La Primăria Câmpina a avut loc miercuri dezbaterea publică privind criteriile cu punctaj și pragurile de punctaj pentru stabilirea încadrării fiscale a proprietăților din intravilanul municipiului, despre care noi am scris pe larg AICI. A fost o dezbatere interesantă, desfășurată într-un cadru mai puțin protocolar, asta poate și datorită faptului că nu au participat decât reprezentanții Asociației Câmpina Civică. După prezentarea proiectului de către Didona Căliman, arhitectul șef al municipiului, a fost o discuție mai degrabă liberă, din care am aflat și lucruri inedite.
De exemplu, am aflat unde nu ar dormi liniștiți primarul și viceprimarul municipiului Câmpina, din punct de vedere al siguranței zonei respective.
"Privind harta cu modificările aduse zonelor de impozitare, spre exemplu, văd că Strada În Luncă nu va mai fi în ultima zonă de impozitare. Vă spun, însă, sincer, eu nu aș dormi liniștit în zona În Luncă. Sunt de acord, e barajul, dar... nu știu, eu nu aș putea dormi liniștit acolo", a afirmat viceprimarul Adrian Pițigoi atunci când au fost date câteva exemple referitoare la schimbarea încadrării zonelor de impozitare. Strada În Luncă a fost considerată întotdeauna zonă inundabilă și acesta a fost unul dintre motivele pentru care s-a aflat în zona de impozitare D. După realizarea noii hărți de impozitare, Strada În Luncă va fi încadrată în altă clasă de impozitare, superioară.
"Eu nu aș dormi liniștit pe Strada Plevnei, în zona unde sunt alunecările de teren. În ciuda demersurilor și investițiilor noastre, în urma nenumăratelor discuții și intervenții la nivelul Prefecturii, este practic aproape imposibil să oprești alunecările de teren din acea zonă. Puteți vedea de la o lună la alta diferențele din carosabil, dar cel mai bine se vede în dreptul scărilor care coboară de pe Strada Mărășești, la marginea carosabilului, lângă bordură. De la an la an, spațiul care apare acolo este din ce în ce mai mare... Nu aș putea dormi liniștit în zona respectivă", a spus primarul Horia Tiseanu, cu referire la o altă zonă dificilă din Câmpina.
Acum, dacă primarul și viceprimarul municipiului nu ar dormi liniștiți în aceste zone, oamenii care locuiesc acolo ce ar trebui să facă?!
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.