La intrarea în incinta Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina atrage imediat atenția o expoziție deosebită. Desene, picturi, machete, mânuțe cu mesaje scrise în limba franceză, steagul României alături de cel al Franței. Copiii au sărbătorit ieri, 20 martie 2019, Ziua Internațională a Francofoniei, iar întreaga săptămână este dedicată limbii franceze.
Cei care au realizat expoziție sunt elevii din clasele gimnaziale, coordonați de doamnele profesoare Simona Banciu și Laura Șerban. "Copiii din școala noastră iubesc limba franceză și s-au implicat cu multă plăcere în acest proiect. Pe parcursul întregii săptămâni sunt organizate diverse acțiuni dedicate francofoniei, iar în pauze, la radioul școlar, ascultăm cu toții melodii în limba franceză", ne-a declarat directorul Școlii Centrale, prof. Florentina Dumitrașcu. "În cadrul mai multor activități, copiii au aflat ce semnificație are Ziua Internațională a Francofoniei, ce înseamnă să fii francofon, de ce Românie este o țară francofonă. Iar pentru această expoziție, copiii și-au demonstrat creativitatea și au realizat simboluri specifice Franței. A fost o muncă în echipă", a afirmat Simona Banciu, profesor de limba franceză. (video)
În fiecare an, la 20 martie, cele 75 de state membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei sărbătoresc, prin diverse acțiuni, Ziua Internațională a Francofoniei. România este membru cu drepturi depline al acestei organizații din anul 1993. Ziua Francofoniei poate fi considerată sărbătoarea fiecărui cetățean care prețuiește limba franceză, diversitatea culturală a spațiului francofon și valorile promovate de francofonie. România este o țară în care francofonia reprezintă o adevărată stare de spirit.
La începutul fiecărui mandat, aleșii locali sunt obligați să-și completeze declarațiile de avere și de interese. Iată cât sunt de bogați noii aleși câmpineni:
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.