Un fost premier și un fost ministru de Justiție avertizează: PSD pregătește cel mai mare furt din istoria României!

Actualitate (Categoria articolului)

Camera Deputaților a aprobat astăzi, în calitate de cameră decizională, Legea privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), fond care va fi format din 33 de companii de stat și care va avea un aport în numerar de 9 miliarde lei. Marele proiect al lui Liviu Dragnea a trecut foarte repede prin Parlament, fără prea multe dezbateri, iar astăzi a obținut votul final, fără a exista aviz din partea organismului european Eurostat. Prin FSDI vor fi vândute și ultimele companii românești de stat, printre ele numărându-se Electrica, Loteria Română, Poșta Română, Telekom, Antibiotice SA, Unifarm, Apele Române, Romgaz, Hidroelectrica, CFR, Complexul Energetic Oltenia.

“Azi, 6 Iunie 2018, Camera Deputaților va vota un proiect de lege prin care se va comite CEL MAI MARE FURT DIN AVEREA STATULUI ROMÂN din istorie - peste 10 MILIARDE DE EURO. Scriu acest mesaj (și îl voi repeta în plenul Parlamentului) ca un avertisment pentru toți deputații care azi se vor lăsa folosiți de către un grup infracțional transnațional și vor comite cu mâna lor acest furt uriaș - să nu poată niciodată să spună că “nu au știut ce fac”! Iar când va veni momentul să plătească în fața legii și a alegătorilor să nu aibă nicio scuză în afara lașității lor! Datoria unui parlamentar este să apere cetățenii care l-au votat și Statul Român pe care îl reprezintă chiar și atunci când interesele șefului de partid sunt contrare! 
Prin înființarea Fondului Suveran (o idee impusă lui Liviu Dragnea de către un grup de afaceri din Israel- Rusia) tot ceea ce mai deține Statul Roman în companiile publice va treceîn mod netransparent în mâini private din afara țării! Tot ceea ce au construit părinții noștri în anii 60-70-80 (și noi am modernizat și am făcut profitabil în perioada 2012-2015) va trece în administrarea și apoi în proprietatea unor străini care au interese divergente de ale României - în schimbul unor bani negri dați în Israel lui Dragnea și oamenilor lui și al unei protecții politice pentru aceștia!
FONDUL lui Dragnea și al prietenilor lui din Israel și Rusia va distruge infrastructura energetică a României - peste 10 ani vom importa toată energia (evident mai scumpă decât azi) de la firme din Rusia prin intermediari din Israel - Dragnea va cheltui milioanele primite prin Brazilia, iar noi vom constata mioritic că țara a fost (iar) jefuită! Acest mesaj este un avertisment! Și sunt convins că îl vor auzi toți!", a scris fostul premier Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Înaintea votului, un avertisment similar a fost transmis și de fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu:
"Fondul Suveran al PSD înseamnă: 1,85 de miliarde de lei din bugetul statului, alte câteva miliarde bune, de data aceasta din vistieria celor mai profitabile companii de stat ce nu vor putea fi listate (din bunăvoința parlamentarilor PSD-ALDE), un directorat înființat cu dedicație pentru fidelii de partid (cu salarii cât douăzeci de pensii medii pe lună), dar mai ales controlul absolut al prim-ministrului (formal Dăncilă, de facto, Dragnea) și al ministrului de finanțe (formal Teodorovici, de facto Dragnea), fără aviz favorabil de la Eurostat (cu privire la impactul pe deficitul bugetar), fără studiu de impact asupra investițiilor și riscului economic asumat de Guvern. Pe scurt, majoritatea PSD-ALDE pregătește ”valorificarea” (sau falimentul?!) companiilor de stat profitabile, multe de siguranță națională, intrând în linie dreaptă pentru adoptarea proiectului legii care înființează Fondul Suveran".

Iată lista completă a companiilor incluse de PSD și ALDE în FSDI: Electrica, Delgaz Grid SA, E.ON Energie România, Chimcomplex, OMV Petrom, Telekom România, Antibiotice SA, Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune, Loteria Română, IAR SA, Oil Terminal, Cuprumin, Unifarm, SN Apelor Române, Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime, Romgaz, Hidroelectrica, CN Aeroporturi București, Nuclearelectrica, Imprimeria Națională, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, Conpet, Complexul Energetic Oltenia, CFR, Societatea Națională de Radiocomunicații, Poșta Română, Aeroportul Traian Vuia Timișoara, Uzina Termoelectrică Midia, Telecomunicații CFR, Societatea de Tratament Balnear Recuperare a Capacității de Muncă TBRCM SA, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA și Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale.

(Sursă foto - RFI.ro)

3991 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

99 vizualizari
22 sept. 2023 15:10

Primim de la cititori. Parcare în zona Complexului ROMAL

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine surprinsă vineri, 22 septembrie, în zona Complexului Comercial ROMAL.

1454 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

2 comentarii

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.

Alte stiri recente

453 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

1574 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.