateliere, unde copiii pot petrece timpul liber într-un mod frumos și util, sub supravegherea unor profesori de specialitate. Și, lucru foarte important, aceste cursuri sunt gratuite.

3208 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

Alte stiri recente

469 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1770 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: