CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Școala Centrală Câmpina, la ceas aniversar - 107 ani de misiune neîntreruptă

- Eveniment -

Școala Centrală Câmpina, la ceas aniversar - 107 ani de misiune neîntreruptă

5 Octombrie are o dublă semnificație pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina. Este Ziua Mondială a Educației, dar este și Ziua Școlii, iar astăzi, 5 Octombrie 2021, Școala Centrală a împlinit 107 ani de existența și activitate susținută.

Ziua Școlii Centrale a fost sărbătorită într-un mod inedit în acest an, într-un format impus de pandemia de coronavirus. În propriile clase, elevii au pus în scena diverse momente artistice - cântece, poezii, monologuri și au expus picturi, desene, au realizat expoziții cu lucrări de abilități practice și multe altele. Prin activităţile desfăşurate, cadrele didactice au dorit să-i familiarizeze pe copii cu semnificaţia zilei de 5 octombrie, la fiecare clasă prezentându-se și un scurt istoric al Şcolii Centrale și apoi oferindu-li-se copiilor libertatea de a se  exprima creativ.
“De-a lungul vremii, începând din 5 octombrie 1914, Școala nr. 2, actuala Școală Gimnazială Centrală Câmpina, a format generații după generații de elevi, a modelat spirite, personalități, îndeplinindu-și neîntrerupt misiunea, aceea de a asigura elevilor oportunităţi de dezvoltare liberă, integrală şi armonioasă, de formare a unei personalităţi autonome, dobândire a competenţelor necesare inserţiei sociale, participării cetăţeneşti active şi a deprinderilor de muncă intelectuală pentru a avea succes într-o societate a cunoaşterii şi a educaţiei permanente. Din anul 2007, unitatea şcolară beneficiază de o construcţie modernă, ridicată după standarde europene: 18 săli de clasă, 5 laboratoare, 2 cabinete, sală de sport ce poate fi omologată pentru competiţiile sportive, un amfiteatru cu 200 de locuri, o bibliotecă, arhivă şi o sală de şedinţe”, ne-a declarat directorul Școlii Centrale, profesor Florentina Dumitrașcu.

Pe site-ul unităţii şcolare se regăsesc informaţii privind trecutul plin de tumult al Şcolii Centrale (scoalacentralaph.ro/istoricul-scolii-centrale-campina), iar elementele prezentate vin, parcă, să întărească ideea potrivit căreia orice lucru durabil se face cu mari eforturi şi sacrificii, ori Şcoala Centrală din Câmpina “s-a născut” în aceste condiţii. De-a lungul timpului, Școala Primară Urbană de Fete nr.2 înființată în 1914, devenită, din 1948, Școala de 7 ani de fete nr.2, apoi Școala Generală nr. 2, a trecut prin multe momente grele - războiul, ocupația germană, cutremurul din 1940, epidemia de febră tifoidă și altele. Trebuie să menționăm aici că a fost singura școală din oraș distrusă de bombardamentele din august 1944 și asta s-a întâmplat din cauza vecinătății cu Rafinăria "Steaua Română", ținta bombardamentelor anglo-americane. Toate acestea au venit și au trecut, au lăsat urme adânci în viața oamenilor, însă orașul s-a ridicat din propria cenușă și a mers mai departe. Iar școala, odată cu el.
“Școală și profesor - din timpuri imemoriale acestea sunt valori veșnice, lumina înțelepciunii din viața fiecărei persoane. Împreună cu elevii, profesorul redescoperă tainele învățării și redeschide noi orizonturi de cunoaștere. Zeci de generații trec prin bagheta fermecată a profesorului cu un flux nesfârșit de dragoste pentru elevi, pentru obiectul său, pentru școală! La mulți ani, Școala Gimnazială Centrală! Să dăinui peste veacuri prin performanțe și realizări!”, este mesajul directorului Florentina Dumitrașcu pentru Școala Centrală, la ceas aniversar.


05 Oct 2021 21:15 4125 vizualizari



Comentarii






  • 06.10.2021 13:22 Rammstein Trăim niște vremuri mai rău ca in bombardamentele americanilor din al doilea război mondial!..acum ne bombardează ... din guvernul meu..
1294 vizualizari 31 Mar 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2094 vizualizari 25 Mar 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2902 vizualizari 21 Mar 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
1910 vizualizari 17 Mar 2024 11:53

Gala folk ”Om bun”, în perioada 27-29 martie 2024, la Breaza

Primăria și Consiliul Local Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu” Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Tatiana Stepa”, organizează în ultima săptămână a lunii martie, la Breaza, Gala folk ”Om bun”, în memoria lui Victor Socaciu, eveniment ajuns la a patra ediție.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV