Superliga B Prahova. Triumf Poiana Câmpina - Sportul Câmpina 2-2. Derby cu de toate

Sport (Categoria articolului)

Prima etapă a Superligii B Prahova a adus și un prim derby local, la Poiana Câmpina, unde s-au întâlnit formațiile Triumf Poiana Câmpina și Sportul Câmpina. Și a fost un derby un frumos... Stadion de liga secundă, vreme foarte bună, gazon bun, o lovitură de începere simbolică dată de fosta glorie a echipei Poiana, Gabriel Tismănaru, patru goluri, o sumedenie de cartonașe galbene (11), o eliminare și câteva sute de spectatori în tribune, ”foamea” de fotbal după pandemie fiind mare.

După un început echilibrat și destul de tensionat, cele două echipe și-au împărțit perioadele de dominare, chiar dacă posesia a fost superioară formației gazdă. Sportul a deschis scorul în minutul 35, prin R. Burlacu, la o fază lucrată de Mugurel Negreanu și la care poienarii au acuzat ofsaid. Pentru bucuria spectacolului sportiv, gazdele au egalat chiar înainte de pauză, în minutul 42, prin G. Radu, după o lovitură liberă executată de Bunea și o greșeală uriașă a portarului oaspete. Repriza secundă s-a desfășurat cam după aceleași coordonate. Mai întâi, elevii lui Marius Pălăncianu au marcat prin Negreanu, în minutul 52, după o greșeală a defensivei gazdelor și o execuție frumoasă a ”nouarului” câmpinean. Poienarii s-au clătinat, au reacționat mai greu, dar spre bucuria spectatorilor au reușit să egaleze în minutul 71 prin golul lui Țurlea, cu un șut de la aproximativ 20 metri.
Chiar dacă fiecare dintre cele două formații a avut șansa ei, rezultatul de egalitate este unul mai aproape de adevăr și aduce un început bun de campionat pentru ambele echipe.

Marcatori: G. Radu (42), Țurlea (71) / R. Burlacu (35), Negreanu (52).
Triumf Poiana Câmpina: Sbierea - D. Marin, G. Radu, Ad. Burchi (95 Ov. Vintilă), I. Dumitru, Bunea, Dașa, Tandalache (67 Țurlea), Alexe, Scumpu, Stan. Rezerve: C. Ilie - R. Stere, O. Stere, Durbac. Antrenori: Valwntin Bunea, Alin Postolache.
Sportul Câmpina: Bucuroiu - Buștuc, Brânzea, Coman, Voicu (30 A. Burlacu), Mosor (57 Matincă), R. Burlacu, Burloiu, Ed. Constantin (71 Corneanu), Negreanu (81 Cafadaru), Rădulescu (30 Bej). Rezerve: C. Constantin - Biro. Antrenori: Marius Pălăncianu, Philip Basma.
Cartonașe galbene: Scumpu (min. 19), Alexe (25), Dașa (min. 61) / Mosor (min. 4), Voicu (min. 19), Negreanu (min. 37), C. Constantin (45+2), R. Burlacu (58), Matincă (min. 88), Coman (90+2), Bej (90+3).
Cartonaș roșu: Ov. Vintilă (90+2).
Arbitri: Laurențiu Piciu - Alexandru Chioibașu, Gabriel Răduță (toți din Ploiești).
Observator: Mihail Ionescu (Ploiești).

Etapa viitoare, miercuri, 25 august, ora 18.00:
Ploiești, stadion Teleajen: Unirea Teelajen - Triumf Poiana Câmpina
Câmpina, stadion Rafinăriei: Sportul Câmpina - Avântul Tomșani

Rezultatele complete ale primei etape, duminică, 22 august
Carpați Sinaia - AS Starchiojd 1-2
AS Gherghița - Olimpia Cireșanu 1-1
Brădetul Ștefești - Unirea Teleajen, nedisputat
Triumf Poiana Câmpina - Sportul Câmpina 2-2
Avântul Tomșani - CSO Mizil 1-1
CS Câmpina - Progresul Bucov 3-2
Știința Albești - Real Rio Cocoșești 5-4
CS II Blejoi - Petrolul Ologeni 4-0
CS Scorțeni Bordeni - Viitorul Puchenii Mari 1-2

6851 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1226 vizualizari
08 dec. 2021 22:58

Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

1 comentarii

Câmpina are de câțiva ani o problemă, pe care niemni nu pare dispus să o rezolve. Copiii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să cute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.

2012 vizualizari
07 dec. 2021 22:08

Iarina Cojocaru (Barracuda Câmpina) - trei medalii de bronz la Naționalele de Poliatlon de la Bacău

La Bacău, în perioada 2-4 decembrie, a avut loc Campionatul Național de Poliatlon pentru copii 10-11ani, competiție la startul căreia Câmpina a fost reprezentată de sportiva Iarina Cojocaru, legitimată la clubul de natație Barracuda Câmpina, unde este pregătită chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru.

Alte stiri recente

18 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.

1383 vizualizari
08 dec. 2021 20:15

Punctele de vedere ale partidelor cu reprezentare în CL Câmpina despre construirea unui bloc pe Bulevardul Culturii, lângă Primărie

Am scris, într-un articol anterior, despre intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina, pe terenul unde s-a aflat cândva grădina de vară și care astăzi aparține firmei respective. Aceste teren este la doi pași de sediul Primăriei Câmpina, care este o clădire monument istoric de clasa A - Vila Ștefănescu sau Casa cu Grifoni. Referitor la această situație am cerut un punct de vedere liderilor partidelor cu reprezentare în Consiliul Local, precum și Primăriei Câmpina.