Tinerii din Câmpina au participat la Festivalul Voluntariatului

Social (Categoria articolului)

Tinerii câmpineni au participat sâmbătă, 9 iunle, la Festivalul Voluntariatului organizat de Asociația Simbio Prahova în Parcul Regele Mihai I. 

”De la desluşit mistere până la brainstorming de activități viitoare pentru oraş, tinerii le-au făcut pe toate. Nu putem menționa festivalul de sâmbătă fără a aduce în discuție şi Asociația Glasul Autismului, care a înveselit activitatea prin fluturaşii origami şi şablonul pentru poze, acesta a fost un mare favorit al câmpinenilor. De aseamenea, fără sprijinul primăriei acest frumos festival nuu putea avea loc. 

Evenimentul a început cu o sesiune de înviorare prin muzică, pentru a forma legături cel puțin amicale între participanți. Au urcat apoi pe scările fictive ale cunoaşterii între ei, dar şi pe scările din parc pentru prima activitate de tip "team-building". Tinerii au discutat, doi câte doi, despre problema deşeurilor din municipiul Câmpina, dar şi posibilele soluții.

Activitatea "murder mystery" le-a pus la muncă mințile cât şi imaginația şi abilitățile sociale ale participanților. 

Tinerii au avut ocazia de a-și expune opinia asupra următoarelor evenimente pe care le-ar vrea organizate în orașul lor. Acestă activitate ne-a ajutat și pe noi sa înțelegem ce își doresc tinerii sa vadă organizat, dar i-a ajutat și pe ei prin dezvoltarea abilității de a vorbi în public, expirmarirea opiniei, îmbunătățirea imaginației și conturarea argumentelor.

Festivalul a luat sfârşit după încă o sesiune de cântat, de data aceasta observându-se clar apropierea dintre adolescenți. Şi-au luat la revedere unul de la celălalt după o sesiune de cântat, câteva mistere rezolvate, o dezvoltare la nivelul de public speaking cu ajutorul activităților. Acest la revedere a fost urmat de promisiuni de întâlnire din partea celor care s-au înscris pe loc în Asociația Simbio Prahova”, se arată într-un comunicat al Asociației Simbio.

2668 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1839 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1416 vizualizari
27 nov. 2023 18:57

Un altfel de antrenament pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

3 comentarii

Zilele trecute, atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina au avut parte de o surpriză din partea coordonatorului lor, antrenorul Mihaela Marin, care le-a propus... un altfel de antrenament.

Alte stiri recente

67 vizualizari
03 dec. 2023 20:05

De marți, 5 decembrie 2023, se reia transportul public local pe Strada Voila

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis un anunț privind reluarea transportului public local pe Strada Voila.

378 vizualizari
03 dec. 2023 18:54

Un an și jumătate de închisoare pentru că a furat un BMW abandonat pe marginea DN1, între Câmpina și Ploiești

Judecătoria Câmpina a pronunțat recent o sentință într-un dosar de furt, condamnându-l pe autor la o pedeapsă de un an și jumătate cu închisoare. Sentința nu este definitivă.