CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

- Actualitate -

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

”Aproape imediat după ieșirea din starea de urgență, odată cu interzicerea campării pe Valea Cerbului, de lângă Bușteni, lumea a început să se reorienteze spre Valea Doftanei. Nu numai că factura la gunoi s-a dublat după aceea, dar au început să apară și probleme legate de curățenie și de protejarea mediului înconjurător, lucruri la care noi ținem foarte mult. În aceste condiții, în ședința Consiliului Local din 28 mai am propus, iar consilierii locali au aprobat, interzicerea campării cu rulote, autorulote, corturi și orice alte mijloace pe domeniul public și privat al localității. Mai mult, au fost instituite și amenzi între 2.000 și 2.500 lei pentru cei care nu respectă această hotărâre. Oamenii începuseră să vină să se campeze nu doar în jurul Lacului Paltinu, ci și în locuri mai puțin cunoscute de marea masă a turiștilor - pe Valea Neagră, Valea Negrașului, Valea Prislopului. Administrația locală a amenajat un spațiu pentru agrement, inclusiv pentru picnic, cu o zonă de grătare, în zona Popas, de pe malul lacului, am aprobat în Consiliul Local inclusiv un regulament pentru această zonă. Există mai multe pensiuni care găzduiesc turiști și nu ni s-a părut corect față de ei, față de ceilalți turiști care se cazează la aceste pensiuni, contribuind astfel la bunăstarea localității noastre, astfel că orice activități de campare au fost interzise”, ne-a precizat primarul comunei Valea Doftanei, Lucian Vileford Costea.


11 Aug 2020 19:55 13424 vizualizari



Comentarii






  • 20.05.2023 21:27 David Si uite asa după 2 ani de însemne cu campare interzisa, au apărut însemnele cu proprietate privata.
  • 22.03.2021 03:04 Dumitru Didina Problema nu este legata doar de turisti cu cortul, problema pe care nu o vede primaria Tesila este aceea ca localnicii arunca in pădure tot ce demoleaza de la sobe de teracota la savi cu lana de la ciobani, tot gunoiul de la Doftana Event, anvelope, bare de automobike, bidoane de ulei, saci cu haine vechi, incaltaminte, etc....acestea provenind de la localnici, Primaria nu este vorecta si trebuie sa fie impartiala! Sa patrulează de la garda de mediu si unde constata incalcarea curateniei sa dea amenzi! Pe de alta parte vin beizadelele sa faca chefuri cu muzica la maxim, cu taieri de brazi si focuri de tabara imense! Nu cred ca resoecta localnicii mai mult ca turistii natura! Daca s-a dublat plata gunoiului , turistii pit cotiza , dar si localnicii sa respecte natura! Habar nu au consilierii ce gunoi arunca localnicii! Speram sa revina asupra deciziei impartiala pentru cetatenii tarii, cu siguranta si respectarea naturii!
  • 27.02.2021 16:38 Ionut Azi am fost in zona Valea Neagră, probabil interzicerea camparii in zona a avut alt interes deoarece pubelele erau pline de saci cu gunoi, in padure se gaseau foarte multe gramezi cu materiale de construcții, iar in zona unde se putea campa, acum, e plin de lemn tăiat din zonă, există presa si ziariști interesați de subiect astfel incat sa vedem care eate defapt interesul interzicerii camparii acolo ?
  • 13.09.2020 20:43 Ionut Apropos.... Noi, am avut norocul, să ne adaptăm nevoilor și să înțelegem că protejarea naturii e spre binle nostru, astfel ca o toaletă chimică de camping și câțiva saci de cărbuni, protejează natura, sacii cu gunoi luați acasă si duși la habadupa ce au fost sortati, fac diferența între un loc de campare curat și ce găsim după escapade de week-end, sper ca administrația să găsească variante pentru cei care protejează natura.
  • 19.08.2020 23:56 Marius Pentru cei care sunt suparati din cauza acestor masuri râul Doftana alimenteaza cu apa orasele Câmpina si Ploiești. Asa ca ganditi-va unde se spala si isi fac nevoile cei care campeaza pe malul râului.
  • 12.08.2020 11:51 Ionut Pentru o mână de ... care nu știu să protejeze natura atunci când ies cu cortul, suferim toți. Nu era mai bine sa se plătească o taxa de campare? Neputința administrațiilor locale se manifestă simplu, interzicem pentru ca nu știm sa gestionăm problema.
463 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2548 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2662 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1502 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV