La Spitalul Municipal Câmpina s-au realizat, în ultimele luni ale anului trecut, mai multe lucrări de reparații și modernizare, vizate fiind parterul instituției și Secția de Pediatrie. Potrivit managerului instituției, dr. Călin Tiu, valoarea acestor lucrări s-a ridicat la 1,4 milioane lei, din care un milion lei din fondurile proprii ale spitalului, iar 400.000 lei de la bugetul local al municipiului, bani alocați de Consiliul Local.
Reabilitarea parterului spitalului este aproape gata, în prezent desfășurându-se ultimele finisaje și curățenia în urma lucrărilor. "Trebuia să intervenim la parter, pentru că în imediata apropiere avem un Ambulatoriu modern, știți bine cum arată, iar parterul spitalului era departe de ceea ce ne-am fi dorit noi', ne-a declarat dr. Călin Tiu, iar în interviul acordat explică exact care au fost lucrările desfășurate la parter (video). Pe lângă lucrările propriu-zise, tot la parter au fost instalate sisteme noi de iluminare, moderne și eficiente din punct de vedere al consumului și au fost "îmbracate" scările către subsol și primul etaj.
Blocul alimentar al Spitalului Municipal a fost, de asemenea, modernizat în totalitate. Pe lângă reabilitarea incintei, au fost achiziționate mașini noi de gătit, hote, vase și veselă, dar și diverși roboți de bucătărie pentru eficientizarea activității. "Scopul nostru a fost acela de a îmbunătăți calitatea hranei pentru pacienți și am acordat o mai mare atenție acestui sector pentru că era nevoie", a precizat dr. Călin Tiu (video). În prezent, sunt șapte meniuri diferite și foarte consistente pentru pacienții obișnuiți, astfel încât, la o medie de cinci zile de internare pentru un pacient, practic meniul nu se repetă. Există meniuri diferențiate pentru copii și pentru persoanele diabetice, cu suplimentele specifice fiecărei categorii.
Secția de Pediatrie nu este, încă, finalizată. Doar jumătate din secție a fost modernizată, cu toate spațiile anexe aferente. Au fost achiziționate paturi noi și mobilier, dar și instrumentar medical specific și a fost amenajată o cameră de reanimare pentru copii. Din păcate, firma care a câștigat licitația pentru modernizarea secției (MAV Proiect Construct SRL București) nu a respectat termenul de finalizare a lucrărilor, motiv pentru care conducerea spitalului a reziliat contractul de execuție cu această societate. Practic, până la 31 decembrie 2016, când ar fi trebuit să termine toată secția, firma respectivă a realizat doar jumătate. Va fi organizată o nouă procedură de achiziție publică și va fi desemnată o altă societate care să continue lucrările.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.