Ediţia din acest an a Festivalului „Serbările Toamnei”, care va avea loc în perioada 17-18 septembrie, este dedicată picturii, în general și maestrului Nicolae Grigorescu, în special. Cu această ocazie, la etajul Casei Căsătoriilor din Bulevarul Culturii, într-un spațiu special amenajat, vor fi expuse în premieră schițele lui Nicolae Grigorescu, cele câștigate în instanță de administrația locală câmpineană, după un proces lung, de aproape 11 ani, cu Ministerul Culturii.
Atât pentru publicul larg, cât mai ales pentru specialiști, această expoziție va reprezenta unul dintre cele mai importante momente din cadrul Festivalului ‘Serbările Toamnei’ 2016. Este vorba despre 202 schiţe şi desene în creion, peniţă şi laviu, realizate de maestrul Nicolae Grigorescu (probabil, nu toate vor fi expuse, ci o parte dintre ele). Sunt lucrări care aparţin Câmpinei, Gheorghe N. Grigorescu, fiul marelui pictor şi singurul său moştenitor vânzând administraţiei locale, în 1939, pentru 600.000 lei, schiţele şi desenele respective, în baza unui contract de vânzare-cumpărare. Din 2002 și până în 2013, Primăria Câmpina s-a judecat pe la diverse instanțe cu Ministerul Culturii și Muzeul Național de Artă, care refuzau să înapoieze Câmpinei ceea ce îi aparținea. În februarie 2013, procesul a fost câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție, sentința fiind definitivă și irevocabilă.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.