Primăria Câmpina speră ca anul acesta să încheie un parteneriat cu Consiliul Județean Prahova pentru reabilitarea Șoselei Paltinu

Actualitate (Categoria articolului)

Primul studiu de fezabilitate pentru reabilitarea DJ 102I (Șoseaua Paltinu) a fost realizat în anul 2011, însă lucrarea efectivă de asfaltare nu s-a realizat nici până astăzi. "Am încercat periodic să încheiem un parteneriat cu Consiliul Județean, dar a trebuit să stăm la rând și rândul nostru a venit anul trecut, când am primit 25.000 lei de la Consiliul Județean și noi am contribuit cu 2.500 lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate și a expertizei tehnice", a afirmat viceprimarul Câmpinei, Adrian Pițigoi, în cadrul unei conferințe de presă organizată luni, 11 februarie.

Potrivit viceprimarului Adrian Pițigoi, Șoseaua Paltinu are 3.340 metri liniari (3,4 km) din care 765 ml (23%) se află în intravilan și 2.575 ml (77%) se află în extravilan. "Deci 23% din această șosea se află în intravilanul municipiul Câmpina și nu este vorba de o singură bucată, de un singur tronson, ci de trei. Avem în intravilan un tronson de circa 200 ml în dreptul fostei fabrici de bere, după care urmează un sector de extravilan. Următorul sector de intravilan este la casele de la fosta fabrică 21 Decembrie, după care urmează un nou tronson de extravilan foarte lung, până la stația de pompare a HidroPrahova, iar de acolo mai avem 200 ml de intravilan până la limita cu comuna Șotrile. Această șosea nu are o infrastructură conformă, nu există nicio drenare a apelor pluviale, de aceea de-a lungul anilor au apărut diverse probleme pe acest drum. Trebuie o modernizare de amploare. Ce am făcut noi în ultimii doi ani și jumătate? Am reparat prin plombare împreună cu echipe de la Consiliul Județean. După cum știți, Consiliul Local Câmpina a aprobat și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea drumului, în valoare de 10,113 milioane lei cu tot cu TVA, din care construcții și montaj 7,897 milioane lei. Considerăm că parteneriatul semnat pentru studiul de fezabilitate reprezintă un preambul la parteneriatul care va fi semnat anul acesta cu Consiliul Județean pentru lucrările propriu-zise. Termenul de execuție este de 18 luni", a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)

Deci avem un drum de 3,4 km pe care Primăria Câmpina și Consiliul Județean Prahova nu au reușit până acum să-l reabiliteze integral în atâția ani. Un drum important, intens circulat, care a fost doar plombat din când în când, calitatea acestor lucrări lăsând mult de dorit. Un drum de 3,4 km afectat și de alunecări de teren. Se speră că anul acesta va intra în reabilitare, o reabilitare totală care va costa peste 100 miliarde lei vechi (cu tot cu proiectare) și care ar putea dura 18 luni, adică un an și jumătate. 

Citiți și: "Ne-am săturat de gropi!" - protest pe drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, din cauza infrastructurii dezastruoase

4463 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

507 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2874 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

513 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

569 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

1 comentarii

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".