Hotărârea Consiliului Local Câmpina privind PUZ-ul pentru zona pasajului subteran, atacată la Prefectură de Asociația Pentru Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro v-a informat în premieră că o asociație din Câmpina a transmis Prefecturii Prahova o adresă prin care solicită declanșarea procedurii de revocare a uneia dintre hotărârile adoptate de Consiliul Local Câmpina pe 18 mai 2023 privind pasajul subteran.

Între timp au apărut și o serie de detalii pe această temă, chiar dacă la Primăria Câmpina nu sosise până luni, 29 mai, nici o adresă oficială din partea Prefecturii Prahova pe această temă. Asociația care a transmis Prefecturii Prahova solicitarea declanșării procedurii de revocare a hotărârii privind PUZ-ul pentru zona centrală este Asociația Pentru Câmpina, condusă de Marian Nistor, iar motivul invocat este nerespectarea procedurii privind transperanța decizională. Practic, Marian Nistor susține că noul proiect privind aprobarea PUZ-ului trebuia supus din nou dezbaterii publice, după ce precedentul proiect, care a urmat procedura de transparență, a fost respins de Consiliul Local.
”Legea spune că orice proiect de act normativ, dacă este aprobat fără respectarea procedurii de transparență decizională, este nul. Proiectul pe care îl dezbateți astăzi (n.r. - la ședința Consiliului Local Câmpina din 18 mai) are un referat de aprobare din 12 mai 2023, în care se face vorbire despre faptul că se folosește o consultare publică de la un proiect de hotărâre din august 2022, care a fost respins în Consiliul Local în 28 decembrie anul trecut. Acum, avem un proiect nou, referat de aprobare nou, avzie noi, nu există documente privind consultarea publică. Avem un proiect nou fără respectarea prevederilor privind transparența decizională, este un alt proiect decât cel care a fost supus consultării publice anul trecut”, a spus Marian Nistor în cadrul ședinței Consiliului Local din 18 mai.
La momentul respectiv, Elena Moldoveanu, secretar general al Primăriei municipiului Câmpina, a răspuns pe această temă: ”Dacă se analizau documentele care au stat la baza acestui proeict, se stabilea că, de fapt, acum este același proiect, revizuit, urmare a parcurgerii procedurii transparenței. Acest proiect vine cu acea variantă revizuită, în urma parcurgerii etapelor de transparență”.
Acum, mingea este în curtea Prefecturii Prahova, care va analiza solicitarea Asociației Pentru Câmpina, urmând a transmite un răspuns acesteia, dacă va considera că hotărârea a fost adoptată legal, sau către Consiliul Local, dacă va considera că nu au fost îndeplinite procedurile privind transparența decizională. 
Oricum, așa cum am tot spus la aproape fiecare material pe tema aprobării proiectelor privind pasajul subteran, lucrurile sunt departe a de a fi lămurite și aproape sigur se va ajunge până la urmă în instanță.

2387 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vioreanu 29.05.2023 21:22 Când ești contra vântului și contra normalității.Umbla vorba că Moldoveanu vizează un post de senator/deputat și lasă primăria in grija unor prieteni .Grupurile de interese nu accepta că au luat teapa,de ce baga pe alții pe țeavă și nu candidează ei.Cu cat sunt mai mulți candidați cu atât șansele sunt egale.La lupta,numai fiți anonimi in fața tastaturii,că oricum așa sunteți și în viața reală,simpli trecători,fie că sunteți celebrii sau nu

Actualitate

1409 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

2037 vizualizari
23 sept. 2023 13:17

Trei tineri din Voluntari, depistați de polițiștii câmpineni după ce au făcut cumpărături cu un card bancar găsit pe stradă

Polițiștii câmpineni au identificat și depistat în cursul zilei de vineri, 22 septembrie, trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Alte stiri recente

19 vizualizari
24 sept. 2023 22:59

Cornel Brătilă - ”Forever Young”, în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023

”Forever Young” a fost unul dintre cele mai frumoase momente muzicale din cadrul ediției 2023 a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor. Un moment susținut chiar de un câmpinean - Cornel Brătilă, evenimentul fiind propus și coorganizat de Fundația pentru Tineret ”Zamolxes”, condusă de Florin Predescu, una asociațiile care s-a implicat cel mai mult în acest festival.

109 vizualizari
24 sept. 2023 22:45

Sute de spectatori au cântat și dansat alături de Alin Oprea și formația Talisman, în centrul Câmpinei

Cei mai mulți spectatori dintre toate evenimentele organizate până acum în cadrul ediției 2023 a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor au fost vineri, 22 septembrie, în Parcul Regele Mihai I, la concertul susținut de Alin Oprea și formația Talisman.