Salariații Pieței Centrale Câmpina își caută în instanță drepturile salariale

Actualitate (Categoria articolului)

Piața Centrală Câmpina se numără printre instituțiile publice care nu s-au bucurat de majorările salariale substanțiale, aprobate de Consiliul Local la nivel maxim pentru aproape toți angajații din administrația locală câmpineană. De aici până la un proces a fost un singur pas, iar subiectul a ajuns în plenul Consiliului Local, la ședința extraordinară din 1 noiembrie.

Totul a pornit de la încadrarea, de către juriștii Primăriei Câmpina, a Servicului Public al Pieței Centrale la categoria alte familii ocupaționale și nu la familia administrație, așa cum scrie în mod expres în lege că trebuie încadrate toate serviciile publice din subordinea consiliilor locale. Subiectul a fost discutat sporadic în plenul Consiliului Local, dar în ciuda demersurilor făcute inclusiv la Ministerul Muncii pentru rezolvarea situației, de unde s-au întors răspunsuri favorabile salariaților Pieței Centrale, juriștii Primăriei au refuzat constant reîncadrarea acestora. Și în vreme ce conducerea Pieței a făcut o plângere prealabilă Consiliului Local, pentru a putea ataca în instanța de contencios administrativ hotărârea respectivă, salariații au dat în judecată conducerea Serviciului (angajatorul lor). Întreaga situație a fost prezentată consilierilor locali de consilierul juridic Laurențiu Olărașul: "Este vorba de o acțiune a salariaților Serviciului Public al Pieței Centrale către conducerea acestui serviciu. La termenul din septembrie, Serviciul Public al Pieței a chemat în garanție atât Consiliul Local, cât și Primăria, prin primar. S-a dat un termen nou pentru 18 decembrie. Obiectul dosarului îl reprezintă drepturi bănești, respectiv încadrarea salariaților în familia ocupațională administrație". (video)
Practic, salariații au dat în judecată conducerea Pieței, dar aceasta nu poate dispune încadrarea solicitată deoarece acest lucru îl poate face doar Consiliul Local, acesta fiind motivul pentru care s-a cerut chemarea în garanție a Consiliului Local și a Primăriei. Cel mai probabil, salariații Pieței Centrale vor avea finalmente câștig de cauză, dar rămâne un mare semn de întrebare poziția Direcției Juridice din Primăria Câmpina de a se opune acestui demers și, mai ales, decizia de a nu recunoaște punctul de vedere al Ministerului Muncii, care dă dreptate salariaților Pieței Centrale. 

Citiți și Primăria Câmpina a primit răspuns de la Ministerul Muncii în legătură cu salariile, dar insistă că e problemă de "interpretare"

6473 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bugetaru’ lu pește prăjit 12.11.2018 06:47 Să mor dacă am înțeles ceva din ce au zis ăștia.

Actualitate

1887 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1747 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

1836 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1635 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.