Toată lumea vrea o sală polivalentă în Câmpina, dar fiecare în alt mod, în alt loc...

Actualitate (Categoria articolului)

Unul dintre subiectele de interes ale şedinţei Consiliului Local de joi, 30 august, a fost cel privind schimbarea destinaţiei unor terenuri de la Căminul Petrol, scopul acestei schimbări fiind realizarea aici a unei săli polivalente. Discuţiile au fost interesante, lungi, pline de substanţă, dar mai ales cu iz politic.

Proiectul a fost iniţiat de consilierul Daniel Ioniţă, iar cei care nu au fost de acord cu această formă a proiectului au fost consilierii PNL şi PMP. Principalul argument al acestora a fost spaţiul total neadecvat pentru o astfel de construcţie în acel loc. Aproape toţi cei care au vorbit au subliniat, indiferent de tabăra din care provin, că sunt de acord cu necesitatea construirii unei săli polivalente în Câmpina, dar trebuie găsită cea mai bună soluţie.
Cel mai interesant moment a fost cel în care consilierul Florin Frăţilă i-a cerut iniţiatorului să-i garanteze că va obţine fonduri guvernamentale pentru acest proiect. Nu o spune nimeni în mod deschis, dar toţi se refereau la influenţa pe care Daniel Ioniţă ar avea-o pe lângă vicepremierul Graţiela Gavrilescu, naşa de cununie a liderului local ALDE, pentru a obţine fonduri guvernamentale pentru diverse proiecte. Bineînţeles, Ioniţă nu a putut garanta aşa ceva.
Un alt punct de divergenţă a fost faptul că liberalii l-au acuzat pe Ioniţă că nu a venit să discute cu toate forţele politice din Consiliul Local, astfel încât să se găsească o soluţie mai bună decât aceasta. De fapt, liberalii erau deranjaţi de capitalul de imagine pe care Ioniţă şi l-ar putea face promovând un astfel de proiect. Iniţiatorul a replicat că a discutat atât cu Tiseanu, cât şi cu Piţigoi, adică liderii locali ai celor două formaţiuni politice. Mai trebuie spus că nici atitudinea lui Ioniţă nu a fost foarte colegială. Pe de o parte, a promovat singur acest proiect, pe de altă parte, a demonstrat o înverşunare disproporţionată faţă de importanţa promovării unui asemenea proiect. Sigur, doar dacă "interesul comunităţii" nu îţi este atât de apropiat încât să reacţionezi cu vehemenţa cu care a făcut-o Ioniţă.
Sunt multe lucruri de spus despre acest subiect, despre această bătălie dusă mai discret sau mai făţiş în Consiliul Local, chiar dacă până la alegerile locale mai sunt aproape doi ani. Oricum, merită să urmăriţi înregistrarea video a discuţiilor. Chiar dacă acestea au durat destul de mult, vă veţi face propria idee asupra intereselor care îi mână în luptă pe fiecare dintre consilierii implicaţi.
În cele din urmă, la vot, proiectul lui Ioniţă a fost respins, consilierii PNL - PMP impunându-şi voinţa şi majoritatea în faţa celor de la PSD - ALDE.

Citiţi şi Consiliul Local Câmpina va discuta oportunitatea realizării unei săli polivalente pe locul celebrei "Alei senzoriale"

4641 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1282 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

744 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

308 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

349 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.