Profesorii de geografie din județul Prahova s-au întâlnit vineri, 7 mai 2021, la Câmpina, la Colegiul Tehnic Forestier, de unde au plecat spre Valea Doftanei pentru a planta puiet de conifere în Plaiul Orjogoaia din Munții Baiului. A fost, practic, prima acțiune a Societății de Geografie din România - Filiala Prahova, care îi include în primul rând pe profesorii de geografie, după izbucnirea pandemiei care a transferat multe activități în online, iar cele care ar fi trebuit să se desfășoare în natură au fost, practic, anulate o bună perioadă.
Locul de întâlnire a fost la Câmpina pentru că organizatorul acestei acțiuni a fost profesorul Vali Șerban, directorul Colegiului Tehnic Forestier. La acest eveniment au participat și seniori ai geografiei prahovene, profesori acum retrași din activitate, dar care continuă să fie alături de colegi lor: Ileana Gârbăcică - fost profesor la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina, Mihai Soiu - fost profesor la Colegiul Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, Elena Pahonțu - fost profesor la Liceul ”Carol I” din Plopeni. De asemenea, a fost prezentă prof. dr. Mineliea Gheorghe - inspector de geografie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și alți profesori prahoveni de renume, chiar directori ai unor instituții de învățământ: profesor Tina Ene - director Școala Gimnazială ”Sf. Vineri” Ploiești, profesor Irina Roșca - director Școala Gimnazială ”General Berthelot” Ploiești, profesor Manuela Vintilescu - director Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Câmpina, profesor Roxana Stan - director Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, dar și profesor Constantin Istrate - Liceul ”Grigore Tocilescu” Mizil, profesor Geanina Badea - Colegiul Pedagogic ”Regina Maria” Ploiești.
Profesorii de geografie s-au deplasat la Valea Doftanei, în superba zonă Orjogoaia, unde sub îndrumarea a doi specialiști din cadrul Ocolului Silvic Câmpina au plantat puiet de conifere, dar au analizat și tipul de sol sau au identificat elemente de vegetație din această zonă. Dincolo de acțiunea propriu-zisă de plantare, întâlnirea de vineri a fost și una de suflet între colegi care nu s-au mai văzut de multă vreme și care au trăit cu multă bucurie această acțiune desfășurată în natură.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.