"Ne-am săturat de gropi!" - protest pe drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, din cauza infrastructurii dezastruoase

Social (Categoria articolului)

Primul protest oficial organizat la Câmpina (cu autorizație de la Jandarmerie și toate celelalte avize necesare) din cauza gropilor din asfalt și indiferenței autorităților față de starea proastă a infrastructurii a avut loc duminică, 10 februarie, după-amiază, în zona Captare, pe drumul județean 102I Câmpina - Lunca Mare - Valea Doftanei.

Aproximativ 30 de persoane, majoritatea din Lunca Mare (sat al comunei Șotrile) și Valea Doftanei, oameni care folosesc zilnic acest drum pentru a merge la locul de muncă, au ieșit în stradă, protestând împotriva Primăriei Câmpina și, mai ales, a primarului Horia Tiseanu, pe care îl consideră principalul vinovat pentru starea deplorabilă a acestui drum județean, pe porțiunea aflată pe teritoriul administrativ al municipiului Câmpina. De altfel, doar pe această porțiune drumul este plin de gropi, pentru că, de la ieșirea din Câmpina spre Lunca Mare, Consiliul Județean a asfaltat drumul la începutul toamnei trecute, exact înaintea Festivalului Cașcavelei de la Valea Doftanei.
Participanții la protestul de astăzi erau supărați, dar și-au manifestat pașnic nemulțumirile. Oamenii efectiv s-au săturat de starea proastă a drumului, lucru de înțeles, pentru că știm cu toții foarte bine cum arată majoritatea străzilor din municipiu. Dacă nu va exista nicio reacție la acțiunea lor de astăzi, oamenii vor să organizeze un nou protest, săptămâna viitoare, dar de această dată chiar în fața Primăriei Câmpina.
Este adevărat că drumurile județene se află în administrarea Consiliului Județean, dar, potrivit legii, sectoarele de drumuri județene situate în intravilanul localităților urbane (cum este și cazul de față) sunt în administrarea consiliilor locale. Deci, până dincolo de zona "Captare", unde este limita intravilanului municipiului Câmpina, responsabilitatea reparării drumului revine administrației locale câmpinene.

8469 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2288 vizualizari
02 dec. 2022 09:37

Un nou proiect Erasmus+ derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”

Vă informam în urmă cu câteva zile despre un proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”Împreună, dincolo de diferențe”. Ei bine, acest proiect nu este singurul la care participă școala câmpineană, un alt proiect aflat în derulare fiind intitulat ”All different, all equal” (Toți diferiți, toți egali).

2630 vizualizari
02 dec. 2022 08:53

La Câmpina a apărut un grup de tratare a dependențelor

De puțin timp, la Câmpina a apărut un grup în cadrul căruia se discută despre dependențele de orice fel, cea mai obișnuită fiind dependența de acool, dar se discută și despre dependența de droguri sau de jocuri de noroc.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.