"Cavoul" cu vestigiile din Parcul Trandafirilor, din Câmpina, înconjurat cu un "gard-viu" artificial

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru a scăpa de imaginea dezolantă, sinistră, a ceea ce noi am numit "cavoul din centrul Câmpinei", Primăria a decis să monteze în jurul zonei unde s-au efectuat săpăturile arheologice din Parcul Trandafirilor, de la notariate, un paravan, un gard artificial verde, care imită gardul-viu. Astfel sunt împrejmuite vestigiile descoperite de arheologi în anul 2015 și acoperite apoi de administrația locală într-un mod destul de primitiv, în ideea de a proteja cumva respectivele vestigii.

Potrivit viceprimarului Adrian Pițigoi, acest paravan care imită gardul-viu are un grad mare de opacizare, este estetic, rezistent la vânt, ploaie, soare sau îngheț. A fost montat astăzi și probabil că așa va rămâne până când administrația locală va găsi o soluție în privința zidurilor de cărămidă descoperite de arheologi în urma săpăturilor. După cum reiese din anunțul publicat pe SEAP, cele șase bucăți de paravan achiționate de Primărie au costat 5.558 lei fără TVA. 
Vă reamintim că în Parcul Trandafirilor, la solicitarea Primăriei Câmpina, o echipă de arheologi a efectuat în 2015 săpături, existând informația că acolo ar exista ruinele Vămii Câmpina. S-au descoperit niște ziduri din cărămidă, despre care nu se știe dacă provin, într-adevăr, de la vechea vamă sau sunt doar pivnițele unor clădiri negustorești. La sfârșitul lui 2016, groapa a fost acoperită pentru a se proteja descoperirile arheologice, până când vor exista banii necesari construirii unei galerii care să pună în valoare vestigiile.
Primăria Câmpina a comandat un proiect pentru punerea în valoare a vestigiilor prin construirea unei galerii din sticlă. Este un proiect frumos, dar și foarte costisitor, de aproximativ 1,6 milioane lei după cum reiese din studiul de fezabilitate. Este o sumă foarte mare, iar la nivelul administrației locale încă nu s-a luat o decizie dacă proiectul să fie refăcut sau nu, astfel încât să rezulte costuri ceva mai mici.

4814 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

343 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

550 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

Alte stiri recente

378 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

440 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.