O asociație din Câmpina a solicitat Prefecturii Prahova declanșarea procedurii de revocare a cel puțin uneia dintre hotărârile Consiliului Local privind pasajul subteran

Actualitate (Categoria articolului)

După adoptarea hotărârilor din Consiliul Local Câmpina privind pasajul subteran, în cadrul ședinței din 18 mai 2023, era de așteptat ca lucrurile să nu se încheie odată cu votul consilierilor, ci așa cum scriam și la momentul respectiv, va urma, foarte probabil, o acțiune în fața instanței de contencios administrativ.

Acest lucru s-a întâmplat chiar foarte repede, sursele noastre afirmând că la nivelul Prefecturii Prahova există deja o solicitare din partea unei asociații din Câmpina pentru declanșarea procedurii de revocare a cel puțin uneia dintre cele patru hotărâri privind pasajul subteran. Și vă reamintim că, în ședința Consiliului Local Câmpina din 18 mai, au fost adoptate hotărâri privind asocierea cu Consiliul Județean Prahova pentru asigurarea cofinanțării și cheltuielilor neeligibile, studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru cele două lucrări (pasajul subteran și dala urbană) și Planul Urbanistic Zonal pentru zona centrală a localității.
Acum, odată declanșată procedura de revocare a cel puțin uneia dintre aceste hotărâri, Prefectura Prahova va trebui să trimită Consiliului Local solicitarea asociației respective și un punct de vedere juridic privind cele semnalate de asociație. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla chiar în ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina din 31 mai. Apoi, Consiliul Local Câmpina va trebui să decidă dacă își menține punctul de vedere adoptat prin hotărârile respective (sau hotărârea respectivă) sau își asumă eventuala eroare și va revoca hotărârea/hotărârile în discuție. Dacă în Consiliul Local Câmpina se va vota menținerea punctului de vedere de la momentul adoptării acelor hotărâri, în mod sigur se va ajunge în fața instanței de contencios administrativ.
În același timp, va fi interesant de văzut ce anume a atacat respectiva asociație din Câmpina și care sunt argumentele sale, pe care vi le vom prezenta în cel mai scurt timp posibil. Vom reveni.

2168 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Calin Gherman 26.05.2023 21:15 O idee foarte buna, poate au succes.

Actualitate

273 vizualizari
03 oct. 2023 22:03

Pe Strada Victoriei, refacerea unui colț de parcare a generat multe discuții, nemulțumiri, dar și... semne de întrebare

Strada Victoriei din Câmpina este una micuță, întortocheată, printre mai multe blocuri. Pornește din Strada Ana Ipătescu și se înfundă în spatele blocurilor de pe Bulevardul Carol I, până în intersecția cu Strada Maramureș.

1789 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

7 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

Alte stiri recente

132 vizualizari
03 oct. 2023 21:25

Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, vicecampion european la veterani în proba de 2.000m obstacole

La Pescara, în Italia, au avut loc Campionatele Europene de Atletism pentru veterani. Din România a fost prezent și Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, multiplu medaliat la întreceri de atletism rezervate veteranilor, în diverse probe.

135 vizualizari
03 oct. 2023 17:16

Anunț privind publicare listă persoane înscrise în programul de casare a autovehiculelor uzate

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: