Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".
Nu este nici locul, nici momentul pentru a parcurge lista tuturor celor acuzați de Tiseanu numai la această dezbatere, fără să mai vorbim de ieșirile sale publice din ultimii ani. Totuși, trebuie spus că de-a lungul celor peste două ore și jumătate ale dezbaterii nu a scăpat aproape nimeni de tirul edilului-șef al Câmpinei - de la "domnul prim-ministru" (afirmație care a provocat ridicări de sprâncene în rândul tuturor celor prezenți), care nu găsește loc în programul PNDL pentru a finanța și Câmpina cu mai multe străzi, la PSD, care face destule "nefăcute" și la Consiliul Județean, care nu este de acord să încheie parteneriate cu administrația câmpineană; de la reprezentanții ADI Deșeuri, care nu vin cu soluții pentru colectarea selectivă, la HidroPrahova, care nu rezolvă problema canalizării în Câmpina; de la conducerea Casei Tineretului, care nu a găsit soluții pentru modernizarea ștrandului, la - desigur, ultimii cu voia dumneavoastră - unii ziariști care au întotdeauna ceva cu el.
Tot acest tir al primarului Horia Tiseanu vine după repetate astfel de acțiuni din partea sa. Poate vă mai amintiți de situațiile în care a dat vina pe unii angajați ai Primăriei pentru pierderea unor proiecte cu fonduri europene; pe unii dintre consilierii locali, chiar din partidul său, care nu îl susțin suficient de mult; ba pe constructorii, care nu mai dau dovadă de profesionalism; ba chiar și pe vreme, care nu permite desfășurarea unor lucrări; ba pe Guvern, care nu ajută Câmpina pentru că primarul este de o altă culoare politică și exemplele ar putea continua mult, mult prea mult...
Probabil, e o conspirație planetară împotriva primarului de la Câmpina...
Horia Tiseanu este în administrația locală din anul 1996. Timp de opt ani (două mandate) a fost viceprimar, apoi, din 2004, este primarul municipiului. Cu o asemenea experiență politică și administrativă în spate, este inadmisibil să dai întotdeauna vina pe altul pentru problemele din localitatea pe care o conduci, administrativ vorbind, de atâția ani. Este inadmisibil să te lauzi cu reușitele, dar să nu-ți asumi niciodată eșecurile.
Oamenii își pun mereu speranțele în primar. Dar înainte de funcție, își doresc ca primarul lor să fie om, să fie corect, să comunice, să explice deciziile pe care le ia, bune sau proaste și să-și asume aceste decizii. Oamenii îl vor pe primarul lor pe stradă, să-l pupe sau să-l certe, dar vor să-l vadă, să știe că le cunoaște probleme, le înțelege păsurile. Dar ce așteptări poți să mai ai de la un primar care nu e niciodată de vină pentru nimic, care nu-și asumă niciodată nimic, un primar care acuză pe toată lumea și care, din păcate, e tot mai rar de găsit la Primărie?!
Discuțiile din cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local Câmpina pe tema turismului merită o continuare. S-au spus multe lucruri corecte, dar și multe inepții...
Un tată distrus de durere a construit la Câmpina un castel în memoria unicei fiice dispărută prematur, când nu împlinise încă 19 ani.
Bătaia de zilele trecute de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” din Câmpina nu și-a stins încă ecourile. Iar cele mai neașteptate pentru noi vin chiar de la unii profesori!
În multe țări, mai puțin în România, există un adevărat cult pentru cinstirea memoriei înaintașilor.