"Ne-am săturat de gropi!" - protest pe drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, din cauza infrastructurii dezastruoase

Social (Categoria articolului)

Primul protest oficial organizat la Câmpina (cu autorizație de la Jandarmerie și toate celelalte avize necesare) din cauza gropilor din asfalt și indiferenței autorităților față de starea proastă a infrastructurii a avut loc duminică, 10 februarie, după-amiază, în zona Captare, pe drumul județean 102I Câmpina - Lunca Mare - Valea Doftanei.

Aproximativ 30 de persoane, majoritatea din Lunca Mare (sat al comunei Șotrile) și Valea Doftanei, oameni care folosesc zilnic acest drum pentru a merge la locul de muncă, au ieșit în stradă, protestând împotriva Primăriei Câmpina și, mai ales, a primarului Horia Tiseanu, pe care îl consideră principalul vinovat pentru starea deplorabilă a acestui drum județean, pe porțiunea aflată pe teritoriul administrativ al municipiului Câmpina. De altfel, doar pe această porțiune drumul este plin de gropi, pentru că, de la ieșirea din Câmpina spre Lunca Mare, Consiliul Județean a asfaltat drumul la începutul toamnei trecute, exact înaintea Festivalului Cașcavelei de la Valea Doftanei.
Participanții la protestul de astăzi erau supărați, dar și-au manifestat pașnic nemulțumirile. Oamenii efectiv s-au săturat de starea proastă a drumului, lucru de înțeles, pentru că știm cu toții foarte bine cum arată majoritatea străzilor din municipiu. Dacă nu va exista nicio reacție la acțiunea lor de astăzi, oamenii vor să organizeze un nou protest, săptămâna viitoare, dar de această dată chiar în fața Primăriei Câmpina.
Este adevărat că drumurile județene se află în administrarea Consiliului Județean, dar, potrivit legii, sectoarele de drumuri județene situate în intravilanul localităților urbane (cum este și cazul de față) sunt în administrarea consiliilor locale. Deci, până dincolo de zona "Captare", unde este limita intravilanului municipiului Câmpina, responsabilitatea reparării drumului revine administrației locale câmpinene.

6643 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1660 vizualizari
18 aug. 2019 20:23

Emoțiile absolvirii pentru promoția 2016-2019 a Școlii Postliceale "Louis Pasteur" din Câmpina

În 2016, aproximativ 60 de tineri porneau pe un drum nou. Unii abia terminaseră liceul, alții aveau diverse meserii și au dorit să se reprofileze, alții voiau, pur și simplu, să-și încerce forțele, să se convingă dacă sunt sau nu pregătiți pentru o astfel de provocare. Cu toții au devenit colegi la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina și pentru toți au urmat trei ani grei, cu multe încercări, cu momente delicate, dar trei ani frumoși, în familia AMUS. Astăzi, acei tineri au absolvit școala, mai au de susținut examenul final și apoi vor primi diplomele de asistenți medicali generaliști.

2512 vizualizari
18 aug. 2019 10:44

Codul Rutier a fost modificat. Amendă și permis suspendat pentru șoferii care fac "live la volan"

1 comentarii

Guvernul a aprobat, la începutul săptămânii, Ordonanța de Urgență 11/2019 care modifică și completează Codul Rutier. Actul normativ a fost publicat deja în Monitorul Oficial. Potrivit OUG 11, se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare. Varianta aflată în prezent în vigoare interzice doar folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului.

Alte stiri recente

225 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

306 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.