La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

Actualitate (Categoria articolului)

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

”Aproape imediat după ieșirea din starea de urgență, odată cu interzicerea campării pe Valea Cerbului, de lângă Bușteni, lumea a început să se reorienteze spre Valea Doftanei. Nu numai că factura la gunoi s-a dublat după aceea, dar au început să apară și probleme legate de curățenie și de protejarea mediului înconjurător, lucruri la care noi ținem foarte mult. În aceste condiții, în ședința Consiliului Local din 28 mai am propus, iar consilierii locali au aprobat, interzicerea campării cu rulote, autorulote, corturi și orice alte mijloace pe domeniul public și privat al localității. Mai mult, au fost instituite și amenzi între 2.000 și 2.500 lei pentru cei care nu respectă această hotărâre. Oamenii începuseră să vină să se campeze nu doar în jurul Lacului Paltinu, ci și în locuri mai puțin cunoscute de marea masă a turiștilor - pe Valea Neagră, Valea Negrașului, Valea Prislopului. Administrația locală a amenajat un spațiu pentru agrement, inclusiv pentru picnic, cu o zonă de grătare, în zona Popas, de pe malul lacului, am aprobat în Consiliul Local inclusiv un regulament pentru această zonă. Există mai multe pensiuni care găzduiesc turiști și nu ni s-a părut corect față de ei, față de ceilalți turiști care se cazează la aceste pensiuni, contribuind astfel la bunăstarea localității noastre, astfel că orice activități de campare au fost interzise”, ne-a precizat primarul comunei Valea Doftanei, Lucian Vileford Costea.

6179 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 12.08.2020 11:51 Pentru o mână de ... care nu știu să protejeze natura atunci când ies cu cortul, suferim toți. Nu era mai bine sa se plătească o taxa de campare? Neputința administrațiilor locale se manifestă simplu, interzicem pentru ca nu știm sa gestionăm problema.
  • Marius 19.08.2020 23:56 Pentru cei care sunt suparati din cauza acestor masuri râul Doftana alimenteaza cu apa orasele Câmpina si Ploiești. Asa ca ganditi-va unde se spala si isi fac nevoile cei care campeaza pe malul râului.
  • Ionut 13.09.2020 20:43 Apropos.... Noi, am avut norocul, să ne adaptăm nevoilor și să înțelegem că protejarea naturii e spre binle nostru, astfel ca o toaletă chimică de camping și câțiva saci de cărbuni, protejează natura, sacii cu gunoi luați acasă si duși la habadupa ce au fost sortati, fac diferența între un loc de campare curat și ce găsim după escapade de week-end, sper ca administrația să găsească variante pentru cei care protejează natura.

Actualitate

2338 vizualizari
24 sept. 2020 18:16

Accident pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina

Joi după-amiază, în jurul orei 13.40, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina, în dreptul intersecției spre centrele comerciale Lidl și Kaufland, a avut loc un accident de circulație soldat, din fericire, fără victime, dar cu pagube materiale considerabile.

1862 vizualizari
23 sept. 2020 17:11

Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

Alte stiri recente

194 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.

73 vizualizari
24 sept. 2020 21:53

”Pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina!”

Ioan Adrian Pițigoi este viceprimarul în funcție al municipiului Câmpina și candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar la alegerile din 27 septembrie 2020. ”Primarul trebuie să fie al tuturor oamenilor din Câmpina, indiferent de opțiunea politică a fiecăruia, de aceea pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina”, susține Ioan Adrian Pițigoi.