A fost nevoie de cinci termene pentru ca, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, să înceapă administrarea efectivă de probe. Până acum au fost doar amânări. La termenul de astăzi se poate spune că a început și judecarea propriu-zisă, chiar dacă dosarul a intrat pe rol la 15 noiembrie 2018. Următorul termen a fost fixat peste două săptămâni, pe 28 februarie.
Dosarul primarului Câmpinei a fost înregistrat la Tribunalul Prahova încă din 4 decembrie 2017, dar acesta a contestat decizia Camerei Preliminare de acceptare a dosarului, astfel că întreaga procedură s-a prelungit cu aproape un an până la momentul ajungerii la judecata pe fond, începută pe 15 noiembrie 2018. De atunci au trecut patru termene, cu tot atâtea amânări, până când la termenul din 14 februarie, al cincilea, a început efectiv administrarea de probe.
Vă reamintim că Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina, este acuzat de procurorii DNA de trafic de influență, abuz în serviciu și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată, valoarea totală a prejudiciului cauzat Primăriei Câmpina fiind de peste 120.000 lei. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Ecaterinescu (fost director al Direcţiei Economice din Primăria Câmpina; care între timp a decedat), Carmen Gheorghe (fost şef al Poliţiei Locale Câmpina) şi Costin Micu (de la societatea comercială care a vândut Primăriei Câmpina celebra maşină Opel Insigna). De asemenea, în dosare disjunse din acest dosar mare, alţi angajaţi ai Primăriei Câmpina au fost deja condamnaţi definitiv, cu suspendare, după ce au semnat acorduri de recunoaştere a faptei cu procurorii DNA.
Luni seara, la ora 21.43, ISU Prahova a emis un mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs în comuna Cornu.
Luni spre lăsarea serii, la Zorile, imediat după podul rutier peste râul Doftana spre comuna Telega, a avut loc un accident rutier.
În ultimele 72 de ore, pompierii militari din județul Prahova au acționat în 143 de misiuni specifice zonei de competență, dintre care 35 au fost intervenții în situații de urgență, 107 urgențe medicale și o acțiune de îndrumare și control.
Polițiștii prahoveni au avut de-a lungul perioadei 11-13 iulie mai multe acțiuni menite să contribuie la îmbunătățirea climatului de siguranță.