În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).
Manifestările vor începe la ora 13.30 și vor include intonarea Imnului de Stat de către Formația "Celesta" de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți, scurte alocuțiuni ale primarului Alin Moldoveanu și subprefectului Alexandru Vane, depunerea de coroane și jerbe de flori la monumentul Soldatului și defilarea detașamentelor de militari, jandarmi, pompieri, polițiști, pe muzica Fanfarei Centrului Cultural Județean Prahova.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.