S-a intervenit la "aleea - tobogan". Priviți și minunați-vă!

Actualitate (Categoria articolului)

Vă amintiți aleea pietonală de pe Calea Doftanei, în apropiere de intersecția cu Strada Voila? Cea despre care noi am scris în urmă cu o săptămână și, mai în glumă, mai în serios, am botezat-o "aleea tobogan" din cauza acelei porțiuni abrupte și greu accesibile mai ales pentru bătrânii care merg la cabinetele medicilor de familie din această zonă. Ei bine, s-au luat măsuri pentru rezolvarea problemei, aleea a fost practic refăcută, iar ce a ieșit vă lăsăm să descoperiți singuri.

Noi nu suntem specialiști. Nu ne pricepem la astfel de lucrări. Am parcurs aleea ca niște simpli cetățeni și i-am filmat pe alții făcând același lucru. Și am constatat că nici acum lucrurile nu sunt în regulă. Aleea a fost refăcută și "mutată" câțiva metri. Acum, panta dinspre Calea Doftanei este mai accesibilă. Se urcă mai ușor și ai mai multă siguranță la coborâre. În schimb, problema s-a mutat mai sus, la porțiunea dintre copaci, o porțiune pe care în niciun caz bătrânii sau mămicile cu copii în cărucior nu o vor putea urca. Iar la iarnă pe aici nu va putea trece nimeni... în picioare. Sperăm ca până la recepția lucrării să se ia, totuși, niște măsuri concrete și corecte, iar aleea să nu rămână așa. Deja este bătaie de joc. Nu se poate ca o alee pietonală destinată cu precădere pacienților care vin la cabinetele medicale să fie atât de dificil de parcurs. Că doar oamenii aceia nu vin cu ATV-urile la doctorul de familie...
Nu putem să nu mai comentăm un aspect. Cum pot face unii autostrăzi suspendate, poduri din sticlă, tuneluri pe sub mare și tot așa, iar noi, la Câmpina, nu suntem în stare să facem o alee banală care să lege două străzi?! Și s-o facem bine!

Citiți și - Un tobogan numit... alee pietonală. Se întâmplă la Câmpina

11940 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sorin 26.03.2017 18:20 Dupa cum se fac modificarile la aceasta alee,eu cred ca aceasta alee nu are o documentatie tehnico-economica intocmita de un specialist.Cine a intocmit proiectul pentru aceasta lucrare?Sau firma constructoare nu este competenta?Cred ca e necesar a se face o expertiza tehnica,sa vedem cine se face vinovat.Poate o sa avem si un raspuns.
  • Iou 26.03.2017 19:15 Eee, așa da! Acum putem lega între cei doi arbori linia de finish.
  • un contribuabil 26.03.2017 20:32 Oare firma care si-a castigat dreptul de a face aceasta lucrare a fost verificata? Ce alte lucrari a mai realizat? Insist in ideea mea ca cei responsabili din primarie si-au amenajat un loc unde sa se dea cu rolele vara si iarna cu sania. Ar trebui sa-si marcheze si axul drumului pe Calea Doftanei ca sa stie unde sa se opreasca, sa nu intre pe celalalt sens. Serios vorbind, banii nostri sunt aruncati de catre incompetentii primariei. O sa apara iar Pitigoi, Tiseanu si alti ''priceputi'' sa-si dea cu parerea si, de ce nu, sa o si inaugureze. Oricum, la comentariile noastre nu ne va raspunde nimeni. Receptia ar trebui sa fie facuta in conditiile in care cei pentru care este destinata aceasta alee o si pot folosi: batrani, mame cu copii in brate/carucior, persoane operate...
  • Petcu 26.03.2017 20:37 Uite asa se spala banii dvs ! Mai o alee asfaltata in doru' lelii, mai un stalpisor / copacel/ cladire /bordurica - toate ''plantate'' aiurea...Tot construim si daramam, doar ca sa avem treaba ''mare'' de facut. Si santier, noroi si praf in ochi. Si ne mai vaitam ca nu sunt bani in bugetul primariei ! Dar asa, ca o curiozitate, costurile lucrarilor de mantuiala sunt imputate cuiva, ori le platim noi, contribuabilii, locuitorii urbei ? Cred ca este o intrebare retorica, cu un raspuns evaziv... pe care il banuim deja ! Dar tot asa, ca o intrebare : Vreo sala de sport, ori macar un asfalt in curtea Scolii CNNG cu clasele 1-4 de pe Golesti ? Aici chiar astept un raspuns ! Nu de alta, dar ar fi cazul !
  • Roby 27.03.2017 07:09 Am vazut si pe FB foarte multe discutii si mistouri, ca la asta ne pricepem foarte bine. Poate nu este o lucrare perfecta, dar era necesara si este foarte buna. Carucioarele au acces mai facil la cabinete din strada Voilei. Uitam prea usor ca pana mai ieri aceleasi mamici pe care le plangeti acum veneau cu copiii in brate la cabinete din cauza noroiului! Sunt convins ca lucrarea nu este inca finalizata. Haideti sa mai asteptam, sa vedem cum arata la final si apoi sa vedem daca e mai bine decat era inainte. Pana la urma, la asta se reduce toata discutia!
  • HP 27.03.2017 07:38 Sunt inginer constructor si vreau sa va rog ca doar prin intermediul dvs putem avea acces la asemenea informatii daca se poate sa publicati proiectul tehnic al acestei lucrari. Sunt extrem de curios, iar daca exista intr-adevar o astfel de solutie pusa pe plansa de un inginer constructor sau arhitect, eu ma oblig pro bono sa ii facilitez participarea cu acest proiect la un salon de inventica! Nu se poate domnule asa bataie de joc!
  • Tudor 27.03.2017 08:48 Ptr Roby: Nu este chiar așa. Bine că s-au gândit la acei beneficiari. Dar dacă tot s-au apucat de treabă, trebuie găsită cea mai bună soluție: tehnică, financiară, de utilitate. Nu doar să mai bifeze ceva într-o listă *to do*.
  • Dan 27.03.2017 15:29 Solicitați autorizația de construire. Pariu că nu au?
  • Alex 27.03.2017 21:45 Oare e greu sa monteze niste trepte?...

Actualitate

276 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

415 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

25 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

754 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.