Primăria Câmpina speră ca anul acesta să încheie un parteneriat cu Consiliul Județean Prahova pentru reabilitarea Șoselei Paltinu

Actualitate (Categoria articolului)

Primul studiu de fezabilitate pentru reabilitarea DJ 102I (Șoseaua Paltinu) a fost realizat în anul 2011, însă lucrarea efectivă de asfaltare nu s-a realizat nici până astăzi. "Am încercat periodic să încheiem un parteneriat cu Consiliul Județean, dar a trebuit să stăm la rând și rândul nostru a venit anul trecut, când am primit 25.000 lei de la Consiliul Județean și noi am contribuit cu 2.500 lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate și a expertizei tehnice", a afirmat viceprimarul Câmpinei, Adrian Pițigoi, în cadrul unei conferințe de presă organizată luni, 11 februarie.

Potrivit viceprimarului Adrian Pițigoi, Șoseaua Paltinu are 3.340 metri liniari (3,4 km) din care 765 ml (23%) se află în intravilan și 2.575 ml (77%) se află în extravilan. "Deci 23% din această șosea se află în intravilanul municipiul Câmpina și nu este vorba de o singură bucată, de un singur tronson, ci de trei. Avem în intravilan un tronson de circa 200 ml în dreptul fostei fabrici de bere, după care urmează un sector de extravilan. Următorul sector de intravilan este la casele de la fosta fabrică 21 Decembrie, după care urmează un nou tronson de extravilan foarte lung, până la stația de pompare a HidroPrahova, iar de acolo mai avem 200 ml de intravilan până la limita cu comuna Șotrile. Această șosea nu are o infrastructură conformă, nu există nicio drenare a apelor pluviale, de aceea de-a lungul anilor au apărut diverse probleme pe acest drum. Trebuie o modernizare de amploare. Ce am făcut noi în ultimii doi ani și jumătate? Am reparat prin plombare împreună cu echipe de la Consiliul Județean. După cum știți, Consiliul Local Câmpina a aprobat și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea drumului, în valoare de 10,113 milioane lei cu tot cu TVA, din care construcții și montaj 7,897 milioane lei. Considerăm că parteneriatul semnat pentru studiul de fezabilitate reprezintă un preambul la parteneriatul care va fi semnat anul acesta cu Consiliul Județean pentru lucrările propriu-zise. Termenul de execuție este de 18 luni", a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)

Deci avem un drum de 3,4 km pe care Primăria Câmpina și Consiliul Județean Prahova nu au reușit până acum să-l reabiliteze integral în atâția ani. Un drum important, intens circulat, care a fost doar plombat din când în când, calitatea acestor lucrări lăsând mult de dorit. Un drum de 3,4 km afectat și de alunecări de teren. Se speră că anul acesta va intra în reabilitare, o reabilitare totală care va costa peste 100 miliarde lei vechi (cu tot cu proiectare) și care ar putea dura 18 luni, adică un an și jumătate. 

Citiți și: "Ne-am săturat de gropi!" - protest pe drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, din cauza infrastructurii dezastruoase

3899 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2068 vizualizari
15 feb. 2019 11:50

Inițiativă la nivelul administrației câmpinene: parteneriate cu investitori privați pentru punerea în valoare a unor spații publice

Se anunță vremuri complicate din punct de vedere al investițiilor publice. Bugetul local se duce, în cea mai mare parte, pe salarii și cheltuieli cu funcționarea instituțiilor publice, veniturile stau pe loc, iar accesarea unor credite bancare reprezintă o soluție pe termen scurt, cu îndatorare pe termen lung. În acest context, la nivelul administrației locale a fost organizată o întâlnire pentru găsirea unor soluții privind încheierea unor parteneriate cu investitori privați în vederea punerii în valoare a unor spații publice din Câmpina, pe care Primăria nu are bani să le modernizeze și să le găsească apoi o utilitate publică. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport.

2730 vizualizari
14 feb. 2019 21:44

A început administrarea de probe în procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție

A fost nevoie de cinci termene pentru ca, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, să înceapă administrarea efectivă de probe. Până acum au fost doar amânări. La termenul de astăzi se poate spune că a început și judecarea propriu-zisă, chiar dacă dosarul a intrat pe rol la 15 noiembrie 2018. Următorul termen a fost fixat peste două săptămâni, pe 28 februarie.

Alte stiri recente

3065 vizualizari
14 feb. 2019 12:48

"Actrițele" vin la Câmpina pentru a prezenta publicului o poveste emoționantă despre delicatețea sufletului de artist

Pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina se va juca pe 5 martie 2019, de la ora 19.00, spectacolul de teatru "Actrițele", cu o distribuție de excepție: Florina Cercel, Carmen Tănase, Dana Dogaru și Anca Dinicu. Este cadoul administrației câmpinene pentru doamnele și domnișoarele din municipiu, cu ocazia Zilei de 8 Martie.

2368 vizualizari
14 feb. 2019 10:00

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi aduse, în pelerinaj, la mai multe biserici din Câmpina

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica va fi adusă în pelerinaj la mai multe biserici din municipiul Câmpina, în perioada 17-24 februarie 2019. Sfântul Calinic a trăit între anii 1787-1868, iar printre numeroasele așezăminte ctitorite de el se numără și Biserica "Sfânta Treime" (de la piața) din Câmpina, lângă biserică ridicând și un cămin pentru bătrâni, apoi o școală primară. Este cel care s-a îngrijit de refacerea Bisericii de la Brazi (de la han) după cumplitul cutremur de la 1838. Sfântul Ierarh Calinic, stareț al Mănăstirii Cernica, a avut o mare influență asupra Câmpinei, căreia i-a impulsionat viața social-religioasă.