Șantierul arheologic s-a închis, deocamdată. Se va redeschide anul viitor, când echipa de la Muzeul Județean de Istorie intenționează să extindă aria săpăturilor, pentru a evidenția toate zidurile, dar și drumul care trecea prin dreptul clădirilor de deasupra pivnițelor descoperite. Din punctul de vedere al specialiștilor, până la reluarea activității, vestigiile ar trebui conservate pentru a nu fi distruse. Arheologii consideră că mai întâi ar trebui dezafectate toate conductele care trec pe deasupra construcțiilor, apoi locul ar trebui acoperit cu o structură metalică, peste care să fie pusă tablă, dacă nu se va putea sticlă. Deocamdată, la nivelul Primăriei Câmpina nu s-a luat nici o decizie în această privință, dar poate că administrația locală ar trebui să se grăbească, vremea rea nu să să aștepte.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.