Bugetul municipiului Câmpina pentru anul 2021 va intra în dezbaterea Consiliului Local Câmpina în ședința extraordinară din 22 aprilie. Este un buget la limita de avarie, insuficient pentru a acoperi cheltuielile pe întreg anul în unele domenii, dar "este un buget real, fără capitole umflate, fără includerea unor lucrări pe care să nu le putem finanța, un buget din care plătim și cheltuieli angajate și neachitate de fosta administrație locală în 2020, facturi în valoare de aproape 2 milioane de lei", după cum a afirmat primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, în cadrul unei emisiuni la Câmpinatv.ro.
Bugetul pentru 2021 înseamnă venituri totale de 93,14 milioane lei. O sumă mare, dar care include și fondurile europene pentru proiectele aflate în derulare (în jur de 27,4 milioane lei) și fondurile de la bugetul de stat destinate centrului de vaccinare și plății personalului medical (1,62 milioane lei). Practic, suma care rămâne pentru a putea fi împărțită pentru cheltuielile celor două secțiuni (funcționare și salarii, respectiv dezvoltare) este de aproximativ 64 milioane lei. Din păcate pentru municipiul Câmpina, sumele alocate de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetului local sunt extrem de mici comparativ cu anii precedenți: 53.000 lei din impozitul pe venit (față de un milion lei în 2020) și 79.000 lei din TVA (față de 1,77 milioane lei în 2020). "Diminuarea este uriașă, iar această diminuare creează goluri financiare în unele capitole destinate cheltuielilor. Pandemia a influențat negativ inclusiv bugetul de stat, a afectat și încasările la bugetul local, iar acestea sunt unele dintre motivele pentru care ne-au fost reduse cotele pentru echilibrare. În plus să nu uităm că noi plătim, de anul acesta, rata lunară pentru corecțiile financiare la Calea Daciei și încă un proiect implementat de vechea administrație locală, corecții din cauza cărora au fost blocate fondurile europene pentru Câmpina. Noi le-am deblocat prin reeșalonarea la plată a corecțiilor și vă amintesc faptul că plătim o rată lunară de 100.000 lei timp de cinci ani, pentru că valoarea totală a acestor corecții este de aproape 6 milioane lei. Trebuia să facem asta pentru că fondurile europene reprezintă singura soluție pentru dezvoltarea municipiului. Sunt proiecte deja depuse din anii precedenți, am depus și noi alte proiecte, urmează să mai depunem proiecte la care se lucrează, nu putem rata acest ultim exercițiu financiar al Uniunii Europene. Da, este un buget greu cel al anului 2021, dar bugetul următorilor doi ani va fi și mai greu, mai ales cel din 2023, când se va atinge vârful rambursării creditelor făcute de fosta administrație locală", a mai afirmat primarul Alin Moldoveanu.
Per total, bugetul anului 2021 înseamnă aproximativ 64% cheltuieli de funcționare și salarii și aproximativ 36% dezvoltare, aici incluzând investițiile cu fonduri europene, cele cu fonduri de la bugetul de stat și parteneriatele cu Consiliul Județean.
"Avem capitole unde nu avem asigurate fonduri de la bugetul local pentru tot anul și sperăm să rezolvăm această problemă la viitoarele rectificări bugetare. De exemplu, indemnizațiile pentru persoanele cu handicap nu le avem acoperite din august până la finalul anului. Iluminatul public și salubritatea nu le avem acoperite din septembrie și până în decembrie. La fel, rambursările de credite și dobânzile nu le avem acoperite pentru ultimul trimestru al anului. Și mai sunt și alte cheltuieli. În total, ne-ar mai trebui în jur de 7,5 milioane lei pentru a acoperi absolut toate categoriile de cheltuieli până în luna decembrie inclusiv", a afirmat primarul Alin Moldoveanu.
Cheltuieli de funcționare înseamnă Primăria cu toate instituțiile subordonate, dar și iluminat public, salubritate, școli, spitale, asistență socială, achiziții și reparații pe domeniul public și multe alte categorii de cheltuieli, cele mai importante fiind prezentate de primarul Alin Moldoveanu în cadrul emisiunii. De asemenea, au fost prezentate și principalele investiții din 2021. Acest capitol al investițiilor înseamnă 46,6 milioane lei în total, din care 27,4 milioane lei reprezintă fonduri europene, 14 milioane lei creditele interne și 5 milioane lei de la bugetul local.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.