CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Dacă la Câmpina sunt probleme, Breaza, în schimb, merge înainte cu realizarea parcului industrial pe platforma Hidrojet

- Actualitate -

Dacă la Câmpina sunt probleme, Breaza, în schimb, merge înainte cu realizarea parcului industrial pe platforma Hidrojet

Guvernul României a emis o hotărâre prin care transferă în domeniul public al orașului Breaza întreaga platformă a fostei uzine Hidrojet (terenuri și clădiri) în vederea realizării unui parc industrial. Este vorba despre mai multe hale și depozite și un teren în suprafață totală de 58.911 mp. Potrivit Hotărârii de Guvern 587/2017, publicate săptămâna trecută în Monitorul Oficial, valoarea de inventar a acestor bunuri se ridică la 15.226.745 lei.

Societatea Hidrojet este în reorganizare judiciară din anul 2007. În contul creanțelor fiscale de peste 11 milioane lei la bugetul de stat și la celelalte categorii de bugete, bunurile societății au trecut în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Finanțelor Publice. Prin HG 587/2017, Guvernul a decis ca toate aceste bunuri să treacă în proprietatea orașului Breaza și în administrarea Consiliului Local, în vederea realizării unui parc industrial. Și astfel se va îndeplini o dorință mai veche a administrației locale din Breaza, pentru care s-au tot făcut demersuri în ultimii ani. Prima hotărâre a Consiliului Local Breaza cu privire la intenția de realizare a unui parc industrial a fost aprobată în luna mai a anului 2011.
„Autoritățile publice locale se implică în realizarea acestui parc industrial, deoarece declinul SC Hidrojet SA Breaza a afectat situația economico-socială a orașului, în condițiile în care era singurul obiectiv ce asigura un număr mare de locuri de muncă. Finalizarea demersurilor în sensul constituirii acestui obiectiv va conduce la dezvoltarea economică a orașului Breaza, prin valorificarea potențialului material existent pe platforma industrială și, nu în ultimul rând, prin repunerea în circuitul economic a unei capacități industriale de mare valoare, care în prezent nu mai este exploatată”, se precizează în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern.

Platforma Hidrojet dispune de toate utilitățile și dotările necesare unui parc industrial, existând și acces corespunzător pentru traficul auto și feroviar. În aceste condiții, administrația locală nu va fi nevoită să investească în infrastructura viitorului parc industrial, pentru că aici există tot ce trebuie. Conform HG 587, parcul industrial trebuie realizat în termen de cinci ani. În caz contrar, toate bunurile vor fi preluate înapoi de Ministerul Finanțelor.
Înființarea acestui parc industrial este o veste bună pentru toată zona, nu doar pentru orașul Breaza. Cu atât mai mult cu cât realizarea parcului industrial de la Câmpina a intrat în impas, procedurile fiind suspendate de proprietarul terenului.

Citiți și Procedurile pentru înființarea parcului industrial de la Câmpina au fost suspendate


30 Aug 2017 12:17 8245 vizualizari


Comentarii


351 vizualizari 23 Jul 2024 17:57 În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

Poate părea un fapt mărunt, banal, dar gradul de civilizație al unei comunități se poate măsura și după numărul toaletelor publice. Iar acesta este un capitol la care Câmpina stă extrem de prost.

citeste mai mult
627 vizualizari 23 Jul 2024 14:54 Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

UPDATE - 27 persoane au fost evacuate până acum, 12 proprietăți individuale și patru agenți economici.
Pe timpul unor lucrări de extindere la rețeaua de gaze naturale, în Băicoi, pe Strada Republicii, s-a produs o avarie.

citeste mai mult
2857 vizualizari 23 Jul 2024 12:23 În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

Lucrările la rețeaua de canalizare de pe Strada Sondei s-au încheiat, iar acum s-a ajuns la realizarea racordurilor din Bulevardul Carol I. Așa se face că intersecția Carol I - Sondei a fost, în prima parte a zilei de marți, 23 iulie, un adevărat calvar.

citeste mai mult
1104 vizualizari 23 Jul 2024 06:11 Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine pe numărul de whatsapp 0733.388.425, imagine surprinsă în cursul zilei de luni, 22 iulie, pe Strada B.P. Hasdeu, între intersecțiile cu străzile Mihail Kogălniceanu și 1 Mai.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV