Rețeaua stradală a municipiului Câmpina are aproximativ 120 km. În total sunt 252 de străzi. Din cei 120 km, 66% sunt asfaltați, 20% sunt acoperiți cu balast, 9% cu pământ, 3% cu beton și 2% cu piatră. Aceste informații sunt incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, finalizat de curând și dezbătut public, ieri, la Primăria Câmpina.
66% înseamnă că sunt asfaltați aproximativ 80 km din întreaga infrastructură rutieră a localității. Iar 40 km nu au asfalt, ci sunt 'îmbrăcați" cu diferite alte materiale. Asta, în condițiile în care vorbim, totuși, despre un municipiu. Potrivit specialiștilor care au realizat Planul de Mobilitate Urbană, se impun intervenții majore asupra infrastructurii rutiere, iar prioritare ar trebui să fie reabilitarea/modernizarea străzilor și realizarea unei variante de ocolire a Câmpinei pentru reducerea traficului și poluării.
La capitolul reabilitare/modernizare străzi, cele mai importante zone unde trebuie intervenit (și pe care le cunoaștem cu toții, dar acum, iată, sunt menționate și într-un document oficial) sunt: Orizontului, Ecaterina Teodoroiu, Calea Doftanei, Voila și Bobâlna.
Noul an școlar a început, la Poiana Câmpina, sub semnul emoțiilor, în special pentru cei mai mici elevi, bobocii de la clasa pregătitoare, dar și pentru cei de la clasa a V-a, care au pășit spre gimnaziu, evident, fără doamna învățătoare.
Prezență extrem de discretă în viața publică a Câmpinei, comisarul șef Vasile Alexandru a fost prezent luni, 9 septembrie, la deschiderea anului școlar.
Este evident că drumul pe care se află Câmpina în acest moment este unul total greșit... Cum altfel am putea explica evenimentul de sâmbătă, 7 septembrie, atunci când ziua în amiaza mare, chiar pe Bulevardul Carol I, o bătrână a fost agresată și deposedată de geantă?!
HidroPrahova a anunțat luni autoritățile locale că marți, 10 septembrie, între orele 10.00 și 14.00, apa va fi oprită în mai multe zone ale localității.