Piața Centrală Câmpina se numără printre instituțiile publice care nu s-au bucurat de majorările salariale substanțiale, aprobate de Consiliul Local la nivel maxim pentru aproape toți angajații din administrația locală câmpineană. De aici până la un proces a fost un singur pas, iar subiectul a ajuns în plenul Consiliului Local, la ședința extraordinară din 1 noiembrie.
Totul a pornit de la încadrarea, de către juriștii Primăriei Câmpina, a Servicului Public al Pieței Centrale la categoria alte familii ocupaționale și nu la familia administrație, așa cum scrie în mod expres în lege că trebuie încadrate toate serviciile publice din subordinea consiliilor locale. Subiectul a fost discutat sporadic în plenul Consiliului Local, dar în ciuda demersurilor făcute inclusiv la Ministerul Muncii pentru rezolvarea situației, de unde s-au întors răspunsuri favorabile salariaților Pieței Centrale, juriștii Primăriei au refuzat constant reîncadrarea acestora. Și în vreme ce conducerea Pieței a făcut o plângere prealabilă Consiliului Local, pentru a putea ataca în instanța de contencios administrativ hotărârea respectivă, salariații au dat în judecată conducerea Serviciului (angajatorul lor). Întreaga situație a fost prezentată consilierilor locali de consilierul juridic Laurențiu Olărașul: "Este vorba de o acțiune a salariaților Serviciului Public al Pieței Centrale către conducerea acestui serviciu. La termenul din septembrie, Serviciul Public al Pieței a chemat în garanție atât Consiliul Local, cât și Primăria, prin primar. S-a dat un termen nou pentru 18 decembrie. Obiectul dosarului îl reprezintă drepturi bănești, respectiv încadrarea salariaților în familia ocupațională administrație". (video)
Practic, salariații au dat în judecată conducerea Pieței, dar aceasta nu poate dispune încadrarea solicitată deoarece acest lucru îl poate face doar Consiliul Local, acesta fiind motivul pentru care s-a cerut chemarea în garanție a Consiliului Local și a Primăriei. Cel mai probabil, salariații Pieței Centrale vor avea finalmente câștig de cauză, dar rămâne un mare semn de întrebare poziția Direcției Juridice din Primăria Câmpina de a se opune acestui demers și, mai ales, decizia de a nu recunoaște punctul de vedere al Ministerului Muncii, care dă dreptate salariaților Pieței Centrale.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.