"Jack of all Trades" este un proiect de rock alternativ, aflat la granița conceptelor mainstream și underground, fondat în anul 2014 de tânărul câmpinean Alex Teodorescu. Proiectul a luat naștere într-o cameră de trei metri pătrați pe Strada Al.I. Cuza, pentru ca apoi, în 2018, să se mute la București într-un studio de sine-stătător și să devină, dintr-un proiect solo, o formație cu patru membri. Pe 13 aprilie 2019, la Club Live, Alex Teodorescu își va prezenta proiectul acasă, la Câmpina, pentru prima dată.
“Totul a început undeva în anul 2009, când pe youtube am găsit primele tutoriale despre cum poți înregistra singur, acasă, care este logica din spatele întregului proces, totul minimizat pentru un buget ce nu depășea 1.000 lei, buget din care trebuia cumpărat absolut tot, inclusiv instrumente. Cam în anul 2010 au apărut primele idei de piese sau, mai bine spus, ideea de a compune ceva. Eu eram atunci în clasa a X-a la Colegiul Grigorescu și cochetam cu ideea de a face muzică, îndemnat și de doamna profesor Cristina Dinu. Îmi aduc aminte că tot în clasa a X-a, pe la finalul anului, am înregistrat un cântecel intitulat grandios IMNUL Colegiului Grigorescu. Încă îl mai ascult pentru a retrăi nostalgia, dar recunosc și că îl țin ascuns bine de ochii lumii. Odată cu trecerea anilor, am observat că am această dorință de a spune povești prin muzică și am tot visat să compun piese în adevăratul sens al cuvântului. Totodată, stând și analizând fenomenul muzical al vremurilor de atunci, prin intermediul concertelor organizate de domnul Liviu Briciu în Club Live, am observat că muzica este un domeniu mult, mult mai vast, care nu implică doar crearea unor linii muzicale și a unor versuri, ci și matematică, atât la nivelul teoriei muzicale, cât și la nivel de inginerie de sunet, prezență scenică și chiar efort fizic, mai ales în cazul toboșarilor sau vocaliștilor. Cam atunci mi-am dat seama că universul meu de compozitor de imnuri este cam limitat și am avut nevoie să testez următorul nivel. Atunci am cunoscut-o pe Iuliana Dobre care cânta cu unul dintre cei mai buni prieteni ai mei din copilărie, Alin Teodorescu, în formația The Sixteens. Ulterior l-am întâlnit și pe Geo Statie, primul meu coleg de formație, care ulterior a ales să renunțe total la muzică în favoarea domeniului IT, devenind programator. Am stat pe lângă formația VOX înființată de Iuliana Dobre și Claudiu Cojocaru și am luat contact cu o bucată mult mai mare și mai profesionistă din întreaga paradigmă muzicală. Au fost vreo trei ani în care am fost atât tehnician de scenă, cât și inginer de sunet pentru formația VOX, câteodată cântând împreună cu gașca pe scenele de club. Anii aceia îi consider, practic, anii de formare profesională în ceea ce reușesc să fac astăzi alături de colegii mei”, ne-a povestit Alex Teodorescu.
A urmat un episod despre care Alex spune că i-a marcat viața. La 23 de ani a fost invitat de idolul său, “cel mai mișto om în viață”, Adrian Despot de la “Vița de Vie”, să compună o piesă împreună pentru albumul “Șase(+)”, lansat în anul 2016. “În urma unor discuții extrem de încurajatoare pe care le-am avut cu el, mi-am regăsit energia și echilibrul mental de a încerca să creez cu adevărat ceva în domeniul muzicii. Și atunci am ales ca direcția muzicală să fie compoziția și nu reinterpretarea unor piese ale altor artiști. După experiența fabuloasă cu “Vița de Vie”, timp de doi ani mi-am sculptat clar viziunea a ceea ce reprezintă Jack of all Trades, iar în 2018 am simțit nevoia de duce proiectul într-o sală de repetiții la București. Tot cam în aceeași perioadă mi-am întâlnit și colegii care, ca și mine, veneau din alte zone ale țării în Capitală pentru a-și încerca norocul în domeniul muzicii: Radu-Adrian Eremia (chitară), Andrei Chirițescu (bass) și Mădălin Duca (tobe)”, continuă să povestească Alex Teodorescu. Din ianuarie 2018 și până în prezent, Jack of all Trades a avut mai multe apariții media și a susținut peste 30 de concerte live. Membrii trupei pregătesc și primul material discografic, de 10 piese, primul lor album - Extrovertit Selectiv. Lansarea este preconizată pentru noiembrie 2019, iar apoi Jack of all Trades își va promova albumul prin țară.
Sâmbătă, 13 aprilie 2019, Alex Teodorescu își prezintă proiectul acasă, la Câmpina, cu bucurie și emoție, într-un loc drag – Club Live. Locul în care Alex și mulți alți tineri din Câmpina au descoperit muzica, și-au descoperit formațiile preferate, și-au descoperit poate chiar și drumul pe care îl vor urma în viață. “Suntem un grup care și-a setat clar mentalitatea că, indiferent câte vicisitudini vor fi, nu ne vom permite niciodată să renunțăm la muzică. Asta și pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut în viitor, foarte multe experiențe pe care ne dorim să le trăim, precum Eurovision sau concerte pe scene mari la festivaluri importante. Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 21.30, vă așteptăm la Club Live pentru primul concert Jack of all Trades în Câmpina!”, este invitația lansată de un câmpinean tânăr și neliniștit, care știe că muzica e viața lui.
Pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina, cei mai mici dansatori din Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” au sărbătorit și ei Ziua Națională a României.
După ceremonialul de Ziua Națională a României, desfășurat în Parcul Trandafirilor, la Câmpina a avut loc un spectacol foarte frumos, în aer liber, în Parcul Regele Mihai I.
Fanfara Gold Music din Târgoviște a mai fost la Câmpina. Anul acesta, chiar pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, a revenit la invitația Farmaciei Medimfarm.
În ciuda vremii reci, destul de mulți câmpineni au fost prezenți în Parcul Trandafirilor din zona Notariatelor, acolo unde s-a sărbătorit Ziua Națională a României.