CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Școala Centrală Câmpina, la ceas aniversar - 107 ani de misiune neîntreruptă

- Eveniment -

Școala Centrală Câmpina, la ceas aniversar - 107 ani de misiune neîntreruptă

5 Octombrie are o dublă semnificație pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina. Este Ziua Mondială a Educației, dar este și Ziua Școlii, iar astăzi, 5 Octombrie 2021, Școala Centrală a împlinit 107 ani de existența și activitate susținută.

Ziua Școlii Centrale a fost sărbătorită într-un mod inedit în acest an, într-un format impus de pandemia de coronavirus. În propriile clase, elevii au pus în scena diverse momente artistice - cântece, poezii, monologuri și au expus picturi, desene, au realizat expoziții cu lucrări de abilități practice și multe altele. Prin activităţile desfăşurate, cadrele didactice au dorit să-i familiarizeze pe copii cu semnificaţia zilei de 5 octombrie, la fiecare clasă prezentându-se și un scurt istoric al Şcolii Centrale și apoi oferindu-li-se copiilor libertatea de a se  exprima creativ.
“De-a lungul vremii, începând din 5 octombrie 1914, Școala nr. 2, actuala Școală Gimnazială Centrală Câmpina, a format generații după generații de elevi, a modelat spirite, personalități, îndeplinindu-și neîntrerupt misiunea, aceea de a asigura elevilor oportunităţi de dezvoltare liberă, integrală şi armonioasă, de formare a unei personalităţi autonome, dobândire a competenţelor necesare inserţiei sociale, participării cetăţeneşti active şi a deprinderilor de muncă intelectuală pentru a avea succes într-o societate a cunoaşterii şi a educaţiei permanente. Din anul 2007, unitatea şcolară beneficiază de o construcţie modernă, ridicată după standarde europene: 18 săli de clasă, 5 laboratoare, 2 cabinete, sală de sport ce poate fi omologată pentru competiţiile sportive, un amfiteatru cu 200 de locuri, o bibliotecă, arhivă şi o sală de şedinţe”, ne-a declarat directorul Școlii Centrale, profesor Florentina Dumitrașcu.

Pe site-ul unităţii şcolare se regăsesc informaţii privind trecutul plin de tumult al Şcolii Centrale (scoalacentralaph.ro/istoricul-scolii-centrale-campina), iar elementele prezentate vin, parcă, să întărească ideea potrivit căreia orice lucru durabil se face cu mari eforturi şi sacrificii, ori Şcoala Centrală din Câmpina “s-a născut” în aceste condiţii. De-a lungul timpului, Școala Primară Urbană de Fete nr.2 înființată în 1914, devenită, din 1948, Școala de 7 ani de fete nr.2, apoi Școala Generală nr. 2, a trecut prin multe momente grele - războiul, ocupația germană, cutremurul din 1940, epidemia de febră tifoidă și altele. Trebuie să menționăm aici că a fost singura școală din oraș distrusă de bombardamentele din august 1944 și asta s-a întâmplat din cauza vecinătății cu Rafinăria "Steaua Română", ținta bombardamentelor anglo-americane. Toate acestea au venit și au trecut, au lăsat urme adânci în viața oamenilor, însă orașul s-a ridicat din propria cenușă și a mers mai departe. Iar școala, odată cu el.
“Școală și profesor - din timpuri imemoriale acestea sunt valori veșnice, lumina înțelepciunii din viața fiecărei persoane. Împreună cu elevii, profesorul redescoperă tainele învățării și redeschide noi orizonturi de cunoaștere. Zeci de generații trec prin bagheta fermecată a profesorului cu un flux nesfârșit de dragoste pentru elevi, pentru obiectul său, pentru școală! La mulți ani, Școala Gimnazială Centrală! Să dăinui peste veacuri prin performanțe și realizări!”, este mesajul directorului Florentina Dumitrașcu pentru Școala Centrală, la ceas aniversar.


05 Oct 2021 21:15 4178 vizualizari


Comentarii


  • 06.10.2021 13:22 Rammstein Trăim niște vremuri mai rău ca in bombardamentele americanilor din al doilea război mondial!..acum ne bombardează ... din guvernul meu..
534 vizualizari 18 Jun 2024 10:16 Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Evenimentul se va desfășura în perioada 27-28 iulie 2024, în "Popasul Cultural" din centrul orașului, iar pe scenă vor urca: A.L.L. Of Us Trio, Ozana Barabancea, Trupa Cardinal, Ioana-Teodora Spînu Trio, Nidal, Radu Pescaru, Trupa Jeff Family, Green Onions Experience.

citeste mai mult
1242 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
8992 vizualizari 15 Jun 2024 14:50 Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

La jumătatea lunii iulie, la Cornu va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Florilor de tei”, manifestare ajunsă la ediția a XV-a. Festivalul va avea loc în week-end-ul 13-14 iulie 2024.

citeste mai mult
967 vizualizari 15 Jun 2024 14:16 O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

Câmpina a fost sâmbătă, 15 iunie 2024, gazda unei premiere - un festival de robotică. ”Undefined Festival” a fost denumirea acestuia, inspirată din numele echipei de robotică de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, Team Undefined, organizatorul acestui eveniment.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV