Școala Centrală Câmpina, la ceas aniversar - 107 ani de misiune neîntreruptă

Eveniment (Categoria articolului)

5 Octombrie are o dublă semnificație pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina. Este Ziua Mondială a Educației, dar este și Ziua Școlii, iar astăzi, 5 Octombrie 2021, Școala Centrală a împlinit 107 ani de existența și activitate susținută.

Ziua Școlii Centrale a fost sărbătorită într-un mod inedit în acest an, într-un format impus de pandemia de coronavirus. În propriile clase, elevii au pus în scena diverse momente artistice - cântece, poezii, monologuri și au expus picturi, desene, au realizat expoziții cu lucrări de abilități practice și multe altele. Prin activităţile desfăşurate, cadrele didactice au dorit să-i familiarizeze pe copii cu semnificaţia zilei de 5 octombrie, la fiecare clasă prezentându-se și un scurt istoric al Şcolii Centrale și apoi oferindu-li-se copiilor libertatea de a se  exprima creativ.
“De-a lungul vremii, începând din 5 octombrie 1914, Școala nr. 2, actuala Școală Gimnazială Centrală Câmpina, a format generații după generații de elevi, a modelat spirite, personalități, îndeplinindu-și neîntrerupt misiunea, aceea de a asigura elevilor oportunităţi de dezvoltare liberă, integrală şi armonioasă, de formare a unei personalităţi autonome, dobândire a competenţelor necesare inserţiei sociale, participării cetăţeneşti active şi a deprinderilor de muncă intelectuală pentru a avea succes într-o societate a cunoaşterii şi a educaţiei permanente. Din anul 2007, unitatea şcolară beneficiază de o construcţie modernă, ridicată după standarde europene: 18 săli de clasă, 5 laboratoare, 2 cabinete, sală de sport ce poate fi omologată pentru competiţiile sportive, un amfiteatru cu 200 de locuri, o bibliotecă, arhivă şi o sală de şedinţe”, ne-a declarat directorul Școlii Centrale, profesor Florentina Dumitrașcu.

Pe site-ul unităţii şcolare se regăsesc informaţii privind trecutul plin de tumult al Şcolii Centrale (scoalacentralaph.ro/istoricul-scolii-centrale-campina), iar elementele prezentate vin, parcă, să întărească ideea potrivit căreia orice lucru durabil se face cu mari eforturi şi sacrificii, ori Şcoala Centrală din Câmpina “s-a născut” în aceste condiţii. De-a lungul timpului, Școala Primară Urbană de Fete nr.2 înființată în 1914, devenită, din 1948, Școala de 7 ani de fete nr.2, apoi Școala Generală nr. 2, a trecut prin multe momente grele - războiul, ocupația germană, cutremurul din 1940, epidemia de febră tifoidă și altele. Trebuie să menționăm aici că a fost singura școală din oraș distrusă de bombardamentele din august 1944 și asta s-a întâmplat din cauza vecinătății cu Rafinăria "Steaua Română", ținta bombardamentelor anglo-americane. Toate acestea au venit și au trecut, au lăsat urme adânci în viața oamenilor, însă orașul s-a ridicat din propria cenușă și a mers mai departe. Iar școala, odată cu el.
“Școală și profesor - din timpuri imemoriale acestea sunt valori veșnice, lumina înțelepciunii din viața fiecărei persoane. Împreună cu elevii, profesorul redescoperă tainele învățării și redeschide noi orizonturi de cunoaștere. Zeci de generații trec prin bagheta fermecată a profesorului cu un flux nesfârșit de dragoste pentru elevi, pentru obiectul său, pentru școală! La mulți ani, Școala Gimnazială Centrală! Să dăinui peste veacuri prin performanțe și realizări!”, este mesajul directorului Florentina Dumitrașcu pentru Școala Centrală, la ceas aniversar.

2620 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 06.10.2021 13:22 Trăim niște vremuri mai rău ca in bombardamentele americanilor din al doilea război mondial!..acum ne bombardează ... din guvernul meu..

Eveniment

4076 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2630 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

49 vizualizari
18 oct. 2021 13:28

Spitalul Voila, printre cele patru unități sanitare din Prahova care primesc, de la Ministerul Sănătății, doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2

Ministerul Sănătății a repartizat unor spitale din țară dozele de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2. Este vorba de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali repartizate la 134 de unități sanitare cu paturi,  pentru tratarea a 2.603 pacienți cu COVID-19. Prahova primește doar 100 de doze: 70 pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești și câte 10 pentru Spitalul de Boli Pulmonare Breaza, Spitalul Orășenesc Băicoi și Spitalul de Psihiatrie Voila.

94 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!