Pentru a scăpa de imaginea dezolantă, sinistră, a ceea ce noi am numit "cavoul din centrul Câmpinei", Primăria a decis să monteze în jurul zonei unde s-au efectuat săpăturile arheologice din Parcul Trandafirilor, de la notariate, un paravan, un gard artificial verde, care imită gardul-viu. Astfel sunt împrejmuite vestigiile descoperite de arheologi în anul 2015 și acoperite apoi de administrația locală într-un mod destul de primitiv, în ideea de a proteja cumva respectivele vestigii.
Potrivit viceprimarului Adrian Pițigoi, acest paravan care imită gardul-viu are un grad mare de opacizare, este estetic, rezistent la vânt, ploaie, soare sau îngheț. A fost montat astăzi și probabil că așa va rămâne până când administrația locală va găsi o soluție în privința zidurilor de cărămidă descoperite de arheologi în urma săpăturilor. După cum reiese din anunțul publicat pe SEAP, cele șase bucăți de paravan achiționate de Primărie au costat 5.558 lei fără TVA.
Vă reamintim că în Parcul Trandafirilor, la solicitarea Primăriei Câmpina, o echipă de arheologi a efectuat în 2015 săpături, existând informația că acolo ar exista ruinele Vămii Câmpina. S-au descoperit niște ziduri din cărămidă, despre care nu se știe dacă provin, într-adevăr, de la vechea vamă sau sunt doar pivnițele unor clădiri negustorești. La sfârșitul lui 2016, groapa a fost acoperită pentru a se proteja descoperirile arheologice, până când vor exista banii necesari construirii unei galerii care să pună în valoare vestigiile.
Primăria Câmpina a comandat un proiect pentru punerea în valoare a vestigiilor prin construirea unei galerii din sticlă. Este un proiect frumos, dar și foarte costisitor, de aproximativ 1,6 milioane lei după cum reiese din studiul de fezabilitate. Este o sumă foarte mare, iar la nivelul administrației locale încă nu s-a luat o decizie dacă proiectul să fie refăcut sau nu, astfel încât să rezulte costuri ceva mai mici.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.