Hotărârea Consiliului Local Câmpina privind PUZ-ul pentru zona pasajului subteran, atacată la Prefectură de Asociația Pentru Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro v-a informat în premieră că o asociație din Câmpina a transmis Prefecturii Prahova o adresă prin care solicită declanșarea procedurii de revocare a uneia dintre hotărârile adoptate de Consiliul Local Câmpina pe 18 mai 2023 privind pasajul subteran.

Între timp au apărut și o serie de detalii pe această temă, chiar dacă la Primăria Câmpina nu sosise până luni, 29 mai, nici o adresă oficială din partea Prefecturii Prahova pe această temă. Asociația care a transmis Prefecturii Prahova solicitarea declanșării procedurii de revocare a hotărârii privind PUZ-ul pentru zona centrală este Asociația Pentru Câmpina, condusă de Marian Nistor, iar motivul invocat este nerespectarea procedurii privind transperanța decizională. Practic, Marian Nistor susține că noul proiect privind aprobarea PUZ-ului trebuia supus din nou dezbaterii publice, după ce precedentul proiect, care a urmat procedura de transparență, a fost respins de Consiliul Local.
”Legea spune că orice proiect de act normativ, dacă este aprobat fără respectarea procedurii de transparență decizională, este nul. Proiectul pe care îl dezbateți astăzi (n.r. - la ședința Consiliului Local Câmpina din 18 mai) are un referat de aprobare din 12 mai 2023, în care se face vorbire despre faptul că se folosește o consultare publică de la un proiect de hotărâre din august 2022, care a fost respins în Consiliul Local în 28 decembrie anul trecut. Acum, avem un proiect nou, referat de aprobare nou, avzie noi, nu există documente privind consultarea publică. Avem un proiect nou fără respectarea prevederilor privind transparența decizională, este un alt proiect decât cel care a fost supus consultării publice anul trecut”, a spus Marian Nistor în cadrul ședinței Consiliului Local din 18 mai.
La momentul respectiv, Elena Moldoveanu, secretar general al Primăriei municipiului Câmpina, a răspuns pe această temă: ”Dacă se analizau documentele care au stat la baza acestui proeict, se stabilea că, de fapt, acum este același proiect, revizuit, urmare a parcurgerii procedurii transparenței. Acest proiect vine cu acea variantă revizuită, în urma parcurgerii etapelor de transparență”.
Acum, mingea este în curtea Prefecturii Prahova, care va analiza solicitarea Asociației Pentru Câmpina, urmând a transmite un răspuns acesteia, dacă va considera că hotărârea a fost adoptată legal, sau către Consiliul Local, dacă va considera că nu au fost îndeplinite procedurile privind transparența decizională. 
Oricum, așa cum am tot spus la aproape fiecare material pe tema aprobării proiectelor privind pasajul subteran, lucrurile sunt departe a de a fi lămurite și aproape sigur se va ajunge până la urmă în instanță.

2513 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vioreanu 29.05.2023 21:22 Când ești contra vântului și contra normalității.Umbla vorba că Moldoveanu vizează un post de senator/deputat și lasă primăria in grija unor prieteni .Grupurile de interese nu accepta că au luat teapa,de ce baga pe alții pe țeavă și nu candidează ei.Cu cat sunt mai mulți candidați cu atât șansele sunt egale.La lupta,numai fiți anonimi in fața tastaturii,că oricum așa sunteți și în viața reală,simpli trecători,fie că sunteți celebrii sau nu

Actualitate

583 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

710 vizualizari
22 feb. 2024 18:48

De Cartea Recordurilor. Un câmpinean aflat la volan a fost prins de trei ori într-o zi din ce în ce mai băut... A treia oară a fost reținut de polițiști!

1 comentarii

Un câmpinean are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, după ce în cursul zilei de miercuri, 21 februarie, aflându-se la volan în municipiul Ploiești a fost oprit de trei ori la rând de polițiști, aceștia constatând de fiecare dată că era din ce în ce mai băut!

Alte stiri recente

168 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

1 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

810 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.