"Cavoul" cu vestigiile din Parcul Trandafirilor, din Câmpina, înconjurat cu un "gard-viu" artificial

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru a scăpa de imaginea dezolantă, sinistră, a ceea ce noi am numit "cavoul din centrul Câmpinei", Primăria a decis să monteze în jurul zonei unde s-au efectuat săpăturile arheologice din Parcul Trandafirilor, de la notariate, un paravan, un gard artificial verde, care imită gardul-viu. Astfel sunt împrejmuite vestigiile descoperite de arheologi în anul 2015 și acoperite apoi de administrația locală într-un mod destul de primitiv, în ideea de a proteja cumva respectivele vestigii.

Potrivit viceprimarului Adrian Pițigoi, acest paravan care imită gardul-viu are un grad mare de opacizare, este estetic, rezistent la vânt, ploaie, soare sau îngheț. A fost montat astăzi și probabil că așa va rămâne până când administrația locală va găsi o soluție în privința zidurilor de cărămidă descoperite de arheologi în urma săpăturilor. După cum reiese din anunțul publicat pe SEAP, cele șase bucăți de paravan achiționate de Primărie au costat 5.558 lei fără TVA. 
Vă reamintim că în Parcul Trandafirilor, la solicitarea Primăriei Câmpina, o echipă de arheologi a efectuat în 2015 săpături, existând informația că acolo ar exista ruinele Vămii Câmpina. S-au descoperit niște ziduri din cărămidă, despre care nu se știe dacă provin, într-adevăr, de la vechea vamă sau sunt doar pivnițele unor clădiri negustorești. La sfârșitul lui 2016, groapa a fost acoperită pentru a se proteja descoperirile arheologice, până când vor exista banii necesari construirii unei galerii care să pună în valoare vestigiile.
Primăria Câmpina a comandat un proiect pentru punerea în valoare a vestigiilor prin construirea unei galerii din sticlă. Este un proiect frumos, dar și foarte costisitor, de aproximativ 1,6 milioane lei după cum reiese din studiul de fezabilitate. Este o sumă foarte mare, iar la nivelul administrației locale încă nu s-a luat o decizie dacă proiectul să fie refăcut sau nu, astfel încât să rezulte costuri ceva mai mici.

3854 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1061 vizualizari
03 dec. 2020 14:40

Acțiune a Poliției la Câmpina pentru verificarea măsurilor impuse prin legea pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei

1 comentarii

Miercuri, 2 decembrie, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au desfășurat o acțiune în Câmpina, în intervalul 10.00-12.00, pentru verificarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020 privnd prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu noul coronavirus. Astfel, au fost verificate peste 45 de autovehicule și 20 de societăți comerciale. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale (dintre care 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, iar restul pentru alte abateri identificate), în valoarea totală de peste 4.100 de lei.

1784 vizualizari
03 dec. 2020 13:42

Planurile urbanistice zonale (PUZ-uri) vor fi avizate la Câmpina și nu vor mai fi trimise comisiei de specialitate a Consiliului Județean

La propunerea primarului Alin Moldoveanu, Consiliul Local Câmpina a aprobat reorganizarea Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei, astfel încât planurile urbanistice zonale să poată fi avizate pe plan local și să nu mai fie nevoie de trimiterea lor la Ploiești, spre avizare, la comisia de specialitate din cadrul Consiliului Județean.

Alte stiri recente

374 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.

1597 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.