Aprobarea listei cu persoanele care vor primi o locuință socială în blocurile construite la Câmpina pe străzile Petrolistului și Năsăud, realizate cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate, a fost unul dintre cele mai dezbătute proiecte în cadrul ședinței Consiliului Local din 25 septembrie.
Au fost 30 de spații locative, pentru care s-au obținut între 96 și 66 puncte, departajarea ultimelor locuri făcându-se la numărul de copii ai familiilor respective. Au fost, în total, 81 dosare depuse, 27 dintre ele neîndeplinind condițiile de eligibilitate.
Odată adus în discuție acest proiect, au apărut și primele semne de întrebare. Mai întâi, a surprins că nu au fost nume pe listă, ci numerele dosarelor, fiind invocat regulamentul privind protecția datelor personale. ”E posibil să fie vorba de prevenirea discriminării”, a spus primarul Alin Moldoveanu, deși nu poate fi vorba de așa ceva.
Adina Gârbîcică a întrebat în acest context ”câte persoane din cele 30 care primesc apartamente fac parte din grupul țintă și ce procent sunt romi?”
Și viceprimarul Liviu Dumitrache a avut nelămuririle sale: ”ce se întâmplă cu lista de la Primărie cu solicitări pentru locuințe sociale? Când aprobăm listele pentru ANL sau pentru locuințele sociale, de ce sunt numele solicitanților și aici nu? Lingurar și Foiță sunt pe listă?”
Fiindcă răspunsurile nu au fost prea convingătoare, Horațiu Zăgan a spus: ”Orice consilier are dreptul să pună întrebări și este normal că apar dubii atâta vreme cât comisia desemnată de noi bâjbăie în răspunsuri”. I-a răspuns Viorica Vane, membră a comisiei, pe un ton nepotrivit unei ședințe a Legislativului local: ”Comisia nu bâjbâie! Bâjbâie ăștia care pun întrebări aiurea! Ăștia care nu muncesc și vin doar să pună întrebări și bețe-n roate! Ei trebuie doar să facă circ în ședință! Atât știu!”
Consilierul Livia Lupu a întrebat apoi: ”Doi dintre membrii GAL-ului, care au semnat inclusiv procesul verbal, Maria Lingurar și Ecaterina Foiță, au vreo legătură de rudenie cu beneficiarii apartamentelor?” S-a făcut liniște... Viorica Vane a răspuns: ”O să primiți răspunsul în scris” și toată lumea a râs.
Dar întrebarea de fond rămâne, pentru că, dacă doi membri ai GAL-ului, care au administrat acest proiect, au semnat pentru a da locuințe sociale unor membri ai familiilor lor, aceasta este o mare problemă și nu numai de moralitate.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.