Eugen Tomac, PMP: ”Liberalii sunt doar chelnerii de la masa PSD”

Politică (Categoria articolului)

Am publicat marți, 26 septembrie, o informație bazată pe o declarație publică a lui Cristian Diaconescu, președinte PMP, conform căreia această formațiune politică discută cu PNL o viitoare colaborare în perspectiva alegerilor din cursul anului 2024.

La foarte scurt timp după publicarea acelui articol, din partea Cătălinei Bozianu, președinte PMP Prahova, am primit un mesaj cu un punct de vedere al președintelui PMP, Eugen Tomac.
”În urma apariţiei unor intoxicări în presă conform cărora Partidul Mişcarea Populară ar discuta o alianţă sau o fuziune cu PNL, facem următoarele precizări:
Liberalii sunt, în acest moment, doar chelnerii de la masa PSD. Nu se pune problema vreunei alianţe cu aceste două partide depășite de vremuri, al căror singur scop este perpetuarea la Putere de dragul propriilor privilegii şi în favoarea propriei clientele politice. În acest moment, majoritatea parlamentară actuală (PSD – PNL) este adevăratul duşman al României europene şi democratice.
Domnul Cristian Diaconescu nu mai este membru al Partidului Mişcarea Populară. Dacă PNL, dându-şi seama că se afundă politic, îşi imaginează că domnul Diaconescu poate să-i ajute, n-au decât să-l transfere pe persoană fizică. S-a plimbat prin atât de multe partide, ce ar mai conta încă unul. Reamintim că nu demult, Cristian Diaconescu voia să facă fuziune cu AUR. Deci, din această perspectivă, pasiunea domniei sale de a vinde ceva care nu-i aparţine este cunoscută la București. Dacă doresc, cei din PNL nu au decât să-l pună pe post de emblemă.
Partidul Mişcarea Populară vrea să fie parte a unei soluţii alternative la binomul toxic PSD – PNL. Din această perspectivă, există toată deschiderea către dialog cu formaţiunile politice democratice din zona Opoziţiei: Uniunea Salvaţia România şi Forţa Dreptei. Împreună, putem oferi nu doar o opţiune celor care s-au săturat de Iohannis, Ciolacu şi Ciucă şi nu vor să audă de AUR-ul cu reflexii ruseşti, ci putem chiar să propunem o echipă care să câştige alegerile din 2024 şi să ofere viitorul Preşedinte al României. Ne dorim o construcţie politică de natură să genereze speranţă, să fie curată şi să aibă principii oneste şi clar exprimate. PMP este un nume prea important ca să fie vândut ca la piaţă aşa cum pare să-şi dorească domnul Cristian Diaconescu.
Înţelegem disperarea liberalilor care se apropie în sondaje de pragul de o cifră, după ce au guvernat România trei ani şi jumătate neîntrerupt, dar a venit momentul să plătească pentru trădarea lor. Au promis românilor o guvernare responsabilă fără PSD şi au sfârşit scufundându-se în abisul propriei lor erori. Să nu-şi imagineze cumva că, în momentul în care Ciolacu&Co îi vor evacua total din zona Puterii, vor mai avea vreo legitimitate să susţină că ei sunt adversari ideologici ai PSD.
Asemenea fumigene nu vor reuşi să acopere în vreun fel dezastrul economic şi social generat de pachetul fiscal – bugetar pe care Guvernul vrea să-şi angajeze răspunderea într-un mod total nedemocratic având în vedere larga majoritatea parlamentară pe care PSD şi PNL o constituie”.

După cum știți deja, în PMP există două grupări, una condusă de Eugen Tomac, cealaltă condusă de Cristian Diaconescu, iar fiecare grupare spune despre cealaltă că nu este statutară, legală, iar procesele în instanță, între cele două părți, continuă.

1013 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 27.09.2023 13:41 Exact cum pmp-iștii, inclusiv Tomac, sunt chelneri la masa lui Băsescu care la rândul lui este chelner la masa securiștilor, care la rândul lor sunt...Plecați cu toții, toți politicienii sunteți niște neica nimeni plătiți cu zeci de mii de euro lunar, plus mitele luate mai nou cu portbagajul, în cea mai săracă și coruptă țară din UE.

Politică

1025 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1726 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

1223 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

578 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.