O asociație din Câmpina a solicitat Prefecturii Prahova declanșarea procedurii de revocare a cel puțin uneia dintre hotărârile Consiliului Local privind pasajul subteran

Actualitate (Categoria articolului)

După adoptarea hotărârilor din Consiliul Local Câmpina privind pasajul subteran, în cadrul ședinței din 18 mai 2023, era de așteptat ca lucrurile să nu se încheie odată cu votul consilierilor, ci așa cum scriam și la momentul respectiv, va urma, foarte probabil, o acțiune în fața instanței de contencios administrativ.

Acest lucru s-a întâmplat chiar foarte repede, sursele noastre afirmând că la nivelul Prefecturii Prahova există deja o solicitare din partea unei asociații din Câmpina pentru declanșarea procedurii de revocare a cel puțin uneia dintre cele patru hotărâri privind pasajul subteran. Și vă reamintim că, în ședința Consiliului Local Câmpina din 18 mai, au fost adoptate hotărâri privind asocierea cu Consiliul Județean Prahova pentru asigurarea cofinanțării și cheltuielilor neeligibile, studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru cele două lucrări (pasajul subteran și dala urbană) și Planul Urbanistic Zonal pentru zona centrală a localității.
Acum, odată declanșată procedura de revocare a cel puțin uneia dintre aceste hotărâri, Prefectura Prahova va trebui să trimită Consiliului Local solicitarea asociației respective și un punct de vedere juridic privind cele semnalate de asociație. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla chiar în ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina din 31 mai. Apoi, Consiliul Local Câmpina va trebui să decidă dacă își menține punctul de vedere adoptat prin hotărârile respective (sau hotărârea respectivă) sau își asumă eventuala eroare și va revoca hotărârea/hotărârile în discuție. Dacă în Consiliul Local Câmpina se va vota menținerea punctului de vedere de la momentul adoptării acelor hotărâri, în mod sigur se va ajunge în fața instanței de contencios administrativ.
În același timp, va fi interesant de văzut ce anume a atacat respectiva asociație din Câmpina și care sunt argumentele sale, pe care vi le vom prezenta în cel mai scurt timp posibil. Vom reveni.

2283 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Calin Gherman 26.05.2023 21:15 O idee foarte buna, poate au succes.

Actualitate

376 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1290 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

445 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1381 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.