CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Salariații Pieței Centrale Câmpina își caută în instanță drepturile salariale

- Actualitate -

Salariații Pieței Centrale Câmpina își caută în instanță drepturile salariale

Piața Centrală Câmpina se numără printre instituțiile publice care nu s-au bucurat de majorările salariale substanțiale, aprobate de Consiliul Local la nivel maxim pentru aproape toți angajații din administrația locală câmpineană. De aici până la un proces a fost un singur pas, iar subiectul a ajuns în plenul Consiliului Local, la ședința extraordinară din 1 noiembrie.

Totul a pornit de la încadrarea, de către juriștii Primăriei Câmpina, a Servicului Public al Pieței Centrale la categoria alte familii ocupaționale și nu la familia administrație, așa cum scrie în mod expres în lege că trebuie încadrate toate serviciile publice din subordinea consiliilor locale. Subiectul a fost discutat sporadic în plenul Consiliului Local, dar în ciuda demersurilor făcute inclusiv la Ministerul Muncii pentru rezolvarea situației, de unde s-au întors răspunsuri favorabile salariaților Pieței Centrale, juriștii Primăriei au refuzat constant reîncadrarea acestora. Și în vreme ce conducerea Pieței a făcut o plângere prealabilă Consiliului Local, pentru a putea ataca în instanța de contencios administrativ hotărârea respectivă, salariații au dat în judecată conducerea Serviciului (angajatorul lor). Întreaga situație a fost prezentată consilierilor locali de consilierul juridic Laurențiu Olărașul: "Este vorba de o acțiune a salariaților Serviciului Public al Pieței Centrale către conducerea acestui serviciu. La termenul din septembrie, Serviciul Public al Pieței a chemat în garanție atât Consiliul Local, cât și Primăria, prin primar. S-a dat un termen nou pentru 18 decembrie. Obiectul dosarului îl reprezintă drepturi bănești, respectiv încadrarea salariaților în familia ocupațională administrație". (video)
Practic, salariații au dat în judecată conducerea Pieței, dar aceasta nu poate dispune încadrarea solicitată deoarece acest lucru îl poate face doar Consiliul Local, acesta fiind motivul pentru care s-a cerut chemarea în garanție a Consiliului Local și a Primăriei. Cel mai probabil, salariații Pieței Centrale vor avea finalmente câștig de cauză, dar rămâne un mare semn de întrebare poziția Direcției Juridice din Primăria Câmpina de a se opune acestui demers și, mai ales, decizia de a nu recunoaște punctul de vedere al Ministerului Muncii, care dă dreptate salariaților Pieței Centrale. 

Citiți și Primăria Câmpina a primit răspuns de la Ministerul Muncii în legătură cu salariile, dar insistă că e problemă de "interpretare"


10 Nov 2018 12:21 7836 vizualizari


Comentarii


  • 12.11.2018 06:47 Bugetaru’ lu pește prăjit Să mor dacă am înțeles ceva din ce au zis ăștia.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
893 vizualizari 14 Jun 2024 17:25 Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

În urmă cu mai mult de doi ani, într-o seară de aprilie, un accident produs pe trecerea de pietoni de la Liceul Forestier șoca întreaga comunitate din Câmpina. Paul Dragomir, un copil de numai 17 ani, era spulberat de un bolid, condus de Adela Pena, care nici măcar nu pusese piciorul pe frână! Băiatul - elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - și-a pierdut viața instantaneu.

citeste mai mult
866 vizualizari 14 Jun 2024 16:51 A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

După orele prânzului, un mesaj RO-ALERT atenționa câmpinenii asupra prezenței unui urs pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

citeste mai mult
518 vizualizari 13 Jun 2024 17:52 Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane cercetate pentru trafic și dețeinere de droguri.

citeste mai mult
903 vizualizari 12 Jun 2024 17:54 Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

După anunțarea rezultatelor la alegerile locale din 9 iunie 2024, Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune și candidat al acestei formațiuni politice la funcția de primar al municipiului Câmpina, ne-a transmis următorul mesaj:

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV