Câmpina a fost mult timp recunoscut ca fiind oraşul cu cel mai mare număr de intelectual raportat la mia de locuitori. Probabil că astăzi a rămas doar o legendă... Dar, în mod cert, un merit în devenirea intelectuală a câmpinenilor l-a avut de-a lungul anilor şi Librăria Crăciun, un simbol al urbei.
Librăria Crăciun a aparţinut familiei cu acelaşi nume, cea care a deţinut şi vila splendidă situată peste drum de Muzeul "Nicolae Grigorescu", acolo unde a funcţionat ani întregi, înainte de 1989, Casa Pionierilor. Familia Crăciun era foarte apriopiată de Familia Regală a României, iar principesele petreceau mult timp, mai ales în vacanţe, la Câmpina, tocmai datorită prieteniei cu familia Crăciun. Revenind la librăria propriu-zisă, aceasta se afla pe bulevardul central, cam pe locul unde se află astăzi o farmacie, aproximativ vis-a-vis de Banca Vital.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiţi şi Câmpina, România 100. Rondul de pe Bulevard, ieri şi azi
Câmpina, România 100. Strada 1 Mai de ieri, până la pasajul de la Ceas de astăzi
Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.