CONTACT

Nicio palmă nu merită a doua șansă! Campanie a Poliției cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminare Violenței Împotriva Femeilor

- Social -

Nicio palmă nu merită a doua șansă! Campanie a Poliției cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminare Violenței Împotriva Femeilor

În contextul marcării Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, în fiecare an, pe 25 noiembrie, Poliția Română desfășoară acțiuni pentru a pune în lumină această problemă și pentru a încuraja acțiuni concrete în vederea eradicării violenței de gen. În acest an, mesajul polițiștilor a fost fără echivoc: "Nicio palmă nu merită a doua șansă!"

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, această zi nu este doar o ocazie de a reflecta asupra impactului devastator pe care violența îl are asupra femeilor, ci și un apel la acțiune. Cu toții suntem chemați să ne asumăm responsabilitatea de a schimba normele sociale și culturale care permit persistența acestei probleme. 
În cadrul unor acțiuni desfășurate în cursul zileid e vineri, 24 noiembrie, în mai multe puncte din Ploiești, polițiștii au stat de vorbă cu toate femeile prezente la acel moment în centrul comercial unde a avut loc acțiunea, atât angajate cât și cliente ale acestei unități. Scopul activității a constat în prevenirea violenţei asupra femeilor, aspecte ce ţin de recunoaşterea unei relaţii toxice, metode de racolare, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia, numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop (help line 0800 500 333, 112), unde acestea pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate. De asemenea, au fost transmise informații despre modalitățile de prevenire a conflictelor interfamiliale și intrafamiliale, precum și despre aplicația "BrightSky". 
În acest context, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au intervenit în primele 10 luni ale anului în curs la aproximativ 5.000 de cazuri de violență domestică, în 89% din cazuri intervenția acestora a fost realizată ca urmare a sesizărilor formulate prin SNUAU 112. Din analizarea situațiilor statistice, s-a observat că victimele infracțiunilor comise în contextul violenței domestice sunt cu preponderență femei. În ceea ce privește ordinele de protecție provizorii emise de către polițiștii prahoveni, în cele 10 luni ale anului 2023 au fost emise 135, cu 20 mai multe decât în perioada similară a anului trecut. 
Pentru prevenirea infracţiunilor de violență domestică, Inspectoratul de Poliție Județean Prahova vă recomandă: 
- Să sunaţi la 112 şi să cereţi sprijin dacă viaţa şi sănătatea vă sunt puse în pericol! 
- Să solicitaţi consultul medico-legal şi eliberarea unui certificat constatator! 
- Să stabiliţi un cod (cuvânt, frază, semnal) prin care să avertizaţi copiii/ prietenii/ vecinii că sunteţi în pericol, pentru ca ei să sune la poliție după ajutor! 
- Să încearcaţi memorarea unei liste de contacte de urgență sau să utilizaţi un calculator din afara casei în care locuiţi, un telefon mobil despre care agresorul nu știe, sau o cartelă de telefon mobil prepaid! 
Polițiștii pot emite un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, atunci când constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică sau libertatea unei persoane să fie puse în pericol. Instanța de judecată poate dispune la solicitarea unei persoane a cărei viață, integritate fizică sau libertate sunt puse în pericol, un ordin de protecție împotriva agresorului, a cărui durată nu poate depăși 6 luni. Totodată, polițiștii prahoveni au realizat un material video, prin care oferă informații suport, femeilor victime ale violenței. 


25 Nov 2023 14:12 2257 vizualizari


Comentarii






  • 27.11.2023 17:14 diss Vai de mine ce îngrijorați sunt polițiștii! Tocmai ei care stau și nu iau nicio măsură în cazurile de violență domestică.Ei fac statistici și dau sfaturi, acțiuni concrete...zero.
1971 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1755 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4576 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1736 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV