Unul dintre subiectele de interes ale şedinţei Consiliului Local de joi, 30 august, a fost cel privind schimbarea destinaţiei unor terenuri de la Căminul Petrol, scopul acestei schimbări fiind realizarea aici a unei săli polivalente. Discuţiile au fost interesante, lungi, pline de substanţă, dar mai ales cu iz politic.
Proiectul a fost iniţiat de consilierul Daniel Ioniţă, iar cei care nu au fost de acord cu această formă a proiectului au fost consilierii PNL şi PMP. Principalul argument al acestora a fost spaţiul total neadecvat pentru o astfel de construcţie în acel loc. Aproape toţi cei care au vorbit au subliniat, indiferent de tabăra din care provin, că sunt de acord cu necesitatea construirii unei săli polivalente în Câmpina, dar trebuie găsită cea mai bună soluţie.
Cel mai interesant moment a fost cel în care consilierul Florin Frăţilă i-a cerut iniţiatorului să-i garanteze că va obţine fonduri guvernamentale pentru acest proiect. Nu o spune nimeni în mod deschis, dar toţi se refereau la influenţa pe care Daniel Ioniţă ar avea-o pe lângă vicepremierul Graţiela Gavrilescu, naşa de cununie a liderului local ALDE, pentru a obţine fonduri guvernamentale pentru diverse proiecte. Bineînţeles, Ioniţă nu a putut garanta aşa ceva.
Un alt punct de divergenţă a fost faptul că liberalii l-au acuzat pe Ioniţă că nu a venit să discute cu toate forţele politice din Consiliul Local, astfel încât să se găsească o soluţie mai bună decât aceasta. De fapt, liberalii erau deranjaţi de capitalul de imagine pe care Ioniţă şi l-ar putea face promovând un astfel de proiect. Iniţiatorul a replicat că a discutat atât cu Tiseanu, cât şi cu Piţigoi, adică liderii locali ai celor două formaţiuni politice. Mai trebuie spus că nici atitudinea lui Ioniţă nu a fost foarte colegială. Pe de o parte, a promovat singur acest proiect, pe de altă parte, a demonstrat o înverşunare disproporţionată faţă de importanţa promovării unui asemenea proiect. Sigur, doar dacă "interesul comunităţii" nu îţi este atât de apropiat încât să reacţionezi cu vehemenţa cu care a făcut-o Ioniţă.
Sunt multe lucruri de spus despre acest subiect, despre această bătălie dusă mai discret sau mai făţiş în Consiliul Local, chiar dacă până la alegerile locale mai sunt aproape doi ani. Oricum, merită să urmăriţi înregistrarea video a discuţiilor. Chiar dacă acestea au durat destul de mult, vă veţi face propria idee asupra intereselor care îi mână în luptă pe fiecare dintre consilierii implicaţi.
În cele din urmă, la vot, proiectul lui Ioniţă a fost respins, consilierii PNL - PMP impunându-şi voinţa şi majoritatea în faţa celor de la PSD - ALDE.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.