CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Consiliul Local a majorat tarifele pentru producătorii și comercianții din Piața Centrală Câmpina

- Actualitate -

Consiliul Local a majorat tarifele pentru producătorii și comercianții din Piața Centrală Câmpina

Consiliul Local Câmpina a decis, în ședința din 30 iunie 2021, majorarea tarifelor de închiriere pentru tarabele, boxele și magazinele aparținând Pieței Centrale. Practic, este vorba despre majorarea serviciilor prestate de Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare. Concluzia dezbaterilor pe marginea acestui subiect a fost una paradoxală: tarifele cresc foarte puțin, prețurile în piață rămân la fel (deși nu poate stabili nimeni acest lucru), dar profitul pieței va crește!

Proiectul de majorare a tarifelor de închiriere din Piața Centrală Câmpina a fost inițiat de consilierii alianței PSD-ProRomânia Livia Lupu, Andrei Duran și Liviu Davidescu, argumentul fiind acela că acest proiect ”este absolut necesar ca modalitate de creștere a veniturilor, dovadă a unui management performant și avându-se în vedere că tarifele nu au fost modificate în ultimii zece ani”. Argumentul inițiatorilor vine oarecum în contradicție cu argumentul consilierilor care au vrut înființarea unui Comitet Director la Piața Centrală, printre care și Livia Lupu, justificarea pentru înființarea Comitetului Director fiind ”nevoia de a ajuta administrația Pieței să-și organizeze mai bine activitatea”. Parcă de la ”management performant” la ”nevoia să-și organizeze mai bine activitatea” e ceva cale...
Revenind la tarife, este adevărat, acestea cresc puțin, practic, cu un leu, la care se adaugă introducerea taxei de salubrizare de 30 lei/lună. În schimb, la întrebarea consilierului Cosmin Raț dacă prin această majorare a tarifelor, prețurile din piață nu vor crește, Livia Lupu, în numele inițiatorilor, a dat asigurări că nu, dar nimeni nu are nicio pârghie legală să stabilească prețurile din piață, să le impună comercianților/producătorilor cu cât să vândă. Proiectul a fost aprobat de consilierii PSD-ProRomânia și de cei ai coaliției de dreapta din Consiliul Local (PNL, USR PLUS, PMP și Cezar Grama). Nu au votat în favoarea acestui proiect Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu, Cosmin Raț și Costel Filip, adică Partidul Verde, POL și consilierul independent.

Iată principalele tarife din Piața Centrală:

Platforme comerciale str. I.L. Caragiale și str. 1 Mai

a) Închiriere teren micromagazine: 1,45 lei/mp/zi + taxa salubrizare;
b) Închiriere teren comerț ocazional: 2,5 lei/mp/zi + taxa salubrizare;
c) Taxa salubrizare: 30 lei/lună
Pasaje pietonale Corp C1 - Corp C2
a) Tarif comercializare: 4,00 lei/mp/zi + taxa salubrizare;
b) Taxa salubrizare: 30 lei/lună
Corp C1 - Hala agroalimentară
a) Boxe individuale - tarif comercializare: 4,45 lei/mp/zi + taxa salubrizare;
Sector D - tarif depozitare (camere frigorifice): 2 lei/mp/zi;
b) Magazine - tarif comercializare: 2,50 lei/mp/zi + taxa salubrizare;
Sector F
c) Tarabe agenți economici - tarif comercializare: 6,60 lei/mp/zi + taxa salubrizare;
Sector A, B și C – tarif depozitare: 2,00 lei/mp/zi;
d) Spații en-gros – tarif comercializare: 6,60 lei/mp/zi + taxa salubrizare;
Sector E – tarif depozitare: 1,10 lei/mp/zi;
e) Tarabe producători agricoli - tarif comercializare: 12,00 lei/mp/zi,
TVA inclus + taxa salubrizare (tariful include închirierea cântarului);
- tarif depozitare - 2,00 lei/mp/zi, TVA inclus;
- tarif rezervare lunară - 100,00 lei/mp/lună, TVA inclus; (tariful de rezervare lunară include tariful de depozitare zilnic pentru titularii tarabelor.)
g) Taxa salubrizare: 30 lei/lună.
Corp C2
a) Tarif închiriere spațiu comercial
- parter: 2,00 lei/mp/zi;
- etaj: 1,50 lei/mp/zi;
b) Taxa salubrizare: 30 lei/lună.
Afișaj publicitar - tarif afișaj publicitar: 1,10 lei/mp/zi.


02 Jul 2021 10:10 4084 vizualizari



Comentarii






  • 02.07.2021 14:55 Corina Omul care are marfă frumoasa poate să o vândă și la preț dublu, indiferent de tariful pe care îl plătește. Stie cineva cat e de greu să muncești că să obții recoltele? Credeți că producătorii trăiesc doar din ce vând la piata? Ei își vând marfa la engross pt că e mult mai rentabil.
  • 02.07.2021 12:44 Cornel Aceasta majorare nu întra în contradicție cu proiectul de susținere a comercianților și producătorilor locali?
  • 02.07.2021 12:03 Viorica Nica Prețul de vânzare se calculează după lege, pornind de la prea productie la care se adaugă comisionul comercial... Producătorii nu au dreptul să și recupereze cheltuielile și să fie plătit-o pentru munca lor. ????? Vrei produse fără să fie plătit-o cei care au muncit cinstit pentru obținerea lor. ? Munca fermierului nu trebuie plătită????
2531 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1390 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5083 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1126 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV