"Ne-am săturat de gropi!" - protest pe drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, din cauza infrastructurii dezastruoase

Social (Categoria articolului)

Primul protest oficial organizat la Câmpina (cu autorizație de la Jandarmerie și toate celelalte avize necesare) din cauza gropilor din asfalt și indiferenței autorităților față de starea proastă a infrastructurii a avut loc duminică, 10 februarie, după-amiază, în zona Captare, pe drumul județean 102I Câmpina - Lunca Mare - Valea Doftanei.

Aproximativ 30 de persoane, majoritatea din Lunca Mare (sat al comunei Șotrile) și Valea Doftanei, oameni care folosesc zilnic acest drum pentru a merge la locul de muncă, au ieșit în stradă, protestând împotriva Primăriei Câmpina și, mai ales, a primarului Horia Tiseanu, pe care îl consideră principalul vinovat pentru starea deplorabilă a acestui drum județean, pe porțiunea aflată pe teritoriul administrativ al municipiului Câmpina. De altfel, doar pe această porțiune drumul este plin de gropi, pentru că, de la ieșirea din Câmpina spre Lunca Mare, Consiliul Județean a asfaltat drumul la începutul toamnei trecute, exact înaintea Festivalului Cașcavelei de la Valea Doftanei.
Participanții la protestul de astăzi erau supărați, dar și-au manifestat pașnic nemulțumirile. Oamenii efectiv s-au săturat de starea proastă a drumului, lucru de înțeles, pentru că știm cu toții foarte bine cum arată majoritatea străzilor din municipiu. Dacă nu va exista nicio reacție la acțiunea lor de astăzi, oamenii vor să organizeze un nou protest, săptămâna viitoare, dar de această dată chiar în fața Primăriei Câmpina.
Este adevărat că drumurile județene se află în administrarea Consiliului Județean, dar, potrivit legii, sectoarele de drumuri județene situate în intravilanul localităților urbane (cum este și cazul de față) sunt în administrarea consiliilor locale. Deci, până dincolo de zona "Captare", unde este limita intravilanului municipiului Câmpina, responsabilitatea reparării drumului revine administrației locale câmpinene.

6157 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1936 vizualizari
19 feb. 2019 11:30

Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

Trupul neînsuflețit al lui Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi la Câmpina și va fi depus la domiciliul fostului mare sportiv și om de fotbal. Familia anunță că toți cei care doresc să își ia rămas bun de la Dan Chițu o pot face începând din această după-amiază, la casa de pe Strada Ion Heliade Rădulescu din Cartierul Muscel. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie. Slujba religioasă se va desfășura la Biserica "Sfinții Voievozi" (de la lac), iar la ora 12.00 cortegiul funerar va pleca de la biserică spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița.

7110 vizualizari
18 feb. 2019 21:50

A încetat din viață Dan Ștefan Chițu, maestru emerit al sportului, multiplu campion național și balcanic la motocros

2 comentarii

UPDATE - Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

O seară tristă pentru sport, o seară tristă pentru Câmpina. Ne-a părăsit pentru totdeauna Dan Ștefan Chițu, unul dintre marii campioni ai României la motocros, maestru emerit al sportului, fost antrenor al lotului național de motocros și, mai târziu, patron al echipei de fotbal Poiana Câmpina. Dan Chițu a încetat din viață în această seară, după o grea suferință. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

Alte stiri recente

2321 vizualizari
18 feb. 2019 18:42

Din nou despre Soldatul câmpinean, evaluat la 22.600 lei și mutat dintr-un parc în altul cu 184.794 lei

O sumă foarte mare (de aproape 185.000 lei) și o vorbă neinspirată (“am semnat ca primarul”), spusă probabil într-unul dintre rarele momente de sinceritate absolută ale primarului Horia Tiseanu, au declanșat scandalul din jurul mutării Monumentului Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională. Soldatul cel greu încercat de-a lungul timpului. Deși s-a vorbit și s-a scris mult pe marginea acestui subiect, mai sunt câteva lucruri care ar trebui subliniate, unele chiar clarificate. Monumentul a fost realizat în anul 1925, la cererea Primăriei Câmpina, de către sculptorul Gheorghe Tudor din Breaza. A costat 250.000 lei. Astăzi, la aproape un secol de la realizarea ei, statuia - monument de for public - are o valoare de inventar de 22.600 lei, potrivit unui raport de evaluare comandat de Primărie.

2148 vizualizari
18 feb. 2019 09:45

Ateliere de creație, concursuri și momente artistice la Târgul Mierii, Câmpina 2019

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 22-24 februarie 2019, la Casa Tineretului din Câmpina se va desfășura cea de-a XIV-a ediție a Târgului Mierii, eveniment la care vor fi prezenți peste 100 de apicultori din întreaga țară, dar și din străinătate - Macedonia, Republica Moldova, Serbia și Bulgaria. Târgul Mierii este organizat de Asociația Apicolă "Valea Prahovei", împreună cu administrația locală câmpineană, iar programul manifestării îl puteți citi în continuare.