Superliga B Prahova. Triumf Poiana Câmpina - Sportul Câmpina 2-2. Derby cu de toate

Sport (Categoria articolului)

Prima etapă a Superligii B Prahova a adus și un prim derby local, la Poiana Câmpina, unde s-au întâlnit formațiile Triumf Poiana Câmpina și Sportul Câmpina. Și a fost un derby un frumos... Stadion de liga secundă, vreme foarte bună, gazon bun, o lovitură de începere simbolică dată de fosta glorie a echipei Poiana, Gabriel Tismănaru, patru goluri, o sumedenie de cartonașe galbene (11), o eliminare și câteva sute de spectatori în tribune, ”foamea” de fotbal după pandemie fiind mare.

După un început echilibrat și destul de tensionat, cele două echipe și-au împărțit perioadele de dominare, chiar dacă posesia a fost superioară formației gazdă. Sportul a deschis scorul în minutul 35, prin R. Burlacu, la o fază lucrată de Mugurel Negreanu și la care poienarii au acuzat ofsaid. Pentru bucuria spectacolului sportiv, gazdele au egalat chiar înainte de pauză, în minutul 42, prin G. Radu, după o lovitură liberă executată de Bunea și o greșeală uriașă a portarului oaspete. Repriza secundă s-a desfășurat cam după aceleași coordonate. Mai întâi, elevii lui Marius Pălăncianu au marcat prin Negreanu, în minutul 52, după o greșeală a defensivei gazdelor și o execuție frumoasă a ”nouarului” câmpinean. Poienarii s-au clătinat, au reacționat mai greu, dar spre bucuria spectatorilor au reușit să egaleze în minutul 71 prin golul lui Țurlea, cu un șut de la aproximativ 20 metri.
Chiar dacă fiecare dintre cele două formații a avut șansa ei, rezultatul de egalitate este unul mai aproape de adevăr și aduce un început bun de campionat pentru ambele echipe.

Marcatori: G. Radu (42), Țurlea (71) / R. Burlacu (35), Negreanu (52).
Triumf Poiana Câmpina: Sbierea - D. Marin, G. Radu, Ad. Burchi (95 Ov. Vintilă), I. Dumitru, Bunea, Dașa, Tandalache (67 Țurlea), Alexe, Scumpu, Stan. Rezerve: C. Ilie - R. Stere, O. Stere, Durbac. Antrenori: Valwntin Bunea, Alin Postolache.
Sportul Câmpina: Bucuroiu - Buștuc, Brânzea, Coman, Voicu (30 A. Burlacu), Mosor (57 Matincă), R. Burlacu, Burloiu, Ed. Constantin (71 Corneanu), Negreanu (81 Cafadaru), Rădulescu (30 Bej). Rezerve: C. Constantin - Biro. Antrenori: Marius Pălăncianu, Philip Basma.
Cartonașe galbene: Scumpu (min. 19), Alexe (25), Dașa (min. 61) / Mosor (min. 4), Voicu (min. 19), Negreanu (min. 37), C. Constantin (45+2), R. Burlacu (58), Matincă (min. 88), Coman (90+2), Bej (90+3).
Cartonaș roșu: Ov. Vintilă (90+2).
Arbitri: Laurențiu Piciu - Alexandru Chioibașu, Gabriel Răduță (toți din Ploiești).
Observator: Mihail Ionescu (Ploiești).

Etapa viitoare, miercuri, 25 august, ora 18.00:
Ploiești, stadion Teleajen: Unirea Teelajen - Triumf Poiana Câmpina
Câmpina, stadion Rafinăriei: Sportul Câmpina - Avântul Tomșani

Rezultatele complete ale primei etape, duminică, 22 august
Carpați Sinaia - AS Starchiojd 1-2
AS Gherghița - Olimpia Cireșanu 1-1
Brădetul Ștefești - Unirea Teleajen, nedisputat
Triumf Poiana Câmpina - Sportul Câmpina 2-2
Avântul Tomșani - CSO Mizil 1-1
CS Câmpina - Progresul Bucov 3-2
Știința Albești - Real Rio Cocoșești 5-4
CS II Blejoi - Petrolul Ologeni 4-0
CS Scorțeni Bordeni - Viitorul Puchenii Mari 1-2

7237 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1589 vizualizari
04 iul. 2022 20:12

Miodrag Belodedici, invitatul special al festivității de premiere de la Caraimanul Kids Cup 2022

Timp de o săptămână, la Bușteni, la baza sportivă Caraimanul, a avut loc ediția 2022 a competiției dedicată copiilor și juniorilor - Caraimanul Kids Cup.

2302 vizualizari
03 iul. 2022 18:25

Câmpineanul Ciprian Costache este campion național la aruncarea greutății, categoria sub 20 de ani

Pe Cluj Arena a avut loc în acest week-end Campionatul Național de Atletism sub 20 de ani, competiție la care au fost prezenți și mai mulți sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de Mihaela Marin.

Alte stiri recente

391 vizualizari
07 iul. 2022 15:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 7 iulie 2022

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

552 vizualizari
07 iul. 2022 07:56

"Grădinița de vară Iulia Hasdeu ", un proiect educațional de succes

În perioada 27 iunie - 6 iulie, Grădinița “Iulia Hasdeu” și structura sa - Grădinița nr 6 au derulat proiectul educațional “Grădinița de vară”, ediția a II-a, în parteneriat cu ISJ Prahova.