Primăria Câmpina speră ca anul acesta să încheie un parteneriat cu Consiliul Județean Prahova pentru reabilitarea Șoselei Paltinu

Actualitate (Categoria articolului)

Primul studiu de fezabilitate pentru reabilitarea DJ 102I (Șoseaua Paltinu) a fost realizat în anul 2011, însă lucrarea efectivă de asfaltare nu s-a realizat nici până astăzi. "Am încercat periodic să încheiem un parteneriat cu Consiliul Județean, dar a trebuit să stăm la rând și rândul nostru a venit anul trecut, când am primit 25.000 lei de la Consiliul Județean și noi am contribuit cu 2.500 lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate și a expertizei tehnice", a afirmat viceprimarul Câmpinei, Adrian Pițigoi, în cadrul unei conferințe de presă organizată luni, 11 februarie.

Potrivit viceprimarului Adrian Pițigoi, Șoseaua Paltinu are 3.340 metri liniari (3,4 km) din care 765 ml (23%) se află în intravilan și 2.575 ml (77%) se află în extravilan. "Deci 23% din această șosea se află în intravilanul municipiul Câmpina și nu este vorba de o singură bucată, de un singur tronson, ci de trei. Avem în intravilan un tronson de circa 200 ml în dreptul fostei fabrici de bere, după care urmează un sector de extravilan. Următorul sector de intravilan este la casele de la fosta fabrică 21 Decembrie, după care urmează un nou tronson de extravilan foarte lung, până la stația de pompare a HidroPrahova, iar de acolo mai avem 200 ml de intravilan până la limita cu comuna Șotrile. Această șosea nu are o infrastructură conformă, nu există nicio drenare a apelor pluviale, de aceea de-a lungul anilor au apărut diverse probleme pe acest drum. Trebuie o modernizare de amploare. Ce am făcut noi în ultimii doi ani și jumătate? Am reparat prin plombare împreună cu echipe de la Consiliul Județean. După cum știți, Consiliul Local Câmpina a aprobat și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea drumului, în valoare de 10,113 milioane lei cu tot cu TVA, din care construcții și montaj 7,897 milioane lei. Considerăm că parteneriatul semnat pentru studiul de fezabilitate reprezintă un preambul la parteneriatul care va fi semnat anul acesta cu Consiliul Județean pentru lucrările propriu-zise. Termenul de execuție este de 18 luni", a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)

Deci avem un drum de 3,4 km pe care Primăria Câmpina și Consiliul Județean Prahova nu au reușit până acum să-l reabiliteze integral în atâția ani. Un drum important, intens circulat, care a fost doar plombat din când în când, calitatea acestor lucrări lăsând mult de dorit. Un drum de 3,4 km afectat și de alunecări de teren. Se speră că anul acesta va intra în reabilitare, o reabilitare totală care va costa peste 100 miliarde lei vechi (cu tot cu proiectare) și care ar putea dura 18 luni, adică un an și jumătate. 

Citiți și: "Ne-am săturat de gropi!" - protest pe drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, din cauza infrastructurii dezastruoase

4560 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2204 vizualizari
17 iul. 2019 17:36

Accident la Câmpina. O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni pe Strada B.P. Hasdeu

Miercuri după-amiază, pe Strada B.P. Hasdeu din municipiul Câmpina a avut loc un accident de circulație, în urma căruia o femeie, în vârstă de 30 de ani, a ajuns la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal.

2674 vizualizari
16 iul. 2019 20:14

Parcul de la Soldat, pe ultimii 500-800 de metri. Parcă începe să arate ca în proiect. Sau nu...

1 comentarii

Ce-ar mai putea fi de spus despre lucrarea de modernizare a Parcului de la Soldat (rămas fără soldat și denumit oficial Regele Mihai I), o lucrare începută în aprilie 2018 și care pare că nu se mai termină, deși au trecut 448 de zile de la demararea ei?! La ședința Consiliului Local Câmpina, de la finalul lunii iunie 2019, viceprimarul Adrian Pițigoi afirma că în două-trei zile, maxim o săptămână, lucrarea va fi gata. Au trecut de atunci trei săptămâni și pare că tot nu s-a ajuns la... ultima sută de metri. Deja e prea mult pentru nervii și banii câmpinenilor!

Alte stiri recente

1373 vizualizari
17 iul. 2019 12:47

”Câmpina, oraș fericit”, un proiect al Fundației Zamolxes, dedicat implicării civice a locuitorilor

Implicarea civică a locuitorilor municipiului Câmpina în rezolvarea problemelor comunității este o temă importantă, dar greu de pus în practică. În teorie, totul funcționează, dar lucrurile se complică în momentul în care se încearcă punerea în aplicare a teoriei. Cel mai nou proiect al cărui scop este atragerea oamenilor spre problemele comunității și găsirea de soluții pentru rezolvarea lor aparține Fundației ”Zamolxes” și a demarat luni, 15 iulie, printr-o primă întâlnire, moderată de Florin Predescu, președintele fundației.

2704 vizualizari
16 iul. 2019 21:48

Avem cel mai mare tarif din țară la apa potabilă. Iar tariful cumulat apă-canal este similar celui din Dubai. Mulțumim, HidroPrahova!

După cum vă informam recent, de la 1 iulie 2019, prețul la apa potabilă a fost majorat pentru toți abonații din aria de acoperire a societății HidroPrahova. Este vorba despre municipiul Câmpina și alte 60 de localități din județ. Noul preț este 5,29 lei/mc, cu tot cu TVA. Este greu de înțeles ce strategie tarifară are operatorul de apă și canal al cărui acționar majoritar este Consiliul Județean Prahova, iar acționari minoritari sunt consiliile locale din localitățile deservite de HidroPrahova. O să vă prezentăm în continuare prețul la metrul cub de apă potabilă în aproape toată țara, pentru a demonstra că aici, în Prahova, plătim cel mai mare preț la apa potabilă.