Povestea plăcuțelor informative pentru clădirile reprezentative din Câmpina, ca un banc la ”Radio Erevan”

Actualitate (Categoria articolului)

Credeam că povestea plăcuțelor informative pentru clădirile reprezentative din Câmpina se apropie de final, după un an și jumătate de tergiversări. Ne-am înșelat, iar această poveste, plecată de la o idee generoasă, tinde să devină un banc demn de ”Radio Erevan” din perioada comunistă.

Scriam în urmă cu câteva zile (aici) despre faptul că, de la 1 septembrie, Primăria va începe să monteze plăcuțe informative pe clădirile reprezentative din Câmpina, după o idee a lui Șerban Băleanu, autor al mai multor volume despre istoria Câmpinei și deținătorul uneia dintre cele mai complexe colecții despre Câmpina, idee însușită de Consilul Local, care a aprobat, în luna mai a anului trecut, un proiect în acest sens, proiect inițiat de Monica Clinciu.
Imediat după apariția articolului nostru, am fost contactați de Iulian Tănașcu, cofondator al Asociației ”Călător prin România”, care ne-a precizat: ”Am văzut articolul dvs. și sunt realmente indignat. Vreau să știe toată lumea că Primăria Câmpina are un parteneriat cu asociația noastră, încheiat la începutul acestui an, prin care noi ne obligam să montăm gratuit plăcuțe informative la toate obiectivele turistice din Câmpina, plăcuțe care să cuprindă inclusiv coduri QR, care scanate cu un telefon inteligent pot oferi oricărei persoane interesate, în mod gratuit, informații despre obiectivul respectiv. După ce am fost plimbați cu vorba mai multe luni, acum constat că au preferat să le facă pe bani, în condiții grafice pe care nu vreau să le comentez și fără coduri QR. Efectiv și-au bătut joc de noi!”.
Am insistat și la Primăria Câmpina, iar în momentul în care am început să întrebăm despre parteneriatul cu Asociația ”Călător prin România” și oportunitatea oferită Câmpinei de reprezentanții acesteia, brusc lucrurile s-au schimb. De fapt, plăcuțele care ne-au fost prezentate zilele trecute nu au legătura cu proiectul aprobat de Consiliul Local, ci au fost realizate la propunerea Biroului de Urbanism, prin Serviciul de Administrare a Domeniului Public și Privat din Primăria Câmpina, au fost achiziționate în baza contractului de marcaje rutiere, au costat aproximativ 900 lei, sunt 14 bucăți și au fost făcute în baza listei monumentelor istorice primită de la Direcția Județeană pentru Cultură. Faptul că pe această listă apar și unele obietive care sunt și pe lista clădirilor reprezentative din punct de vedere istoric, cultural, arhitectural, aprobată de Consiliul Local, este doar o... coincidență.

Acum, pe de o parte, este bine că s-a făcut acest lucru și vor fi astfel marcate monumentele istorice din Câmpina. Pe de altă parte, este inadmisibil ca după un an și jumătate de la aprobarea unei hotărâri a Consiliului Local, aceasta să nu fie dusă la îndeplinire de Executiv și este intolerabil modul în care Primăria Câmpina comunică, inclusiv cu asociația cu care are un parteneriat. De asemenea, credem că asociația respectivă ar fi putut colabora, pentru textul de pe plăcuțele de informare, nu cu un angajat al Primăriei, care are alte însărcinări, ci poate chiar cu cel care a avut ideea și care, cu siguranță, ar accepta în mod voluntar să ajute la realizarea textului fiecărei plăcuțe în parte.
Faptul că nici până acum nu s-au făcut plăcuțele aprobate de Consiliul Local de un an și jumătate poate va oferi ocazia viitoarei administrații locale să facă lucrurile așa cum trebuie. Și poate tot viitoarea administrație a Câmpine va face lumină și în cazul Strategiei Turistice a localității, realizată în condiții foarte ciudate și despre care nu mai știe nimeni nimic. Cât despre situația penibilă în care Primăria Câmpina s-a pus singură în această poveste, ce ar mai putea fi de adăugat?!

3331 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

543 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

244 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.

Alte stiri recente

81 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările:

672 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.