Primăria Câmpina speră ca anul acesta să încheie un parteneriat cu Consiliul Județean Prahova pentru reabilitarea Șoselei Paltinu

Actualitate (Categoria articolului)

Primul studiu de fezabilitate pentru reabilitarea DJ 102I (Șoseaua Paltinu) a fost realizat în anul 2011, însă lucrarea efectivă de asfaltare nu s-a realizat nici până astăzi. "Am încercat periodic să încheiem un parteneriat cu Consiliul Județean, dar a trebuit să stăm la rând și rândul nostru a venit anul trecut, când am primit 25.000 lei de la Consiliul Județean și noi am contribuit cu 2.500 lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate și a expertizei tehnice", a afirmat viceprimarul Câmpinei, Adrian Pițigoi, în cadrul unei conferințe de presă organizată luni, 11 februarie.

Potrivit viceprimarului Adrian Pițigoi, Șoseaua Paltinu are 3.340 metri liniari (3,4 km) din care 765 ml (23%) se află în intravilan și 2.575 ml (77%) se află în extravilan. "Deci 23% din această șosea se află în intravilanul municipiul Câmpina și nu este vorba de o singură bucată, de un singur tronson, ci de trei. Avem în intravilan un tronson de circa 200 ml în dreptul fostei fabrici de bere, după care urmează un sector de extravilan. Următorul sector de intravilan este la casele de la fosta fabrică 21 Decembrie, după care urmează un nou tronson de extravilan foarte lung, până la stația de pompare a HidroPrahova, iar de acolo mai avem 200 ml de intravilan până la limita cu comuna Șotrile. Această șosea nu are o infrastructură conformă, nu există nicio drenare a apelor pluviale, de aceea de-a lungul anilor au apărut diverse probleme pe acest drum. Trebuie o modernizare de amploare. Ce am făcut noi în ultimii doi ani și jumătate? Am reparat prin plombare împreună cu echipe de la Consiliul Județean. După cum știți, Consiliul Local Câmpina a aprobat și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea drumului, în valoare de 10,113 milioane lei cu tot cu TVA, din care construcții și montaj 7,897 milioane lei. Considerăm că parteneriatul semnat pentru studiul de fezabilitate reprezintă un preambul la parteneriatul care va fi semnat anul acesta cu Consiliul Județean pentru lucrările propriu-zise. Termenul de execuție este de 18 luni", a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)

Deci avem un drum de 3,4 km pe care Primăria Câmpina și Consiliul Județean Prahova nu au reușit până acum să-l reabiliteze integral în atâția ani. Un drum important, intens circulat, care a fost doar plombat din când în când, calitatea acestor lucrări lăsând mult de dorit. Un drum de 3,4 km afectat și de alunecări de teren. Se speră că anul acesta va intra în reabilitare, o reabilitare totală care va costa peste 100 miliarde lei vechi (cu tot cu proiectare) și care ar putea dura 18 luni, adică un an și jumătate. 

Citiți și: "Ne-am săturat de gropi!" - protest pe drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, din cauza infrastructurii dezastruoase

4815 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

4671 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

2 comentarii

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

5117 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

508 vizualizari
15 aug. 2020 10:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 15 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1797 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

1 comentarii

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.