HidroPrahova derulează un nou proiect cu fonduri europene în care Câmpina este "prinsă" cu reabilitarea a 92 km rețea de apă potabilă

Actualitate (Categoria articolului)

"Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova", pe care HidroPrahova îl va derula în 50 de localități ale județului, are o valoare foarte mare, de aproape 350 milioane de euro. Va fi implementat în două etape, iar finanțarea va fi asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM). 

Proiectul presupune realizarea de aducțiuni, surse de apă, rețele de distribuție, stații de pompare apă potabilă și apă uzată, rezervoare, stații de tratare a apei, rețele de canalizare și stații de epurare a apelor uzate. Sunt incluse în acest proiect următoarele localități: Câmpina, Poiana Câmpina, Breaza, Buşteni, Aluniş, Bertea, Albeşti Paleologu, Mizil, Băicoi, Băneşti, Păcureţi, Surani, Şoimari, Ariceştii Zeletin, Cărbuneşti, Bălţeşti, Şirna, Poenarii Burchii, Drăgăneşti, Vadu Săpat, Dumbrava, Fântânele, Azuga, Comarnic, Sinaia, Slănic, Vărbilău, Ştefeşti, Vălenii de Munte, Ceraşu, Urlaţi, Tomşani, Scorţeni, Telega, Adunaţi, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos, Tinosu, Fulga, Sălciile, Gherghiţa, Balta Doamnei, Ceptura, Drajna, Gura Vitioarei, Izvoarele,Teişani, Măneciu, Podenii Noi, Râfov.
Practic, a
cest proiect vine ca o continuare a celui privind reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din Prahova, derulat anii trecuți. Numai că, de această dată, sunt incluse mult mai multe investiții, asta și pentru că a crescut numărul localităților unde HidroPrahova este operator unic de apă și canalizare. 
Primii pași au fost deja făcuți. HidroPrahova a încheiat un contract cu un consultant - EPTISA ROMÂNIA pentru asistență tehnică în vederea pregătirii aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire, au fost stabilite investițiile ce urmează să fie realizate în fiecare localitate, a fost realizat studiul de fezabilitate, au fost realizate documentațiile tehnice pentru obținerea certificatelor și avizelor și s-a solicitat administrațiilor locale o serie de hotărâri ale consiliilor locale.

Consiliul Local Câmpina a aprobat în cadrul ședinței de la sfârșitul lunii mai punerea la dispoziția Unității de Implementare a Proiectului a terenurilor pe care urmează să se deruleze investițiile. Și haideți să vedem care ar fi aceste investiții incluse în proiect pentru municipiul Câmpina:
- Reabilitarea Stației de Tratare Voila
- Reabilitarea Stației de Pompare Doftana
- Reabilitarea Gospodăriei de Apă Muscel
- Introducerea unei noi conducte de aducțiune apă de la Stația de Tratare Voila până la Stația de Pompare Doftana (Zorile)
- Reabilitarea rețelei de distribuție a apei potabile pe aproximativ 92 km (dintr-un total de 120 km rețea existentă)
- Extinderea rețelei de canalizare cu aproximativ 4 km
- Reabilitarea rețelei de canalizare pe aproximativ 7 km
- Realizarea unei noi stații de pompare a apei uzate

Precizăm faptul că 178 de străzi și alei din Câmpina sunt incluse în acest proiect pentru reabilitarea rețelelor de apă. De asemenea, 12 străzi sunt incluse pentru extinderea rețelei de canalizare, iar alte 10 străzi sunt incluse pentru reabilitarea rețelei de canalizare (străzi care nu au făcut parte din primul proiect, cel derulat în perioada 2014-2015 și reluat anul trecut). În vechiul proiect, Câmpina a fost "prinsă" doar cu lucrări de canalizare. Noul proiect înseamnă, pe lângă alte lucrări menționate mai sus, schimbarea rețelelor de apă pe aproape 92 km, adică transformarea orașului într-un adevărat șantier. Sperăm ca de această dată, Câmpina să aibă mai mult noroc, pentru că, știm cu toții, lucrările de canalizare au lăsat... urme adânci în infrastructura localității.

6448 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gherman Calin 11.06.2020 20:02 Va rugam sa ne transmiteți lista străzilor pe care reabilitează rețeaua de apa potabilă.
  • Vladila 12.06.2020 23:33 Se va lua masuri si cu schimbarea cunductei de apa care are debitul mic si nu avem presiune la casa fapt mentionat de hidro pe str.Fratii Golesti
  • Banica Georgeta 10.07.2020 19:09 Doamne ajuta! Am văzut că este trecută și Comuna Pacureți. Eu locuiesc in satul Matița care aparține de această comuna de 10 ani, dar nu stiu daca Primarul a facut vreun demers si pentru Matița. Situatia cu apa este serioasă, aici lumea cară apa pt.uz casnic cu bidoanele

Actualitate

394 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1314 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

484 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1391 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.