Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale am încheiat-o, așa cum am considerat firesc, cu primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.
În cadrul dialogului pe care l-am avut, Alin Moldoveanu a explicat cum s-a văzut primul an al acestui mandat din... fotoliul de primar, care a fost cel mai important moment, dar și ce nu a mers bine în această perioadă. De asemenea, veți afla urmărind emisiunea noastră cum vede primarul Câmpinei relația cu Consiliul Local, dar și cu viceprimarul Liviu Dumitrache. De asemenea, Alin Moldoveanu a avut un punct de vedere referitor la inițiativa PNL privind stabilirea unor proiecte de investiții pe care consilierii locali să le includă în buget, dar și la varianta schimbării viceprimarului, menționată de unul dintre liderii coaliției (extinse) care se conturează în Consiliul Local.
Un capitol important al discuției l-a reprezentat cea mai importantă lucrare desfășurată în Câmpina - Calea Doftanei. Ce a mers bine, ce probleme au apărut pe parcurs, mai ales legate de proiect, ce se întâmplă în intersecția de la Răcitor, dar și schimbarea conductelor de apă odată cu lucrările la rețeaua de canalizare, pentru a nu se mai sparge asfaltul în următorii doi ani, toate aceste au fost detaliate de primarul Alin Moldoveanu.
În încheierea discuției noastre, primarul a vorbit despre provocările celui de-al doilea an al mandatului: ”Voi continua să depun proiecte pentru a atrage fonduri europene, dar și orice alte fonduri extrabugetare. Anul următor va fi important pentru că vor începe efectiv, fizic, o serie de lucrări cu fondurile europene deblocate, dar și lucrări pentru care am depus proiecte la venirea mea în Primărie. În același timp, tot anul viitor vor începe lucrările prin HidroPrahova, care vor presupune schimbarea rețelei de apă pe aproximativ 170 străzi din Câmpina. Va fi o mare provocare!”
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.