Locul de joacă din Cartierul Turnătorie, evaluat "din avion" de evaluatorul plătit de Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul şedinţei din 25 septembrie a Consiliului Local Câmpina s-a discutat din nou despre posibilitatea achiziţionării terenului pe care se află locul de joacă din Cartierul Turnătoriei, teren aparţinând Turnătoriei Centrale Orion şi pentru care există un contract de asociere între aceasta societate şi municipalitate.

Subiectul nu este nou, el fiind deschis încă din luna mai, atunci când s-a discutat pentru prima dată despre notificarea lichidatorului Turnătoriei, prin care se solicita administraţiei locale eliberarea în regim de urgenţă a terenului în suprafaţă de 2.476 mp sau achiziţionarea acestuia, la preţul de 59.100 euro, fără TVA. Atunci, Consiliul Local și-a dat acordul de principiu pentru realizarea unui raport de evaluare din care să reiasă în ce măsură preţul solicitat este unul corect. Primăria a comandat acest raport, iar la ședința de marți, 25 septembrie, consilierii locali au fost puși în fața unei situații de-a dreptul hilare. Iniţial, evaluatorul autorizat, găsit de Primăria Câmpina pe SEAP tocmai la Mărăşeşti, a evaluat terenul la 86.567 euro, fără TVA, cu mult peste prețul solicitat de Turnătorie. După ce Primăria i-a mai pus la dispoziţie nişte documente şi i-a prezentat situaţia terenului respectiv, noul preţ reevaluat a ajuns la 58.221 euro, fără TVA, adică foarte aproape de propunerea iniţială a lichidatorului Turnătoriei. Firesc, au apărut semnele de întrebare. "Eu înţeleg că a făcut prima evaluare fără să vadă terenul?! Atâta timp cât nu ştia că este un loc de joacă, că sunt plantaţi copaci, înseamnă că el a făcut evaluarea fără să-l vadă. Eu înţeleg că omul ăsta de la Mărăşeşti nu a venit la Câmpina. Evaluări făcute din avion, cu fotografii de pe Google Maps, mi se pare că e deja SF. Dacă noi trebuie să luăm nişte hotărâri pe asemenea lucrări, este grav!", a spus consilierul Elena Albu. (video)
În cele din urmă, s-a decis verbal, fără un vot, să se continue demersurile pentru achiziţionarea acelui teren, pe care se află locul de joacă din Cartierul Turnătoriei. Întrebat dacă sunt bani petru o asemenea aciziţie, primarul Horia Tiseanu a răspuns destul de evaziv că "putem discuta cu ei pentru a realiza o astfel de achiziţie anul viitor". În schimb, problema evaluatorului şi a calităţii lucrărilor, chiar achiziţionate de pe SEAP şi plătite de la bugetul local, a rămas fără un răspuns...
Vă reamintim că locul de joacă pentru copii a fost amenajat în anul 2004, în baza unui contract de asociere între TCO și Primăria Câmpina. Turnătoria a pus la dispoziție terenul, iar Primăria a amenajat locul de joacă.


