Administrația câmpineană așteaptă firme private care să investească 300.000 euro în hotelul de la Casa Tineretului și 50.000 euro în ștrand

Actualitate (Categoria articolului)

Pe masa consilierilor câmpineni s-a aflat, la ultima ședință ordinară a anului 2019, un dosar destul de voluminos cuprinzând studiile de oportunitate și documentațiile de atribuire pentru mai multe obiective din municipiu, pe care administrația locală le-ar putea concesiona unor investitori privați. Nu știm câți dintre consilierii câmpineni au avut timp, curiozitate sau un minim interes de a studia aceste documente. Noi le-am citit și am descoperit lucruri interesante. Ne vom opri, în rândurile care urmează, la hotelul de la Casa Tineretului și la ștrandul din imediata vecinătate, două ”castane fierbinți” pentru actuala administrație locală, două obiective în care nu s-a investit nimic de mulți ani, s-au degradat și necesită o reabilitare complexă.

Trebuie spus că s-a ajuns la realizarea acestor documentații în urma unor discuții inițiate la Primăria Câmpina, în primăvara lui 2019, de comisiile reunite de urbanism (condusă de Monica Clinciu) și de cultură, tineret, sport (condusă la momentul respectiv de Florin Frățilă, care între timp și-a pierdut de drept mandatul de consilier). Una dintre concluziile rezultate la aceste întâlniri a fost aceea că se impune realizarea unor studii de oportunitate în cazul hotelului și ștrandului de la Casa Tineretului pentru a se putea demara o eventuală procedură de achiziție publică, dacă plenul Consiliului Local va considera oportună concesionarea celor două obiective.
În cazul hotelului de la Casa Tineretului, clasificat în prezent la o singură stea, studiul cuantifică a investiție necesară de minimum 300.000 euro și propune o perioadă de concesionare de 25 de ani, iar valoarea minimă a redevenței să fie de 5.100 lei pe lună. De asemenea, conform aceluiași studiu, într-o eventuală viitoare licitație pentru concesionarea hotelului, cel mai mult vor conta valoarea redevenței (40% din punctajul final al fiecărui licitator) și valoarea investiției asumate, cuantificată tot la 40% din ponderea scorului final. Investiția ar trebui realizată în maximum trei ani, din care un an pentru obținerea autorizațiilor și doi ani investiția propriu-zisă. Cu alte cuvinte, cu cât un investitor își asumă că investește mai mult și că plătește mai mult lunar către bugetul local, cu atât va avea mai mari șanse de câștig. În privința ștrandului, suma minimă stabilită prin acest studiu pentru investiție este de 50.000 euro, se propune o perioadă de concesionare de 25 de ani, iar valoarea redevenței minime lunare să fie de 1.752 lei. 
Așadar, acum se așteaptă investitorii și chiar va fi interesant de urmărit dacă aceștia vor și veni. Pentru că, vă reamintim, în urmă cu câțiva ani, atunci când un investitor privat a fost interesat să concesioneze ștrandul de la Casa Tineretului, administrația locală s-a opus, în ideea că "vom investi noi de la bugetul local". Dar de la bugetul local nu s-a investit niciun ban și știm cu toții cum a ajuns să arate ștrandul. Și dacă administrația locală nu a investit în vremea când la buget chiar existau bani, puțin probabil să o facă de acum înainte, în condițiile în care 83% din buget înseamnă cheltuieli de funcționare și de personal.

5224 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Miha 07.01.2020 21:09 Tarziu s-a gândit administrația să mai miste ceva. De ceva vreme cei ce ar fi putut..., nu au mai făcut nimic pentru creșterea economică, turistică...etc. a orașului, ca probabil ..... cine nu da nu primeste...Au apărut investitori dornici să investească în oraș dar..... NU au primit aprobări pentru investiții pentru ca în Campina sunt câteva firme care dețin MONOPOLUL !! de ani buni. De ce ? Stiti de ce ? Asa cum spunea un clasic ,, daca ai dai și daca dai ai tot ce vrei,,,
  • Carmen 09.01.2020 14:53 Nu stiam de ce e coada asa de mare ,pana in piata sa depuna oferte ha-ha-ha.Cu banii de pe Opel se facea strandul in aer liber,dar ce se putea face cu banii de la Skatepark,Parc Soldat,retinere Calea Dacia etc,etc,?Se poate depune si din Europa,America?Penibila administratie.Doar a scarpinat pe ici pe colo in 25 de ani pana au priceput si ei legislatia.HUUOOOO.

Actualitate

1092 vizualizari
29 sept. 2020 09:29

Lucian Costea a câștigat Primăria Valea Doftanei fără drept de apel - 87,37%

Victorie categorică la alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, a lui Lucian Vileford Costea (PNL), primarul în exercițiu, care câștigă un nou mandat la Valea Doftanei. Lucian Costea a obținut 2.049 voturi din totalul celor 2.426 voturi valabil exprimate (87,37%).

2302 vizualizari
28 sept. 2020 17:56

Nicolae Moisescu (PSD Câmpina) renunță la mandatul de consilier local

3 comentarii

Nicolae Moisescu, candidatul Alianței PSD-ProRomânia-PPU (S-L) la Primăria municipiului Câmpina, situat pe locul al doilea în cursa pentru funcția de primar, cu 2.902 voturi (cu 267 voturi peste scorul alianței), ne-a transmis un comunicat prin intermediul căruia anunță că va renunța la mandatul de consilier local. Precizăm că Nicolae Moisescu se afla pe prima poziție pe lista alianței menționate pentru Consiliul Local. Vă prezentăm integral mesajul lui Nicolae Moisescu pentru câmpineni.

Alte stiri recente

1068 vizualizari
29 sept. 2020 11:47

Atenție! Direcția Economică a Primăriei Câmpina se închide marți, la ora 12.00, pentru dezinfecție. O angajată este confirmată cu COVID-19

Direcția Economică a Primăriei Câmpina, instituție aflată pe Calea Doftanei, se închide astăzi, 29 septembrie 2020, pentru efectuarea operațiunii de dezinfecție în întreaga incintă. Măsura a fost luată după ce o angajată a Direcției Economice a fost confirmată cu COVID-19.

1389 vizualizari
29 sept. 2020 10:38

Patru accidente produse aproape în același timp, pe DN1, în zona comunei Cornu

Patru accidente rutiere, în care au fost implicate patru autoturisme, o dubiță și un TIR, s-au produs marți dimineață pe DN1, în zona comunei Cornu. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, accidentele au avut loc aproape concomitent, cel mai probabil din cauza carosabilului ud și a vizibilității destul de reduse.