Rectificare cu emoții. Vot la limită pentru asigurarea finanțării în vederea pregătirii mai multor proiecte cu fonduri europene

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a convocat pentru joi, 16 septembrie 2021, o ședință extraordinară a Consiliului Local, principalul punct pe ordinea de zi fiind o rectificare a bugetului local. Ședința Consilului Local Câmpina a început cu un moment de reculegere în memoria fostului director al Poliției Locale, Romeo Văsii, care a încetat din viață săptămâna trecută.

O rectificare a bugetului local motivată, inclusiv din punct de vedere al urgenței, de mai multe aspecte: necesitatea introducerii unei noi poziții în buget determinată de semnarea, în perioada imediat următoare, a contractului pentru un proiect cu fonduri europene finanțat prin POCA 2014-2020; deschiderea apelului privind creșterea eficienței energetice în clădirile publice (prin Administrația Fondului de Mediu) în data de 15 septembrie 2021, pentru care trebuie achiziționată consultanță în vederea întocmirii și depunerii documentațiilor pentru patru clădiri publice; deschiderea apelului privind creșterea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, pentru care trebuie achiziționată consultanță în vederea întocmirii și depunerii documentației; introducerea obiectivului Servicii de consultanță tehnică de specialitate pentru identificarea și inventarierea clădirilor de locuit din punct de vedere al eficienței energetice și etapizării introducerii în programele operaționale și europene.
Practic, toate aceste puncte nu sunt altceva decât noi oportunități pentru atrage fonduri europene, atât de necesare Câmpinei în condițiile în care bugetul local nu permite investiții importante.
În momentul votului, rectificarea bugetului local a trecut la limită - cu zece voturi ”pentru” (Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Adina Gârbăcică, Viorica Vane, Valentin Crețu, Florin Marcu, Liviu Davidescu, Liviu Briciu, Cosmin Raț, Costel Filip), un vot împotrivă (Andrei Duran), trei abțineri (Aron Sabo, Marius Anghelescu, Cezar Grama), trei consilieri nu au participat la dezbateri și nu au votat (Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Dan Nica), alți doi consilieri au lipsit (Liviu Dumitrache, Bogdan Ene). După cum se poate vedea, a existat un singur vot ”împotrivă”, cel al consilierului Andrei Duran, care a fost nemulțumit încă de la începutul ședinței, a cerut explicații asupra caracterului de urgență al acestei ședințe extraordinare, chiar dacă a recunoscut până la urmă că informațiile necesare le primise pe mail de la Primărie.

3825 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

522 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

630 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.