La fel ca în anii anteriori, Costel Filip, consilier local independent, a ales să facă un gest simbolic, prin care să doneze câte un brad pentru mai multe instituții publice din Câmpina - de la Primărie, la spitale și instituții de învățământ.
Zilele trecute, brazii - brazi românești, achiziționați prin Regia Națională a Pădurilor - au ajuns în instituțiile publice vizate de gestul consilierul local Costel Filip. ”Ca și în anii anteriori, mi-am dorit să mențin această tradiție și să aduc brazi românești în școli, spitale și la alte instituții publice din Câmpina. Am considerat că un brad românesc este un simbol puternic pentru ceea ce îmi doresc să reprezinte aceste sărbători pentru toți câmpinenii - bucurie și împlinire, iar spiritul Crăciunului să ne apropie și mai mult, într-o lume din ce în ce mai dură”, ne-a declarat Costel Filip.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.