Profesorii de geografie din Prahova au plantat puiet de conifere la Valea Doftanei, în superba zonă Orjogoaia

Social (Categoria articolului)

Profesorii de geografie din județul Prahova s-au întâlnit vineri, 7 mai 2021, la Câmpina, la Colegiul Tehnic Forestier, de unde au plecat spre Valea Doftanei pentru a planta puiet de conifere în Plaiul Orjogoaia din Munții Baiului. A fost, practic, prima acțiune a Societății de Geografie din România - Filiala Prahova, care îi include în primul rând pe profesorii de geografie, după izbucnirea pandemiei care a transferat multe activități în online, iar cele care ar fi trebuit să se desfășoare în natură au fost, practic, anulate o bună perioadă.

Locul de întâlnire a fost la Câmpina pentru că organizatorul acestei acțiuni a fost profesorul Vali Șerban, directorul Colegiului Tehnic Forestier. La acest eveniment au participat și seniori ai geografiei prahovene, profesori acum retrași din activitate, dar care continuă să fie alături de colegi lor: Ileana Gârbăcică - fost profesor la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina, Mihai Soiu - fost profesor la Colegiul Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, Elena Pahonțu - fost profesor la Liceul ”Carol I” din Plopeni. De asemenea, a fost prezentă prof. dr. Mineliea Gheorghe - inspector de geografie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și alți profesori prahoveni de renume, chiar directori ai unor instituții de învățământ: profesor Tina Ene - director Școala Gimnazială ”Sf. Vineri” Ploiești, profesor Irina Roșca - director Școala Gimnazială ”General Berthelot” Ploiești, profesor Manuela Vintilescu - director Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Câmpina, profesor Roxana Stan - director Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, dar și profesor Constantin Istrate - Liceul ”Grigore Tocilescu” Mizil, profesor Geanina Badea - Colegiul Pedagogic ”Regina Maria” Ploiești. 
Profesorii de geografie s-au deplasat la Valea Doftanei, în superba zonă Orjogoaia, unde sub îndrumarea a doi specialiști din cadrul Ocolului Silvic Câmpina au plantat puiet de conifere, dar au analizat și tipul de sol sau au identificat elemente de vegetație din această zonă. Dincolo de acțiunea propriu-zisă de plantare, întâlnirea de vineri a fost și una de suflet între colegi care nu s-au mai văzut de multă vreme și care au trăit cu multă bucurie această acțiune desfășurată în natură.

6454 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • UNGUREANU MARIA 16.05.2021 22:07 Bună seara! As dori sa stiu numele profesorului de geografie care a furnizat datele necesare scrierii acestui articol. Va multumesc!

Social

2288 vizualizari
02 dec. 2022 09:37

Un nou proiect Erasmus+ derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”

Vă informam în urmă cu câteva zile despre un proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”Împreună, dincolo de diferențe”. Ei bine, acest proiect nu este singurul la care participă școala câmpineană, un alt proiect aflat în derulare fiind intitulat ”All different, all equal” (Toți diferiți, toți egali).

2630 vizualizari
02 dec. 2022 08:53

La Câmpina a apărut un grup de tratare a dependențelor

De puțin timp, la Câmpina a apărut un grup în cadrul căruia se discută despre dependențele de orice fel, cea mai obișnuită fiind dependența de acool, dar se discută și despre dependența de droguri sau de jocuri de noroc.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.