Frig, foarte frig în dimineața zilei de 1 Decembrie 2018, la Câmpina. În aceste condiții și pe un amplasament inedit s-au desfășurat ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României și aniversării Centenarului Marii Uniri.
Formula sub care s-au desfășurat ceremoniile a fost apropiată de cea clasică, din fiecare an. Imnul național a fost intonat de tânăra Maria Brezeanu, apoi primarul Horia Tiseanu, avându-i alături pe viceprimarul Adrian Pițigoi și pe majoritatea membrilor Consiliului Local, a ținut un scurt discurs, urmat de premierea unor personalități cu Medalia "Centenarului", dar despre aceasta vom scrie într-un articol separat. De asemenea, un reprezentant al delegației municipiului Cahul a adresat un salut câmpinenilor. Apoi, de la scena amplasată pe Bulevardul Culturii, s-a trecut prin parcul "neterminat" pentru a se depune coroane de flori la Monumentului Soldatului Necunoscut, "îmbrăcat" în tricolor. Singura coroană depusă chiar la monument a fost cea a Primăriei, dar reprezentanții Executivului nu au cutezat să intre pe aleea din pietricele, ci au rămas pe aleea principală, la o oarecare distanță de monument. Asociațiile militare, partidele, societățile comerciale, școlile și alte entități care au dorit să depună coroane le-au depus pe o alee neterminată din mijlocul parcului.
A urmat apoi cel mai așteptat moment, cel al paradei militare, pentru care au venit foarte mulți oameni, poate chiar aproape o mie. Au defilat prin fața tuturor reprezentanți ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina, ai Jandarmeriei, ai pompierilor militari de la ISU, ai Colegiului Național Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza și ai Poliției Locale Câmpina.
Din păcate, cei mai mulți spectatori au plecat acasă după acest moment, alegând un loc călduț în detrimentul spectacolului pregătit de administrația locală și chiar și mult așteptatei mese populare - fasole cu cârnați. Dar despre toate acestea, vom scrie separat, pentru că merită.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.