Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de restaurare și conservare la cel mai cunoscut obiectiv turistic din Câmpina, Castelul "Iulia Hasdeu", edificiu înscris în Lista Națională a Monumentelor Istorice, s-a finalizat la 11 aprilie 2019, fiind câștigată de o asociere de firme: Inspeti Building Restauration SRL Ploiești (liderul asocierii), Inspet SA Ploiești și Kalans Concept SRL Iași, cu doi subcontractori pentru partea de instalații de stingere, alarmare la incendiu și instalații electrice - Empire Project SRL Iași și Wintech Group SRL Iași. Potrivit anunțului publicat pe SEAP, valoarea totală a contractului este de 11.893.153 lei (fără TVA). Termenul pentru execuția efectivă a lucrărilor este de 25 de luni.
"Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu Muzeul Memorial B.P. Hasdeu", aceasta este denumirea completă a proiectului pentru care administrația locală câmpineană a obținut fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5. Valoarea totală a proiectului este de 15,8 milioane lei (3,42 milioane euro) din care 13,37 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, 2 milioane lei este contribuția de la bugetul de stat, iar 314.584 lei este cofinanțarea de la bugetul local.
Contractul de finanțare a fost semnat de directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia - Liviu Mușat și primarul municipiului Câmpina - Horia Tiseanu pe 4 septembrie 2018, termenul de implementare a proiectului fiind de 36 de luni începând din 5 septembrie 2018. A urmat organizarea licitației pentru proiectare și execuția lucrărilor, licitația care s-a finalizat ieri. Urmează proiectarea, documentația tehnică pentru obținerea tuturor avizelor necesare, analize fizico-chimico-biologice pentru componentele artistice și apoi demararea efectivă a lucrărilor, termenul pentru execuție fiind, după cum spuneam, de 25 de luni.
Vor fi restaurate castelul (interior și exterior), căsuța din spatele acestuia (în care se află biblioteca și arhiva), căsuța portarului (situată la intrarea în curtea muzeului și care a fost construită tot de Hasdeu). Practic, va fi restaurat întreg patrimoniul existent aici, inclusiv colecțiile de cărți și documentele din arhivă. Curtea și grădina Castelului vor fi amenajate din punct de vedere peisagistic, se va realiza un sistem de iluminat arhitectural, iar în interior va fi implementat un sistem electronic de informare cu touch-screen și hologramere prezentând personaje emblematice din istoria Castelului Hasdeu. Este un proiect amplu, frumos, dar și complex și sperăm ca firmele care au câștigat licitația să fie de cea mai bună calitate, pentru că de activitatea lor va depinde ca acest proiect să fie un succes.
Alarmele telefoanelor mobile ale multor câmpineni au sunat din nou în această seară, în jurul orei 18.50, un mesaj RO-ALERT anunțând prezența unui urs pe Calea Doftanei, din Câmpina.
Veste tristă pentru Câmpina... Fostul primar al Câmpinei din perioada comunistă, Petre Câmpeanu, a încetat din viață la aproape 85 ani.
În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din Cornu, că fostul ei concubin a încălcat ordinul de protecție pe care aceasta îl obținuse de la Judecătoria Câmpina împotriva lui.
Traficul de droguri reprezintă unul dintre cele mai periculoase flageluri ale acestor ani, polițiștii acționând constant pentru combatarea acestui fenomen cu efecte inimaginabile, mai ales pe termen lung.