"Ne-am săturat de gropi!" - protest pe drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, din cauza infrastructurii dezastruoase

Social (Categoria articolului)

Primul protest oficial organizat la Câmpina (cu autorizație de la Jandarmerie și toate celelalte avize necesare) din cauza gropilor din asfalt și indiferenței autorităților față de starea proastă a infrastructurii a avut loc duminică, 10 februarie, după-amiază, în zona Captare, pe drumul județean 102I Câmpina - Lunca Mare - Valea Doftanei.

Aproximativ 30 de persoane, majoritatea din Lunca Mare (sat al comunei Șotrile) și Valea Doftanei, oameni care folosesc zilnic acest drum pentru a merge la locul de muncă, au ieșit în stradă, protestând împotriva Primăriei Câmpina și, mai ales, a primarului Horia Tiseanu, pe care îl consideră principalul vinovat pentru starea deplorabilă a acestui drum județean, pe porțiunea aflată pe teritoriul administrativ al municipiului Câmpina. De altfel, doar pe această porțiune drumul este plin de gropi, pentru că, de la ieșirea din Câmpina spre Lunca Mare, Consiliul Județean a asfaltat drumul la începutul toamnei trecute, exact înaintea Festivalului Cașcavelei de la Valea Doftanei.
Participanții la protestul de astăzi erau supărați, dar și-au manifestat pașnic nemulțumirile. Oamenii efectiv s-au săturat de starea proastă a drumului, lucru de înțeles, pentru că știm cu toții foarte bine cum arată majoritatea străzilor din municipiu. Dacă nu va exista nicio reacție la acțiunea lor de astăzi, oamenii vor să organizeze un nou protest, săptămâna viitoare, dar de această dată chiar în fața Primăriei Câmpina.
Este adevărat că drumurile județene se află în administrarea Consiliului Județean, dar, potrivit legii, sectoarele de drumuri județene situate în intravilanul localităților urbane (cum este și cazul de față) sunt în administrarea consiliilor locale. Deci, până dincolo de zona "Captare", unde este limita intravilanului municipiului Câmpina, responsabilitatea reparării drumului revine administrației locale câmpinene.

6376 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

12 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

4988 vizualizari
21 apr. 2019 06:44

Două persoane și-au pierdut viața, iar alta a fost grav rănită într-un tragic accident pe DN1, în apropiere de Bănești

UPDATE - Tânărul din Florești, transportat la spital, este în comă. El a suferit mai multe traumatisme deosebit de grave. Poliția a deschis o anchetă în acest caz pe numele șoferului autoutilitarei pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă.

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN1, în apropierea comunei Bănești, în zona Bisericii "Nașterea Maicii Domnului" sau "Biserica Călătorului", cum i se mai spune. O autoutilitară care se deplasa spre Ploiești a lovit două autoturisme oprite parțial pe partea carosabilă și parțial în afara carosabilului. În urma impactului puternic, două persoane și-au pierdut viața și o a treia a fost grav rănită.

Alte stiri recente

132 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".

263 vizualizari
22 apr. 2019 08:00

Schimbare în Consiliul Local Câmpina. Mihail Cojocaru (ALDE) devine consilier în locul lui Gabriel Dima

După ce "a fluierat în biserica ALDE", după cum singur a afirmat în plenul ședinței Consiliului Local Câmpina, consilierul Gabriel Dima a fost exclus din partid, pierzându-și, astfel, și funcția de consilier local. Locul său va fi luat de următorul de pe lista ALDE de la alegerile locale din 2016, Mihail Cojocaru, al cărui mandat urmează să fie validat la ședința Consiliului Local din 23 aprilie 2019, când va depune și jurământul de credință.