Când am mai scris despre Căminul Energetic că este o adevărată hazna, unii dintre reprezentanții Primăriei Câmpina s-au supărat pe noi. Îi invităm să meargă acum la acest cămin să se convingă, încă o dată, că hazna este cel mai potrivit termen. Primarul Horia Tiseanu are grijă în fiecare an să se laude cu locuințele sociale pe care le va realiza aici, dar până se va întâmpla "minunea", Căminul Energetic rămâne un dezastru.
La etajele doi și trei ale căminului locuiesc vreo 40 de familii. Parterul și primul etaj sunt libere și așteaptă reabilitarea despre care se tot vorbește la nivelul administrației locale. Bani s-au tot alocat, dar ulterior au fost transferați spre alte lucrări. Ca și cum, infiltrațiile, igrasia, mucegaiul, gunoaiele și refularea periodică a canalizării nu ar fi fost de ajuns, zilele acestea, la Căminul Energetic, s-a spart conducta principală de canalizare. Și toată mizeria de pe conductă a umplut casa scării, parterul și o parte a primului etaj. Miroase îngrozitor, este insuportabil. Și pentru că nu i-a băgat nimeni în seamă, locatarii de aici ni s-au adresat nouă, în disperare de cauză. Nu-i putem ajuta decât scriind despre asta. Poate se sesizează cine trebuie și ia măsuri.
În urmă cu nouă zile, Primăria Câmpina a demarat procedura de achiziție publică pentru "Proiectare instalații interioare sanitare, termice, electrice și rețele exterioare de apă și canal pentru obiectivul de investiții - reparații capitale la Căminul Energetic, parter și primul etaj" (valoare estimată 18.000 lei fără TVA). Este vorba despre o primă fază a acestei investiții, cea legată de rețele, pentru că va fi o licitație separată în vederea executării lucrărilor propriu-zise de reabilitare. Va mai dura ceva timp până vor începe aceste lucrări, probabil câteva luni bune. Problema conductei de canalizare trebuie rezolvată, acum, cât mai urgent pentru că, totuși, acolo trăiesc niște oameni, în acel focar de infecție, în acea adevărată hazna.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.