2848 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andra 02.10.2018 15:17 Doamna Albu, mergeți în Primărie pe la Urbanism și veți constata că înainte să se evalueze anumite terenuri și să fie cumpărate s-au făcut lucrări pe ele, fără autorizație, fără a fi proprietari cei care le-au cumpărat ulterior. Doamna Albu mă așteptam să nu votați suplimentarea banilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, ci să-i treceți la asfaltări, că orașul este plin de gropi.
  • Cornelia 02.10.2018 16:14 Câtă ipocrizie… Să ne spună domnul consilier local Albu cum s-au făcut rapoartele de evaluare la cea mai scumpă zonă din Câmpina ``Platoul Muscel și zona Observator Muscel``. La Turnătorie, dintr-un simplu calcul 59.100 euro împărțit la 2.476 mp egal 23,8 euro mp, asta acum când piața imobiliară este foarte scăzută. Există vreun elicopter pus la dispoziție pentru unii consilieri, să survoleze anumite zone de interes? Domnul consilier Albu, cu cât s-au evaluat terenurile respective? P.S.: faceți interpelare în consiliul local.
  • Admin 02.10.2018 18:47 Poate că nu am fost noi suficient de expliciți în articol sau poate că dv. nu ați citit cu atenție articolul. Prin urmare, mai explicăm o dată de unde a pornit afirmația doamnei consilier Elena Albu. Turnătoria vrea să vândă Primăriei terenul pe care se află locul de joacă și cere 59.100 euro fără TVA. Primăria a dorit să aibă propria evaluare a terenului, să vadă dacă prețul cerut este sau nu justificat. A apelat la un evaluator autorizat care a făcut un raport de evaluare fără să se deplaseze la terenul pe care trebuia să-l evalueze (după cum s-a discutat în cadrul ședinței CL, de aici și expresia "din avion" a doamnei Albu). A rezultat un preț de 86.567 euro fără TVA, cu mult peste cel cerut de Turnătorie. Și atunci reprezentanții Primăriei i-au furnizat evaluatorului niște informații pe care credeau că le deține, dar nu le deținea. S-a făcut o reevaluare pe baza acelor informații și a rezultat un preț mai mic - 58.221 euro. Discuțiile în ședința CL aici au fost, la modul în care s-a făcut prima evaluare a terenului și pe bună dreptate.
  • Cornelia 03.10.2018 09:51 Doamna Vochina, am urmarit inca odata video ul postat de dumneavoastra. Am inteles cu subiect si predicat interventia consilierului, chiar ati fost explicita, nu vad ce n ati inteles dumneavoastra din comentariul meu, dar nu vreau sa intru in polemica pe acest subiect. Sunt convinsa ca va dati seama ce am vrut sa subliniez. Interventiile celor care sunt trimisi in Consiliul Local si in Primarie de cei care conduc cu adevarat orasul, asa zisele interventii pentru populatie, sunt pline de ipocrizie.

Actualitate

2321 vizualizari
18 feb. 2019 18:42

Din nou despre Soldatul câmpinean, evaluat la 22.600 lei și mutat dintr-un parc în altul cu 184.794 lei

O sumă foarte mare (de aproape 185.000 lei) și o vorbă neinspirată (“am semnat ca primarul”), spusă probabil într-unul dintre rarele momente de sinceritate absolută ale primarului Horia Tiseanu, au declanșat scandalul din jurul mutării Monumentului Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională. Soldatul cel greu încercat de-a lungul timpului. Deși s-a vorbit și s-a scris mult pe marginea acestui subiect, mai sunt câteva lucruri care ar trebui subliniate, unele chiar clarificate. Monumentul a fost realizat în anul 1925, la cererea Primăriei Câmpina, de către sculptorul Gheorghe Tudor din Breaza. A costat 250.000 lei. Astăzi, la aproape un secol de la realizarea ei, statuia - monument de for public - are o valoare de inventar de 22.600 lei, potrivit unui raport de evaluare comandat de Primărie.

3161 vizualizari
17 feb. 2019 18:30

Angajații instituțiilor de cultură din Câmpina rămân cu salariile sub cele ale femeilor de serviciu și șoferilor de la Primărie

1 comentarii

Un proiect așteptat cu maxim interes la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina a fost cel privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul contractual din cadrul Casei de Cultură și Casei Tineretului. Proiectul a fost inițiat de consilierii Gabriel Dima și Constantin Cândea, a avut avize nefavorabile din partea serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei, inclusiv din partea secretarului municipiului, iar la vot a fost respins (10 voturi împotrivă - consilierii PNL și PMP; 8 voturi pentru - consilierii PSD și ALDE, Daniel Ioniță nu a votat).

Alte stiri recente

1936 vizualizari
19 feb. 2019 11:30

Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

Trupul neînsuflețit al lui Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi la Câmpina și va fi depus la domiciliul fostului mare sportiv și om de fotbal. Familia anunță că toți cei care doresc să își ia rămas bun de la Dan Chițu o pot face începând din această după-amiază, la casa de pe Strada Ion Heliade Rădulescu din Cartierul Muscel. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie. Slujba religioasă se va desfășura la Biserica "Sfinții Voievozi" (de la lac), iar la ora 12.00 cortegiul funerar va pleca de la biserică spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița.

7110 vizualizari
18 feb. 2019 21:50

A încetat din viață Dan Ștefan Chițu, maestru emerit al sportului, multiplu campion național și balcanic la motocros

2 comentarii

UPDATE - Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

O seară tristă pentru sport, o seară tristă pentru Câmpina. Ne-a părăsit pentru totdeauna Dan Ștefan Chițu, unul dintre marii campioni ai României la motocros, maestru emerit al sportului, fost antrenor al lotului național de motocros și, mai târziu, patron al echipei de fotbal Poiana Câmpina. Dan Chițu a încetat din viață în această seară, după o grea suferință. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!