În cadrul şedinţei din 25 septembrie a Consiliului Local Câmpina s-a discutat din nou despre posibilitatea achiziţionării terenului pe care se află locul de joacă din Cartierul Turnătoriei, teren aparţinând Turnătoriei Centrale Orion şi pentru care există un contract de asociere între aceasta societate şi municipalitate.
Subiectul nu este nou, el fiind deschis încă din luna mai, atunci când s-a discutat pentru prima dată despre notificarea lichidatorului Turnătoriei, prin care se solicita administraţiei locale eliberarea în regim de urgenţă a terenului în suprafaţă de 2.476 mp sau achiziţionarea acestuia, la preţul de 59.100 euro, fără TVA. Atunci, Consiliul Local și-a dat acordul de principiu pentru realizarea unui raport de evaluare din care să reiasă în ce măsură preţul solicitat este unul corect. Primăria a comandat acest raport, iar la ședința de marți, 25 septembrie, consilierii locali au fost puși în fața unei situații de-a dreptul hilare. Iniţial, evaluatorul autorizat, găsit de Primăria Câmpina pe SEAP tocmai la Mărăşeşti, a evaluat terenul la 86.567 euro, fără TVA, cu mult peste prețul solicitat de Turnătorie. După ce Primăria i-a mai pus la dispoziţie nişte documente şi i-a prezentat situaţia terenului respectiv, noul preţ reevaluat a ajuns la 58.221 euro, fără TVA, adică foarte aproape de propunerea iniţială a lichidatorului Turnătoriei. Firesc, au apărut semnele de întrebare. "Eu înţeleg că a făcut prima evaluare fără să vadă terenul?! Atâta timp cât nu ştia că este un loc de joacă, că sunt plantaţi copaci, înseamnă că el a făcut evaluarea fără să-l vadă. Eu înţeleg că omul ăsta de la Mărăşeşti nu a venit la Câmpina. Evaluări făcute din avion, cu fotografii de pe Google Maps, mi se pare că e deja SF. Dacă noi trebuie să luăm nişte hotărâri pe asemenea lucrări, este grav!", a spus consilierul Elena Albu. (video)
În cele din urmă, s-a decis verbal, fără un vot, să se continue demersurile pentru achiziţionarea acelui teren, pe care se află locul de joacă din Cartierul Turnătoriei. Întrebat dacă sunt bani petru o asemenea aciziţie, primarul Horia Tiseanu a răspuns destul de evaziv că "putem discuta cu ei pentru a realiza o astfel de achiziţie anul viitor". În schimb, problema evaluatorului şi a calităţii lucrărilor, chiar achiziţionate de pe SEAP şi plătite de la bugetul local, a rămas fără un răspuns...
Vă reamintim că locul de joacă pentru copii a fost amenajat în anul 2004, în baza unui contract de asociere între TCO și Primăria Câmpina. Turnătoria a pus la dispoziție terenul, iar Primăria a amenajat locul de joacă.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.