Câmpina, retrospectivă 2017. Topul promisiunilor neonorate de aleșii locali

Actualitate (Categoria articolului)

La capitolul "promisiuni", Câmpina stă foarte bine. Din păcate, este vorba de promisiuni neonorate, aleșii noștri demonstrând încă o dată cât de mare e distanța de la vorbe la fapte. Haideți să ne amintim împreună câteva dintre promisiunile făcute și rămase la stadiul de vorbe.

Precizăm un lucru, ne vom referi aici și la promisiuni din campania electorală din vara anului 2016. Le-am acordat aleșilor locali un termen de grație, cele șase luni ale anului respectiv, gândindu-ne că bugetul era deja făcut, că abia se instalează oamenii în funcții, că din 2017 vor demonstra că sunt puși pe treabă. Și au demonstrat...

1. Locurile de parcare. O mare durere a câmpinenilor. A mai auzit cineva vorbindu-se, la nivelul administrației locale, de construirea în zona centrală a municipiului a unei parcări subterane, supraterane sau oricum ar fi ea?! Un subiect de bază în campania electorală și un subiect trecut apoi sub tăcere. Statistic vorbind, Câmpina înseamnă aproximativ 13.000 autovehicule, dintre care 11.102 autoturisme și... 857 locuri de parcare pe domeniul public.

2. Modernizarea infrastructurii rutiere. O altă promisiune neonorată. La acest capitol, 2017 a adus asfaltarea unei alei din Strada Romaniței și câteva lucrări de plombare pe diverse străzi. Asta în condițiile în care, vă reamintim, rețeaua stradală a municipiului Câmpina are 120 km din care 66% sunt asfaltați, 20% sunt acoperiți cu balast, 9% cu pământ, 3% cu beton și 2% cu piatră. Sunt date oficiale, din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Bine, sunt destule străzi care figurează în categoria celor asfaltate, dar știm cu toții cum arată.

3. Parcul industrial. Tema preferată de campanie a primarului Horia Tiseanu. Numai că, în primăvara lui 2017, procedurile pentru înființarea parcului industrial de pe Șoseaua Paltinu, pe locul fostei fabrici 21 Decembrie, au fost suspendate de proprietarul terenului, o persoană fizică, Mihai Davițoiu, cu care administrația locală ar fi urmat să se asocieze pentru realizarea obiectivului. Asta se întâmpla la doi ani după ce Consiliul Local își dăduse acordul de principiu pentru asociere. Doi ani în care s-au realizat un studiu de oportunitate și un studiu de fezabilitate (comandate și plătite de proprietarul terenului), iar Primăria a angajat un evaluator autorizat, pentru a realiza propria evaluare.

4. Modernizarea Parcului de la Soldat - În decurs de un an, Consiliul Local a aprobat de patru ori indicatorii tehnico-economici pentru această investiție, motivele fiind uneori jenante. Culmea este că și suprafața parcului s-a tot modificat în documentația aferentă proiectelor de hotărâre - 3.558 mp la primele două proiecte, apoi 3.777 mp, pentru ca la final să aflăm că parcul are 3.830 mp. În noiembrie 2017 a fost organizată licitația pentru executarea lucrărilor și sperăm să nu mai apară probleme, iar 2018 să fie anul modernizării acestui parc.

5. Ștrandul. 2017 a fost încă un an în care Câmpina nu a avut niciun ștrand funcțional. Nu includem aici bazinul de înot didactic. Ștrandul acoperit nu mai există, cele două bazine de la Amana Inn nu mai există, iar ștrandul de la Casa Tineretului, singurul care aparține administrației locale, este mult prea degradat. Totuși, vestea bună este că în 2017 s-au alocat bani și au fost comandate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea acestui ștrand. Rămâne de văzut când vor fi realizate și lucrările efective.

Ar mai putea intra în acest top modernizarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși, construirea unei săli de sport, preluarea fostului cinematograf etc.

 

3170 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Flory 14.01.2018 12:55 Cred ca 2017 a fost primul an in care nu s-a asaltat nicio strada! In schimb, alesii au fost preocupati sa aiba salarii mari, uriase! Sa va fie rusine!
  • minion 14.01.2018 21:12 Blocul social cu 60 apartamente de langa Kaufland gata de un an si jumatate, dar nereceptionat pentru ca nu are utilitatile ( apa, gaze, canalizare, electricitate, avize ISU . . . ) Cine se face vinovat ?!? Una din ... minunile Campinii !

Actualitate

1933 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1809 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

2195 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

1 comentarii

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1702 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.