CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Hotărârea Consiliului Local Câmpina privind PUZ-ul pentru zona pasajului subteran, atacată la Prefectură de Asociația Pentru Câmpina

- Actualitate -

Hotărârea Consiliului Local Câmpina privind PUZ-ul pentru zona pasajului subteran, atacată la Prefectură de Asociația Pentru Câmpina

CâmpinaTV.ro v-a informat în premieră că o asociație din Câmpina a transmis Prefecturii Prahova o adresă prin care solicită declanșarea procedurii de revocare a uneia dintre hotărârile adoptate de Consiliul Local Câmpina pe 18 mai 2023 privind pasajul subteran.

Între timp au apărut și o serie de detalii pe această temă, chiar dacă la Primăria Câmpina nu sosise până luni, 29 mai, nici o adresă oficială din partea Prefecturii Prahova pe această temă. Asociația care a transmis Prefecturii Prahova solicitarea declanșării procedurii de revocare a hotărârii privind PUZ-ul pentru zona centrală este Asociația Pentru Câmpina, condusă de Marian Nistor, iar motivul invocat este nerespectarea procedurii privind transperanța decizională. Practic, Marian Nistor susține că noul proiect privind aprobarea PUZ-ului trebuia supus din nou dezbaterii publice, după ce precedentul proiect, care a urmat procedura de transparență, a fost respins de Consiliul Local.
”Legea spune că orice proiect de act normativ, dacă este aprobat fără respectarea procedurii de transparență decizională, este nul. Proiectul pe care îl dezbateți astăzi (n.r. - la ședința Consiliului Local Câmpina din 18 mai) are un referat de aprobare din 12 mai 2023, în care se face vorbire despre faptul că se folosește o consultare publică de la un proiect de hotărâre din august 2022, care a fost respins în Consiliul Local în 28 decembrie anul trecut. Acum, avem un proiect nou, referat de aprobare nou, avzie noi, nu există documente privind consultarea publică. Avem un proiect nou fără respectarea prevederilor privind transparența decizională, este un alt proiect decât cel care a fost supus consultării publice anul trecut”, a spus Marian Nistor în cadrul ședinței Consiliului Local din 18 mai.
La momentul respectiv, Elena Moldoveanu, secretar general al Primăriei municipiului Câmpina, a răspuns pe această temă: ”Dacă se analizau documentele care au stat la baza acestui proeict, se stabilea că, de fapt, acum este același proiect, revizuit, urmare a parcurgerii procedurii transparenței. Acest proiect vine cu acea variantă revizuită, în urma parcurgerii etapelor de transparență”.
Acum, mingea este în curtea Prefecturii Prahova, care va analiza solicitarea Asociației Pentru Câmpina, urmând a transmite un răspuns acesteia, dacă va considera că hotărârea a fost adoptată legal, sau către Consiliul Local, dacă va considera că nu au fost îndeplinite procedurile privind transparența decizională. 
Oricum, așa cum am tot spus la aproape fiecare material pe tema aprobării proiectelor privind pasajul subteran, lucrurile sunt departe a de a fi lămurite și aproape sigur se va ajunge până la urmă în instanță.


29 May 2023 20:50 2598 vizualizari


Comentarii


  • 29.05.2023 21:22 Vioreanu Când ești contra vântului și contra normalității.Umbla vorba că Moldoveanu vizează un post de senator/deputat și lasă primăria in grija unor prieteni .Grupurile de interese nu accepta că au luat teapa,de ce baga pe alții pe țeavă și nu candidează ei.Cu cat sunt mai mulți candidați cu atât șansele sunt egale.La lupta,numai fiți anonimi in fața tastaturii,că oricum așa sunteți și în viața reală,simpli trecători,fie că sunteți celebrii sau nu
216 vizualizari 16 Jun 2024 09:21 Primim de la cititorii din Telega. Lucrare ”electorală”, inundată la prima ploaie

Primim de la cititorii din Telega. Lucrare ”electorală”, inundată la prima ploaie

Un cititor CâmpinaTV.ro din Telega ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 imagini surprinse în zile consecutive la Telega, în zona Telega Vale.

citeste mai mult
2570 vizualizari 14 Jun 2024 22:48 Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse pe Bulevardul Carol I, în cartierul Câmpinița, în apropierea sediului societății Drumuri și Poduri.

citeste mai mult
2659 vizualizari 14 Jun 2024 17:25 Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

În urmă cu mai mult de doi ani, într-o seară de aprilie, un accident produs pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Tehnic Forestier șoca întreaga comunitate din Câmpina. Paul Dragomir, un copil de numai 17 ani, era spulberat de un bolid condus de Adela Pena, care nici măcar nu pusese piciorul pe frână! Băiatul - elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - și-a pierdut viața pe loc.

citeste mai mult
3038 vizualizari 14 Jun 2024 16:51 A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

După orele prânzului, un mesaj RO-ALERT atenționa câmpinenii asupra prezenței unui urs pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV