Locul de joacă din Cartierul Turnătorie, evaluat "din avion" de evaluatorul plătit de Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul şedinţei din 25 septembrie a Consiliului Local Câmpina s-a discutat din nou despre posibilitatea achiziţionării terenului pe care se află locul de joacă din Cartierul Turnătoriei, teren aparţinând Turnătoriei Centrale Orion şi pentru care există un contract de asociere între aceasta societate şi municipalitate.

Subiectul nu este nou, el fiind deschis încă din luna mai, atunci când s-a discutat pentru prima dată despre notificarea lichidatorului Turnătoriei, prin care se solicita administraţiei locale eliberarea în regim de urgenţă a terenului în suprafaţă de 2.476 mp sau achiziţionarea acestuia, la preţul de 59.100 euro, fără TVA. Atunci, Consiliul Local și-a dat acordul de principiu pentru realizarea unui raport de evaluare din care să reiasă în ce măsură preţul solicitat este unul corect. Primăria a comandat acest raport, iar la ședința de marți, 25 septembrie, consilierii locali au fost puși în fața unei situații de-a dreptul hilare. Iniţial, evaluatorul autorizat, găsit de Primăria Câmpina pe SEAP tocmai la Mărăşeşti, a evaluat terenul la 86.567 euro, fără TVA, cu mult peste prețul solicitat de Turnătorie. După ce Primăria i-a mai pus la dispoziţie nişte documente şi i-a prezentat situaţia terenului respectiv, noul preţ reevaluat a ajuns la 58.221 euro, fără TVA, adică foarte aproape de propunerea iniţială a lichidatorului Turnătoriei. Firesc, au apărut semnele de întrebare. "Eu înţeleg că a făcut prima evaluare fără să vadă terenul?! Atâta timp cât nu ştia că este un loc de joacă, că sunt plantaţi copaci, înseamnă că el a făcut evaluarea fără să-l vadă. Eu înţeleg că omul ăsta de la Mărăşeşti nu a venit la Câmpina. Evaluări făcute din avion, cu fotografii de pe Google Maps, mi se pare că e deja SF. Dacă noi trebuie să luăm nişte hotărâri pe asemenea lucrări, este grav!", a spus consilierul Elena Albu. (video)
În cele din urmă, s-a decis verbal, fără un vot, să se continue demersurile pentru achiziţionarea acelui teren, pe care se află locul de joacă din Cartierul Turnătoriei. Întrebat dacă sunt bani petru o asemenea aciziţie, primarul Horia Tiseanu a răspuns destul de evaziv că "putem discuta cu ei pentru a realiza o astfel de achiziţie anul viitor". În schimb, problema evaluatorului şi a calităţii lucrărilor, chiar achiziţionate de pe SEAP şi plătite de la bugetul local, a rămas fără un răspuns...
Vă reamintim că locul de joacă pentru copii a fost amenajat în anul 2004, în baza unui contract de asociere între TCO și Primăria Câmpina. Turnătoria a pus la dispoziție terenul, iar Primăria a amenajat locul de joacă.


2887 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andra 02.10.2018 15:17 Doamna Albu, mergeți în Primărie pe la Urbanism și veți constata că înainte să se evalueze anumite terenuri și să fie cumpărate s-au făcut lucrări pe ele, fără autorizație, fără a fi proprietari cei care le-au cumpărat ulterior. Doamna Albu mă așteptam să nu votați suplimentarea banilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, ci să-i treceți la asfaltări, că orașul este plin de gropi.
  • Cornelia 02.10.2018 16:14 Câtă ipocrizie… Să ne spună domnul consilier local Albu cum s-au făcut rapoartele de evaluare la cea mai scumpă zonă din Câmpina ``Platoul Muscel și zona Observator Muscel``. La Turnătorie, dintr-un simplu calcul 59.100 euro împărțit la 2.476 mp egal 23,8 euro mp, asta acum când piața imobiliară este foarte scăzută. Există vreun elicopter pus la dispoziție pentru unii consilieri, să survoleze anumite zone de interes? Domnul consilier Albu, cu cât s-au evaluat terenurile respective? P.S.: faceți interpelare în consiliul local.
  • Admin 02.10.2018 18:47 Poate că nu am fost noi suficient de expliciți în articol sau poate că dv. nu ați citit cu atenție articolul. Prin urmare, mai explicăm o dată de unde a pornit afirmația doamnei consilier Elena Albu. Turnătoria vrea să vândă Primăriei terenul pe care se află locul de joacă și cere 59.100 euro fără TVA. Primăria a dorit să aibă propria evaluare a terenului, să vadă dacă prețul cerut este sau nu justificat. A apelat la un evaluator autorizat care a făcut un raport de evaluare fără să se deplaseze la terenul pe care trebuia să-l evalueze (după cum s-a discutat în cadrul ședinței CL, de aici și expresia "din avion" a doamnei Albu). A rezultat un preț de 86.567 euro fără TVA, cu mult peste cel cerut de Turnătorie. Și atunci reprezentanții Primăriei i-au furnizat evaluatorului niște informații pe care credeau că le deține, dar nu le deținea. S-a făcut o reevaluare pe baza acelor informații și a rezultat un preț mai mic - 58.221 euro. Discuțiile în ședința CL aici au fost, la modul în care s-a făcut prima evaluare a terenului și pe bună dreptate.
  • Cornelia 03.10.2018 09:51 Doamna Vochina, am urmarit inca odata video ul postat de dumneavoastra. Am inteles cu subiect si predicat interventia consilierului, chiar ati fost explicita, nu vad ce n ati inteles dumneavoastra din comentariul meu, dar nu vreau sa intru in polemica pe acest subiect. Sunt convinsa ca va dati seama ce am vrut sa subliniez. Interventiile celor care sunt trimisi in Consiliul Local si in Primarie de cei care conduc cu adevarat orasul, asa zisele interventii pentru populatie, sunt pline de ipocrizie.

Actualitate

80 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2857 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

12 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

132 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".