Prima zi a fiecărui nou an școlar este marcată și la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina printr-o festivitate de deschidere, urmată de premierea celor mai buni elevi din anul școlar precedent. Anul acesta, la festivitatea de deschidere a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. ”Este pentru prima dată în cei peste 20 de ani de activitate ai școlii în care la deschiderea anului școlar suntem onorați de prezența primarului în funcție al municipiului Câmpina și pentru acest lucru vă mulțumim domnule Moldoveanu!”, au fost primele cuvinte ale președintelui Fundației AMUS, Elena Murariu.
La rândul său, primarul Alin Moldoveanu a mulțumit pentru cuvintele frumoase și a adăugat că a ținut să fie prezent la toate unitățile de învățământ câmpinene în ziua deschiderii noului an școlar, pentru a da un semnal asupra importanței pe care administrația locală o dă și o va da în mandatul său educației.
Gazdele festivității au fost Elena Murariu - președintele Fundației AMUS (care a fondat și care patronează această instituție de învățământ), Ciprian Murariu – directorul general al asociației și profesor Melania Ciocodeică, directorul Școlii Postliceale “Louis Pasteur”. Printre invitați s-a numărat și consilierul local Florin Marcu, membru în Consiliul de Administrație al școlii.
Dincolo de momentele emoționante specifice fiecărui început de nou an școlar, ar mai fi de remarcat două lucruri importante. O mențiune specială, pe care a evidențiat-o chiar Elena Murariu, pentru Valeria Dicusar, de la Cahul, din Republica Moldova, care a devenit elevă a școlii în urma unui parteneriat încheiat între administrațiile locale din Câmpina și Cahul, după cum știți, localități înfrățite. ”O elevă de nota 10, un om de nota 10, care s-a implicat foarte mult în majoritatea acțiunilor școlii”, a subliniat Elena Murariu. De asemenea, în colectivul didactic au apărut două nume noi, foste eleva ale Școlii Postliceale ”Luis Pasteur” - Ioana State, absolventă chiar a primei promoții a acestei școli, acum asistentă medicală la Blocul Operator la Spitalul Municipal Câmpina, și Emilia Constantinescu, de asemenea fostă elevă a acestei școli, acum asistentă medicală la Spitalul Municipal.
Şcoala Postliceală „Louis Pasteur” a fost fondată de Asociaţia Mutuală AMUS Franţa-România şi funcţionează la Câmpina de 22 ani pregătind mai întâi asistenţi medicali generalişti, iar apoi şi asistenţi medicali de farmacie. Sunt cursuri de zi, de trei ani, ambele specializări fiind acreditate de Ministerul Educației Naționale. Când vor absolvi, peste trei ani, "bobocii" de astăzi vor fi promoția sfertului de veac de AMUS la Câmpina.
În perioada 28-29 iunie 2025, în comuna Cornu va avea loc cea de-a XVI-a ediție a Festivalului "Florilor de tei", eveniment organizat de Primărie și Consiliul Local.
Fac ce fac balerinele profesoarei Dorina Popa și ajung din nou pe podium. Trofeele și medaliile primite răsplătesc munca și talentul acestor copii, munca și dăruirea profesorului, dragostea și respectul pentru dans.
În perioada 4-6 iulie 2025, la Câmpina va avea loc prima ediție a Festivalului de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”, evenimentul urmând a fi găzduit de Casa Municipală de Cultură ”Geo Bogza”.
Pe 2 iunie 2025, Ștefan Alexandru Sașa ar fi împlinit 75 ani. Destinul a făcut ca, în urmă cu aproape doi ani, Sașa să ne părăsească și să ne privească de atunci dintr-o stea... Amintirea sa este vie, iar o parte dintre prietenii săi și dintre cei care l-au cunoscut l-au sărbătorit pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina, într-un eveniment dominat de mari emoții.