Administrația câmpineană așteaptă firme private care să investească 300.000 euro în hotelul de la Casa Tineretului și 50.000 euro în ștrand

Actualitate (Categoria articolului)

Pe masa consilierilor câmpineni s-a aflat, la ultima ședință ordinară a anului 2019, un dosar destul de voluminos cuprinzând studiile de oportunitate și documentațiile de atribuire pentru mai multe obiective din municipiu, pe care administrația locală le-ar putea concesiona unor investitori privați. Nu știm câți dintre consilierii câmpineni au avut timp, curiozitate sau un minim interes de a studia aceste documente. Noi le-am citit și am descoperit lucruri interesante. Ne vom opri, în rândurile care urmează, la hotelul de la Casa Tineretului și la ștrandul din imediata vecinătate, două ”castane fierbinți” pentru actuala administrație locală, două obiective în care nu s-a investit nimic de mulți ani, s-au degradat și necesită o reabilitare complexă.

Trebuie spus că s-a ajuns la realizarea acestor documentații în urma unor discuții inițiate la Primăria Câmpina, în primăvara lui 2019, de comisiile reunite de urbanism (condusă de Monica Clinciu) și de cultură, tineret, sport (condusă la momentul respectiv de Florin Frățilă, care între timp și-a pierdut de drept mandatul de consilier). Una dintre concluziile rezultate la aceste întâlniri a fost aceea că se impune realizarea unor studii de oportunitate în cazul hotelului și ștrandului de la Casa Tineretului pentru a se putea demara o eventuală procedură de achiziție publică, dacă plenul Consiliului Local va considera oportună concesionarea celor două obiective.
În cazul hotelului de la Casa Tineretului, clasificat în prezent la o singură stea, studiul cuantifică a investiție necesară de minimum 300.000 euro și propune o perioadă de concesionare de 25 de ani, iar valoarea minimă a redevenței să fie de 5.100 lei pe lună. De asemenea, conform aceluiași studiu, într-o eventuală viitoare licitație pentru concesionarea hotelului, cel mai mult vor conta valoarea redevenței (40% din punctajul final al fiecărui licitator) și valoarea investiției asumate, cuantificată tot la 40% din ponderea scorului final. Investiția ar trebui realizată în maximum trei ani, din care un an pentru obținerea autorizațiilor și doi ani investiția propriu-zisă. Cu alte cuvinte, cu cât un investitor își asumă că investește mai mult și că plătește mai mult lunar către bugetul local, cu atât va avea mai mari șanse de câștig. În privința ștrandului, suma minimă stabilită prin acest studiu pentru investiție este de 50.000 euro, se propune o perioadă de concesionare de 25 de ani, iar valoarea redevenței minime lunare să fie de 1.752 lei. 
Așadar, acum se așteaptă investitorii și chiar va fi interesant de urmărit dacă aceștia vor și veni. Pentru că, vă reamintim, în urmă cu câțiva ani, atunci când un investitor privat a fost interesat să concesioneze ștrandul de la Casa Tineretului, administrația locală s-a opus, în ideea că "vom investi noi de la bugetul local". Dar de la bugetul local nu s-a investit niciun ban și știm cu toții cum a ajuns să arate ștrandul. Și dacă administrația locală nu a investit în vremea când la buget chiar existau bani, puțin probabil să o facă de acum înainte, în condițiile în care 83% din buget înseamnă cheltuieli de funcționare și de personal.

4548 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Miha 07.01.2020 21:09 Tarziu s-a gândit administrația să mai miste ceva. De ceva vreme cei ce ar fi putut..., nu au mai făcut nimic pentru creșterea economică, turistică...etc. a orașului, ca probabil ..... cine nu da nu primeste...Au apărut investitori dornici să investească în oraș dar..... NU au primit aprobări pentru investiții pentru ca în Campina sunt câteva firme care dețin MONOPOLUL !! de ani buni. De ce ? Stiti de ce ? Asa cum spunea un clasic ,, daca ai dai și daca dai ai tot ce vrei,,,
  • Carmen 09.01.2020 14:53 Nu stiam de ce e coada asa de mare ,pana in piata sa depuna oferte ha-ha-ha.Cu banii de pe Opel se facea strandul in aer liber,dar ce se putea face cu banii de la Skatepark,Parc Soldat,retinere Calea Dacia etc,etc,?Se poate depune si din Europa,America?Penibila administratie.Doar a scarpinat pe ici pe colo in 25 de ani pana au priceput si ei legislatia.HUUOOOO.

Actualitate

1417 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

1516 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1333 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1658 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.