Tinerii câmpineni au participat sâmbătă, 9 iunle, la Festivalul Voluntariatului organizat de Asociația Simbio Prahova în Parcul Regele Mihai I.
”De la desluşit mistere până la brainstorming de activități viitoare pentru oraş, tinerii le-au făcut pe toate. Nu putem menționa festivalul de sâmbătă fără a aduce în discuție şi Asociația Glasul Autismului, care a înveselit activitatea prin fluturaşii origami şi şablonul pentru poze, acesta a fost un mare favorit al câmpinenilor. De aseamenea, fără sprijinul primăriei acest frumos festival nuu putea avea loc.
Evenimentul a început cu o sesiune de înviorare prin muzică, pentru a forma legături cel puțin amicale între participanți. Au urcat apoi pe scările fictive ale cunoaşterii între ei, dar şi pe scările din parc pentru prima activitate de tip "team-building". Tinerii au discutat, doi câte doi, despre problema deşeurilor din municipiul Câmpina, dar şi posibilele soluții.
Activitatea "murder mystery" le-a pus la muncă mințile cât şi imaginația şi abilitățile sociale ale participanților.
Tinerii au avut ocazia de a-și expune opinia asupra următoarelor evenimente pe care le-ar vrea organizate în orașul lor. Acestă activitate ne-a ajutat și pe noi sa înțelegem ce își doresc tinerii sa vadă organizat, dar i-a ajutat și pe ei prin dezvoltarea abilității de a vorbi în public, expirmarirea opiniei, îmbunătățirea imaginației și conturarea argumentelor.
Festivalul a luat sfârşit după încă o sesiune de cântat, de data aceasta observându-se clar apropierea dintre adolescenți. Şi-au luat la revedere unul de la celălalt după o sesiune de cântat, câteva mistere rezolvate, o dezvoltare la nivelul de public speaking cu ajutorul activităților. Acest la revedere a fost urmat de promisiuni de întâlnire din partea celor care s-au înscris pe loc în Asociația Simbio Prahova”, se arată într-un comunicat al Asociației Simbio.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Sus.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.