Documentul a ajuns la Ministerul Economiei și Turismului, Autoritatea Națională pentru Turism, ADR Sud Muntenia și a fost publicat inclusiv pe SEAP, la o categorie specială. Este, practic, pentru prima dată când se confirmă oficial că, în cazul Centrului Turistic din Câmpina, s-a creat un prejudiciu prin nerespectarea termenelor de execuție a investiției.
Documentul a fost emis de Primăria Câmpina și demonstrează, o dată în plus, că tot ce am scris noi în ultimele luni în legătură cu problemele de la Centrul Turistic a fost cât se poate de adevărat. Pentru că firma executantă nu a realizat lucrarea la timp și în conformitate cu proiectul, municipiului Câmpina i s-a creat un prejudiciu valoric. Potrivit unor surse din cadrul Primăriei, valoarea prejudiciului ar fi egală cu suma alocată de la bugetul local pentru continuarea lucrărilor în 2016 (90.000 lei), după pierderea fondurilor europene sistate la 31 decembrie 2015.
Vă reamintim, pentru Centrul de Informare şi Promovare Turistică, municipiul Câmpina a obţinut finanţare europeană de aproximativ 620.000 lei prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. Firma General Service Grup 98 SRL Bucureşti a obţinut contractul pentru realizarea centrului turistic prin atribuire directă, de către Primăria Câmpina, valoarea acestui contract fiind de 372.000 lei. Contractul a fost semnat pe 7 mai 2015, lucrările au început pe 18 iunie și ar fi trebuit finalizate până la 23 noiembrie 2015. S-a încheiat un act adițional prin care s-a prelungit cu o lună termenul de execuție, dar lucrările au fost gata abia în februarie 2016.
Pentru General Service Grup 98 SRL, emiterea acestui document constatator reprezintă o mare problemă, pentru că i-ar putea bloca participările la viitoare licitații. Iar dacă se va emite un document similar și pentru Policlinica Municipală, unde lucrează aceeași firmă, lucrările sunt întârziate și unde, de asemenea, s-au alocat bani de la bugetul local pentru continuarea lor după pierderea fondurilor europene, atunci situația devine și mai complicată și s-ar putea ajunge chiar în instanță.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.