De mai multă vreme se discută la nivelul administrației câmpinene de necesitatea impozitării cu până la 500% la terenurilor și clădirilor neîngrijite, care strică imaginea Câmpinei și pentru care, fiind proprietăți private, nu prea există alte pârghii pentru a-i determina pe proprietari să le aducă la un stadiu decent.
Au tot fost discuții, încă din precedenta legislatură locală, dar la ședința din 23 decembrie 2021 a Consiliului Local s-au luat efectiv decizii concrete. Pentru trei terenuri neîngrijite, Consiliul Local Câmpina a aprobat aplicarea unui impozit cu 500% mai mare față de impozitul pentru zona în care se află terenurile respective, măsură valabilă de la 1 ianuarie 2022. ”Este doar un prim pas, pentru că vor mai urma și alte proiecte de hotărâri similare, inclusiv pentru clădiri, dar care se vor aplica de la 1 ianuarie 2023”, a spus, în plenul ședinței Consiliului Local, primarul muncipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.
Este vorba despre: un teren de 159.691,90 mp, situat pe Șoseaua Paltinu, nr. 16; un teren de 31.998 mp, situat pe Șoseaua Paltinu, nr. 1; un teren de 3.252 mp, situat pe Strada Ciocârliei, nr. 22.
Interesant este faptul că primul dintre aceste terenuri este cel de la fosta Fabrică ”21 Decembrie”, unde vechea administrație intenționa realizarea unui parc industrial printr-o asociere cu proprietarii terenului respectiv, persoane private. În toate cele trei cazuri, o comisie din cadrul administrației locale a verificat starea terenurilor, constatând vegetație abundentă, necosită, buruieni, precum și lipsa parțială a împrejmuirii. Proprietarii au fost notificați, dar după expirarea termenului la un nou control s-a constatat că... nu se întâmplase nimic. Astfel, s-a ajuns la supraimpozitarea cu 500% a celor trei terenuri. Toate cele trei proiecte au fost aprobate în unanimitate de Consiliul Local Câmpina.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.