Salariații Pieței Centrale Câmpina își caută în instanță drepturile salariale

Actualitate (Categoria articolului)

Piața Centrală Câmpina se numără printre instituțiile publice care nu s-au bucurat de majorările salariale substanțiale, aprobate de Consiliul Local la nivel maxim pentru aproape toți angajații din administrația locală câmpineană. De aici până la un proces a fost un singur pas, iar subiectul a ajuns în plenul Consiliului Local, la ședința extraordinară din 1 noiembrie.

Totul a pornit de la încadrarea, de către juriștii Primăriei Câmpina, a Servicului Public al Pieței Centrale la categoria alte familii ocupaționale și nu la familia administrație, așa cum scrie în mod expres în lege că trebuie încadrate toate serviciile publice din subordinea consiliilor locale. Subiectul a fost discutat sporadic în plenul Consiliului Local, dar în ciuda demersurilor făcute inclusiv la Ministerul Muncii pentru rezolvarea situației, de unde s-au întors răspunsuri favorabile salariaților Pieței Centrale, juriștii Primăriei au refuzat constant reîncadrarea acestora. Și în vreme ce conducerea Pieței a făcut o plângere prealabilă Consiliului Local, pentru a putea ataca în instanța de contencios administrativ hotărârea respectivă, salariații au dat în judecată conducerea Serviciului (angajatorul lor). Întreaga situație a fost prezentată consilierilor locali de consilierul juridic Laurențiu Olărașul: "Este vorba de o acțiune a salariaților Serviciului Public al Pieței Centrale către conducerea acestui serviciu. La termenul din septembrie, Serviciul Public al Pieței a chemat în garanție atât Consiliul Local, cât și Primăria, prin primar. S-a dat un termen nou pentru 18 decembrie. Obiectul dosarului îl reprezintă drepturi bănești, respectiv încadrarea salariaților în familia ocupațională administrație". (video)
Practic, salariații au dat în judecată conducerea Pieței, dar aceasta nu poate dispune încadrarea solicitată deoarece acest lucru îl poate face doar Consiliul Local, acesta fiind motivul pentru care s-a cerut chemarea în garanție a Consiliului Local și a Primăriei. Cel mai probabil, salariații Pieței Centrale vor avea finalmente câștig de cauză, dar rămâne un mare semn de întrebare poziția Direcției Juridice din Primăria Câmpina de a se opune acestui demers și, mai ales, decizia de a nu recunoaște punctul de vedere al Ministerului Muncii, care dă dreptate salariaților Pieței Centrale. 

Citiți și Primăria Câmpina a primit răspuns de la Ministerul Muncii în legătură cu salariile, dar insistă că e problemă de "interpretare"

7800 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bugetaru’ lu pește prăjit 12.11.2018 06:47 Să mor dacă am înțeles ceva din ce au zis ăștia.

Actualitate

280 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1199 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

324 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1328 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.