Primul protest oficial organizat la Câmpina (cu autorizație de la Jandarmerie și toate celelalte avize necesare) din cauza gropilor din asfalt și indiferenței autorităților față de starea proastă a infrastructurii a avut loc duminică, 10 februarie, după-amiază, în zona Captare, pe drumul județean 102I Câmpina - Lunca Mare - Valea Doftanei.
Aproximativ 30 de persoane, majoritatea din Lunca Mare (sat al comunei Șotrile) și Valea Doftanei, oameni care folosesc zilnic acest drum pentru a merge la locul de muncă, au ieșit în stradă, protestând împotriva Primăriei Câmpina și, mai ales, a primarului Horia Tiseanu, pe care îl consideră principalul vinovat pentru starea deplorabilă a acestui drum județean, pe porțiunea aflată pe teritoriul administrativ al municipiului Câmpina. De altfel, doar pe această porțiune drumul este plin de gropi, pentru că, de la ieșirea din Câmpina spre Lunca Mare, Consiliul Județean a asfaltat drumul la începutul toamnei trecute, exact înaintea Festivalului Cașcavelei de la Valea Doftanei.
Participanții la protestul de astăzi erau supărați, dar și-au manifestat pașnic nemulțumirile. Oamenii efectiv s-au săturat de starea proastă a drumului, lucru de înțeles, pentru că știm cu toții foarte bine cum arată majoritatea străzilor din municipiu. Dacă nu va exista nicio reacție la acțiunea lor de astăzi, oamenii vor să organizeze un nou protest, săptămâna viitoare, dar de această dată chiar în fața Primăriei Câmpina.
Este adevărat că drumurile județene se află în administrarea Consiliului Județean, dar, potrivit legii, sectoarele de drumuri județene situate în intravilanul localităților urbane (cum este și cazul de față) sunt în administrarea consiliilor locale. Deci, până dincolo de zona "Captare", unde este limita intravilanului municipiului Câmpina, responsabilitatea reparării drumului revine administrației locale câmpinene.
Pentru a veni în întâmpinarea dumneavoastră, dar și a restaurantelor, am decis să reunim într-un singur loc mai multe oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina.
Căminul Petrol dn Câmpina este un exemplu, din păcate, negativ, de cum arată un spațiu aflat în administrarea unei instituții de învățământ locale.
51 de clădiri aparținând unităților de învățământ din județul Prahova nu au autorizație de securitate la incendiu. 17 dintre acestea au obținut, totuși, avizul ISU, premergător obținerii autorizației.
Preșcolarii și elevii de la 22 de unități de învățământ din județul Prahova vor începe noul an școlar în alte locații și asta pentru că în grădinițele sau școlile de care aparțin se desfășoară sau urmează să înceapă lucrări de reabilitare. În această situație se află inclusiv școli din localități învecinate Câmpinei.