O fetiță de 9 ani a reprezentat Câmpina la Concursul Național "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe ale Uniunii Europene. Și a câștigat locul I pe țară. Un copil aflat încă în convalescență a mers nouă ore cu trenul până la Cluj-Napoca, acolo unde a avut loc faza finală a concursului, a participat și a câștigat. Daria Toboc, de la Școala Gimnazială Centrală. Daria Toboc din Câmpina. O fetiță pe care administrația locală câmpineană nu a considerat normal să o felicite acolo, pe scena de la "Serbările Toamnei", unde au fost premiați elevii și sportivii cu cele mai bune rezultate. Administrația locală nu știe că lucrurile evoluează, că pe lângă olimpiadele clasice au apărut și alte concursuri la fel de grele și de importante. Am premiat-o noi pe Daria pentru a îndrepta o... nedreptate. Un premiu oferit din suflet unui copil extraordinar și profesorilor săi minunați.
Concursul Național "Made for Europa" este o olimpiadă a proiectelor europene care se derulează în școlile din România, este competiția produselor finale ale proiectelor finanțate prin programe europene. Vă reamintim că la Școala Centrală Câmpina s-a derulat proiectul internațional Erasmus + WATCH, un proiect extrem de complex, dar și foarte frumos, coordonat de profesorul de limba și literatura română Laura Arman. Protagonista echipei Erasmus +WATCH a fost Daria Maria Toboc, elevă în clasa a II-a B (învățător Corina Iatan). Produsul final realizat în cadrul proiectului este un ghid de bune practici. Un ghid realizat într-o manieră originală și care le oferă profesorilor texte suport pentru orele de literatură și un prilej de a întocmi un raport de observații legate de reacțiile/ implicarea/ empatia fiecărui elev în parte, iar elevilor le oferă atât texte clasice, cât mai ales texte create de alți colegi, fiind astfel mai accesibile prin limbaj. Desenele care însoțesc basmele clarifică mesajul textului și oferă suport copiilor nonverbali (cu CES). Ghidul are accesibilitate internă, este ușor de multiplicat și folosit ca material didactic, dar este accesibil și extern, deoarece, în cadrul proiectului, a fost realizat un site web în care sunt încărcate toate produsele proiectului, atât în limba maternă, cât și în engleză. Cu acest produs s-a prezentat echipa Școlii Centrale Câmpina la faza națională a concursului “Made for Europa”, iar Daria Toboc a impresionat juriul cu expunerea sa deosebită și a câștigat locul I.
Mulțumim din suflet Librăriei Elstar și Florăriei Jaquelline pentru că ne-au fost alături în acest demers de a le arăta Dariei și doamnelor profesoare Laura Arman și Corina Iatan cât de mult le prețuim! Mulțumim întregii echipe de la Școala Gimnazială Centrală pentru proiectul extraordinar pe care l-a realizat și mulțumim directorului instituției, prof. Florentina Dumitrașcu, pentru sprijin și înțelegere! O echipă care face cinste Câmpinei și care ar merita mult mai mult decât am putut noi oferi!
Citiți și: Premiile Câmpinatv.ro 2019 - Clubul de Robotică al Colegiului Național "Nicolae Grigorescu"
În urma unui parteneriat încheiat între Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului și Ministerul Apelor și Pădurilor a fost creat planul de acțiune ”Scutul pădurii”, care presupune acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilegale din domeniul silvic.
Vă informam zilele trecute de incidentul în care a fost implicat fostul polițist Bogdan Deftu, găsit într-o baltă de sânge pe peronul Gării Câmpina.
Consiliul Local Câmpina se întrunește miercuri, 19 martie 2025, în ședință extraordinară de îndată pentru a aproba încetarea valabilității unei hotărâri adoptate în mandatul trecut. Este vorba despre HCL nr.90/18 mai 2023 privind Acordul de parteneriat dintre Municipiul Câmpina și Județul Prahova pentru pasajul subteran.
Probabil nu ați înțeles mare lucru din acest titlu, chiar dacă el este corect, dar vă vom explica în rândurile care urmează cine și cum a găsit legătura între pasajul subteran de la Câmpina și un drum județean care leagă câteva comune din sudul județului.