Pentru ca aniversarea Centenarului Marii Uniri să fie un eveniment cu totul și cu totul special, admninistrația locală din Câmpina a organizat și un moment artistic. Pe scenă au urcat mai întâi membrii Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului, urmați de cunoscutul interpret Gheorghe Turda, iar apoi a dansat Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza".
Membrii Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului, cu splendidele lor costume populare, au încălzit atmosfera, punctul culminant al reprezentației lor fiind "Hora Unirii". Mai mulți dansatori au coborât de pe scenă și s-au prins cu spectatorii în horă. Ceva mai departe, pe scena încă nefinalizată din parc, unde soarele bătea mai puternic, oficialitățile și invitații lor s-au prins într-o horă.
Gheorghe Turda, cu binecunoscutul său repertoriu maramureșean, dar din care nu au lipsit nici cântecele patriotice, a continuat momentul artistic dedicat Zilei Naționale a României și celebrării Centenarului Marii Uniri, după care au urcat pe scenă membrii Ansamblului "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza". La final, de la muzică populară s-a trecut la folk - rock, pe scenă urcând formația "Umbre albe".
Din păcate, doar aproximativ jumătate dintre cei prezenți la parada militară au mai rămas și la momentele artistice. Poate din cauza frigului, poate din cauza nerespectării programului anunțat inițial de organizatori, poate din alte motive... Oricum, minunații dansatori de la cele două ansambluri ar fi meritat un public mai numeros.
Citiți și Câmpina a sărbătorit Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri
De 1 Decembrie, administrația locală a premiat încă o serie de personalități ale Câmpinei
În toamna anului trecut, Asociația Câmpina Curată și societatea Ecogen Power lansau un concurs de idei pentru proiectul de arhitectură și amenajare al viitorului complex urban "Steaua Română". Concursul era destinat studenților din anul V de la Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București. Vineri, 24 Ianuarie 2025, a avut loc Gala de premiere a proiectelor câștigătoare.
Un cadru natural ideal în Parcul Soceram de pe platoul Muscel din Câmpina, un soare excesiv de generos pentru o zi de ianuarie, multe baloane și foarte mulți oameni, cam acesta a fost ”decorul” în care am asistat la cea mai impresionantă ”Hora Unirii” dansată vreodată la Câmpina.
Administrația locală a organizat manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor în locația tradițională - Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei.
Eveniment special la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” Breaza în cursul zilei de miercuri, 22 ianuarie.