Ceremonia de deschidere a unui nou an de învățământ la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Prima zi a fiecărui nou an școlar este marcată și la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina printr-o festivitate de deschidere, urmată de premierea celor mai buni elevi din anul școlar precedent. Anul acesta, la festivitatea de deschidere a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. ”Este pentru prima dată în cei peste 20 de ani de activitate ai școlii în care la deschiderea anului școlar suntem onorați de prezența primarului în funcție al municipiului Câmpina și pentru acest lucru vă mulțumim domnule Moldoveanu!”, au fost primele cuvinte ale președintelui Fundației AMUS, Elena Murariu.

La rândul său, primarul Alin Moldoveanu a mulțumit pentru cuvintele frumoase și a adăugat că a ținut să fie prezent la toate unitățile de învățământ câmpinene în ziua deschiderii noului an școlar, pentru a da un semnal asupra importanței pe care administrația locală o dă și o va da în mandatul său educației.
Gazdele festivității au fost Elena Murariu - președintele Fundației AMUS (care a fondat și care patronează această instituție de învățământ), Ciprian Murariu – directorul general al asociației și profesor Melania Ciocodeică, directorul Școlii Postliceale “Louis Pasteur”. Printre invitați s-a numărat și consilierul local Florin Marcu, membru în Consiliul de Administrație al școlii.
Dincolo de momentele emoționante specifice fiecărui început de nou an școlar, ar mai fi de remarcat două lucruri importante. O mențiune specială, pe care a evidențiat-o chiar Elena Murariu, pentru Valeria Dicusar, de la Cahul, din Republica Moldova, care a devenit elevă a școlii în urma unui parteneriat încheiat între administrațiile locale din Câmpina și Cahul, după cum știți, localități înfrățite. ”O elevă de nota 10, un om de nota 10, care s-a implicat foarte mult în majoritatea acțiunilor școlii”, a subliniat Elena Murariu. De asemenea, în colectivul didactic au apărut două nume noi, foste eleva ale Școlii Postliceale ”Luis Pasteur” - Ioana State, absolventă chiar a primei promoții a acestei școli, acum asistentă medicală la Blocul Operator la Spitalul Municipal Câmpina, și Emilia Constantinescu, de asemenea fostă elevă a acestei școli, acum asistentă medicală la Spitalul Municipal.
Şcoala Postliceală „Louis Pasteur” a fost fondată de Asociaţia Mutuală AMUS Franţa-România şi funcţionează la Câmpina de 22 ani pregătind mai întâi asistenţi medicali generalişti, iar apoi şi asistenţi medicali de farmacie. Sunt cursuri de zi, de trei ani, ambele specializări fiind acreditate de Ministerul Educației Naționale. Când vor absolvi, peste trei ani, "bobocii" de astăzi vor fi promoția sfertului de veac de AMUS la Câmpina.

5648 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1239 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2064 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

34 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în acre au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

23 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.