Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a convocat pentru joi, 16 septembrie 2021, o ședință extraordinară a Consiliului Local, principalul punct pe ordinea de zi fiind o rectificare a bugetului local. Ședința Consilului Local Câmpina a început cu un moment de reculegere în memoria fostului director al Poliției Locale, Romeo Văsii, care a încetat din viață săptămâna trecută.
O rectificare a bugetului local motivată, inclusiv din punct de vedere al urgenței, de mai multe aspecte: necesitatea introducerii unei noi poziții în buget determinată de semnarea, în perioada imediat următoare, a contractului pentru un proiect cu fonduri europene finanțat prin POCA 2014-2020; deschiderea apelului privind creșterea eficienței energetice în clădirile publice (prin Administrația Fondului de Mediu) în data de 15 septembrie 2021, pentru care trebuie achiziționată consultanță în vederea întocmirii și depunerii documentațiilor pentru patru clădiri publice; deschiderea apelului privind creșterea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, pentru care trebuie achiziționată consultanță în vederea întocmirii și depunerii documentației; introducerea obiectivului Servicii de consultanță tehnică de specialitate pentru identificarea și inventarierea clădirilor de locuit din punct de vedere al eficienței energetice și etapizării introducerii în programele operaționale și europene.
Practic, toate aceste puncte nu sunt altceva decât noi oportunități pentru atrage fonduri europene, atât de necesare Câmpinei în condițiile în care bugetul local nu permite investiții importante.
În momentul votului, rectificarea bugetului local a trecut la limită - cu zece voturi ”pentru” (Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Adina Gârbăcică, Viorica Vane, Valentin Crețu, Florin Marcu, Liviu Davidescu, Liviu Briciu, Cosmin Raț, Costel Filip), un vot împotrivă (Andrei Duran), trei abțineri (Aron Sabo, Marius Anghelescu, Cezar Grama), trei consilieri nu au participat la dezbateri și nu au votat (Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Dan Nica), alți doi consilieri au lipsit (Liviu Dumitrache, Bogdan Ene). După cum se poate vedea, a existat un singur vot ”împotrivă”, cel al consilierului Andrei Duran, care a fost nemulțumit încă de la începutul ședinței, a cerut explicații asupra caracterului de urgență al acestei ședințe extraordinare, chiar dacă a recunoscut până la urmă că informațiile necesare le primise pe mail de la Primărie.
La sfârșitul acestei luni, noua administrație locală, care a rezultat în urma alegerilor din 9 iunie, îi va ”intra în pâine”. Suntem convinși că de-a lungul acestor multe luni, au fost destui cei care a încercat sau chiar i-au făcut agenda noii administrații. Încercăm să venim cu câteva idei, credem noi interesante, dar, mai mult, nu sunt costisitoare și ar putea aduce un plus imaginii Câmpinei.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă vineri după-amiază, în jurul orei 16.00, în apropiere trecerii de pietoni de la intrarea pe Strada Mihail Kogălniceanu.
Sfânta Parascheva este ocrotitoarea a peste 450 biserici ortodoxe din țară, printre acestea numărându-se și biserica de la Câmpina, de pe Strada Orizontului, ce poartă hramul Cuvioasei.
La sediul Primăriei municipiului Câmpina a avut loc miercuri, 9 octombrie 2024, o ședință a Comisiei pentru Siguranța Circulației, condusă de primarul Alin Moldoveanu și în cadrul căreia s-au discutat mai multe proiecte importante, pentru care era necesar avizul acestei comisii.