O asociație din Câmpina a solicitat Prefecturii Prahova declanșarea procedurii de revocare a cel puțin uneia dintre hotărârile Consiliului Local privind pasajul subteran

Actualitate (Categoria articolului)

După adoptarea hotărârilor din Consiliul Local Câmpina privind pasajul subteran, în cadrul ședinței din 18 mai 2023, era de așteptat ca lucrurile să nu se încheie odată cu votul consilierilor, ci așa cum scriam și la momentul respectiv, va urma, foarte probabil, o acțiune în fața instanței de contencios administrativ.

Acest lucru s-a întâmplat chiar foarte repede, sursele noastre afirmând că la nivelul Prefecturii Prahova există deja o solicitare din partea unei asociații din Câmpina pentru declanșarea procedurii de revocare a cel puțin uneia dintre cele patru hotărâri privind pasajul subteran. Și vă reamintim că, în ședința Consiliului Local Câmpina din 18 mai, au fost adoptate hotărâri privind asocierea cu Consiliul Județean Prahova pentru asigurarea cofinanțării și cheltuielilor neeligibile, studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru cele două lucrări (pasajul subteran și dala urbană) și Planul Urbanistic Zonal pentru zona centrală a localității.
Acum, odată declanșată procedura de revocare a cel puțin uneia dintre aceste hotărâri, Prefectura Prahova va trebui să trimită Consiliului Local solicitarea asociației respective și un punct de vedere juridic privind cele semnalate de asociație. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla chiar în ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina din 31 mai. Apoi, Consiliul Local Câmpina va trebui să decidă dacă își menține punctul de vedere adoptat prin hotărârile respective (sau hotărârea respectivă) sau își asumă eventuala eroare și va revoca hotărârea/hotărârile în discuție. Dacă în Consiliul Local Câmpina se va vota menținerea punctului de vedere de la momentul adoptării acelor hotărâri, în mod sigur se va ajunge în fața instanței de contencios administrativ.
În același timp, va fi interesant de văzut ce anume a atacat respectiva asociație din Câmpina și care sunt argumentele sale, pe care vi le vom prezenta în cel mai scurt timp posibil. Vom reveni.

2256 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Calin Gherman 26.05.2023 21:15 O idee foarte buna, poate au succes.

Alte stiri recente

950 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

1079 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.