La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

Actualitate (Categoria articolului)

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

”Aproape imediat după ieșirea din starea de urgență, odată cu interzicerea campării pe Valea Cerbului, de lângă Bușteni, lumea a început să se reorienteze spre Valea Doftanei. Nu numai că factura la gunoi s-a dublat după aceea, dar au început să apară și probleme legate de curățenie și de protejarea mediului înconjurător, lucruri la care noi ținem foarte mult. În aceste condiții, în ședința Consiliului Local din 28 mai am propus, iar consilierii locali au aprobat, interzicerea campării cu rulote, autorulote, corturi și orice alte mijloace pe domeniul public și privat al localității. Mai mult, au fost instituite și amenzi între 2.000 și 2.500 lei pentru cei care nu respectă această hotărâre. Oamenii începuseră să vină să se campeze nu doar în jurul Lacului Paltinu, ci și în locuri mai puțin cunoscute de marea masă a turiștilor - pe Valea Neagră, Valea Negrașului, Valea Prislopului. Administrația locală a amenajat un spațiu pentru agrement, inclusiv pentru picnic, cu o zonă de grătare, în zona Popas, de pe malul lacului, am aprobat în Consiliul Local inclusiv un regulament pentru această zonă. Există mai multe pensiuni care găzduiesc turiști și nu ni s-a părut corect față de ei, față de ceilalți turiști care se cazează la aceste pensiuni, contribuind astfel la bunăstarea localității noastre, astfel că orice activități de campare au fost interzise”, ne-a precizat primarul comunei Valea Doftanei, Lucian Vileford Costea.

11366 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 12.08.2020 11:51 Pentru o mână de ... care nu știu să protejeze natura atunci când ies cu cortul, suferim toți. Nu era mai bine sa se plătească o taxa de campare? Neputința administrațiilor locale se manifestă simplu, interzicem pentru ca nu știm sa gestionăm problema.
  • Marius 19.08.2020 23:56 Pentru cei care sunt suparati din cauza acestor masuri râul Doftana alimenteaza cu apa orasele Câmpina si Ploiești. Asa ca ganditi-va unde se spala si isi fac nevoile cei care campeaza pe malul râului.
  • Ionut 13.09.2020 20:43 Apropos.... Noi, am avut norocul, să ne adaptăm nevoilor și să înțelegem că protejarea naturii e spre binle nostru, astfel ca o toaletă chimică de camping și câțiva saci de cărbuni, protejează natura, sacii cu gunoi luați acasă si duși la habadupa ce au fost sortati, fac diferența între un loc de campare curat și ce găsim după escapade de week-end, sper ca administrația să găsească variante pentru cei care protejează natura.
  • Ionut 27.02.2021 16:38 Azi am fost in zona Valea Neagră, probabil interzicerea camparii in zona a avut alt interes deoarece pubelele erau pline de saci cu gunoi, in padure se gaseau foarte multe gramezi cu materiale de construcții, iar in zona unde se putea campa, acum, e plin de lemn tăiat din zonă, există presa si ziariști interesați de subiect astfel incat sa vedem care eate defapt interesul interzicerii camparii acolo ?
  • Dumitru Didina 22.03.2021 03:04 Problema nu este legata doar de turisti cu cortul, problema pe care nu o vede primaria Tesila este aceea ca localnicii arunca in pădure tot ce demoleaza de la sobe de teracota la savi cu lana de la ciobani, tot gunoiul de la Doftana Event, anvelope, bare de automobike, bidoane de ulei, saci cu haine vechi, incaltaminte, etc....acestea provenind de la localnici, Primaria nu este vorecta si trebuie sa fie impartiala! Sa patrulează de la garda de mediu si unde constata incalcarea curateniei sa dea amenzi! Pe de alta parte vin beizadelele sa faca chefuri cu muzica la maxim, cu taieri de brazi si focuri de tabara imense! Nu cred ca resoecta localnicii mai mult ca turistii natura! Daca s-a dublat plata gunoiului , turistii pit cotiza , dar si localnicii sa respecte natura! Habar nu au consilierii ce gunoi arunca localnicii! Speram sa revina asupra deciziei impartiala pentru cetatenii tarii, cu siguranta si respectarea naturii!

Actualitate

1520 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1289 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).

Alte stiri recente

8266 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

687 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.