Locuitorii de pe Calea Doftanei cer schimbarea zonei de impozitare din A și B în C. Pentru că nu au canalizare, nu au asfalt, nu au trotuare...

Social (Categoria articolului)

Peste 60 de locuitori de pe Calea Doftanei din municipiul Câmpina, exasperați de condițiile în care sunt nevoiți să trăiască din cauza tergiversării lucrărilor de canalizare, au întocmit un memoriu pe care l-au transmis Primăriei Câmpina prin intermediul Asociației "Câmpina Civică". Răspunsul administrației locale este dezamăgitor

Toată lumea știe situația catastrofală a uneia dintre cele mai importante artere de circulație din Câmpina, Calea Doftanei, aflată într-o stare jalnică de multă vreme. Probabil că este strada cea mai degradată din localitate, mai ales că vorbim despre o stradă intens circulată și care, atenție, nu a fost asfaltată niciodată de zeci de ani. Doar peticită, din când în când. Calea Doftanei este inclusă în proiectul de canalizare cu fonduri europene, derulat prin HidroPrahova. Proiectul acela sistat în octombrie 2015, când firma constructoare a reziliat contractul cu operatorul de apă și canal, iar de trei ani încoace veștile bune întârzie să apară. Nemulțumirea locuitorilor este pe deplin justificată, astfel că, prin intermediul Asociației "Câmpina Civică", s-au adresat administrației locale cerând, printre altele, schimbarea zonei de impozitare. Oamenii plătesc impozite de zona A și zona B, dar locuiesc pe o stradă fără canalizare, cu asfaltul pe cale de dispariție, cu trotuare inexistente pe alocuri. 
"În momentul de față, locuitorii de pe Calea Doftanei sunt taxați la nivelul zonei A de impozitare. Probabil că a fost o scăpare din partea inițiatorului proiectului de modificare a zonelor de impozitare și o greșeală din partea consilierilor locali care au aprobat, dar noi considerăm că este injust și inechitabil ca locuitorii unei străzi fără canalizare, fără trotuare și cu un carosabil în halul în care se află cel de pe Calea Doftanei să fie impozitați la cel mai înalt nivel posibil din Câmpina. Noi considerăm că ar fi nevoie de o reparație morală față de acești oameni și vă solicităm să ne răspundeți cum vedeți dvs. posibilă o astfel de reparație. Din punctul nostru de vedere, considerăm că toți locuitorii de pe Calea Doftanei ar trebui scutiți de impozite până la finalizarea lucrărilor de modernizare a acestei străzi (canalizare și asfaltare). Dacă juriștii dvs. vor considera că o astfel de măsură reparatorie nu este posibilă, atunci să fie posibilă măcar revenirea la zona C de impozitare până la finalizarea acelorași lucrări", se arată în adresa transmisă administrației locale.

Răspunsul primit din partea Primăriei Câmpina este următorul: "Cu privirea la scutirea impozitelor datorate bugetului local de către locuitorii de pe Calea Doftanei, până la finalizarea lucrărilor de modernizare a acestei străzi, menționăm că nu există prevederi legale în acest sens, drept pentru care nu putem da curs solicitării dvs. La data prezentei este în analizare comisiilor Consiliului Local lista criteriilor privind încadrarea în zonele de impozitare ce urmează a fi supusă consultării populației".
Cu alte cuvinte, locuitorii de pe Calea Doftanei sunt nevoiți în continuare să plătească impozite aferente zonelor A și B de impozitare. Cât despre analiza privind lista criteriilor pentru o nouă hartă de impozitare, nu credem că va fi posibilă aplicarea ei mai devreme de anul 2020, an electoral. Pentru că, în afara faptului că durează deja de foarte mult timp această analiză, criteriile trebuie supuse apoi unei consultări publice, după care va fi nevoie de o hotărâre a Consiliului Local, apoi de o procedură de achiziție pentru realizarea hărții propriu-zise, astfel că o prognoză optimistă pentru toți acești pași, în ritmul în care se derulează lucrurile la Primăria Câmpina, ar fi toamna anului viitor. Până atunci, locuitorii de pe Calea Doftanei vor trebui să plătească și să îndure, cam acesta ar fi, printre rânduri, mesajul Primăriei conduse de Horia Tiseanu.

4523 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • George 22.10.2018 14:46 Trebuie chemata televiziunea(sa vada toata tara) si sesizate organele de control sa vada ce fac alesii nostri cu banii. Sa ii cerceteze deapre ce este vorba si unde se duc banii si de ce sunt asa scumpe proiectele si lucrarile la Campina. Si varianta 2 ,blocate toate strazile pana se misca ceva... Rusine Campina , ce ai fost si ai ajuns!
  • la fix 22.10.2018 20:07 Politica si delicateturi.In mandatul Tiseanu sigur nu sunt bani de strazi.Cum la altii se poate.Si apropos,Curiacul tot mlastina mirositoare este.Poate sa o parfumeze Floriconul,dar nici aia nu muncesc degeaba,sa fi scafandru costa,cat despre Hidro ce se mai aude de Cpgc fostii dorei locali,mai platesc campinenii din vechea mostenire.Nu inteleg de ce sa se plateasca paza la Baza de productie.Administratia Tiseanu mai produce ceva,de consumat se fce risipa cat casa

Social

1433 vizualizari
25 feb. 2024 10:16

La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM, un eveniment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

1313 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

Alte stiri recente

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.